Escape Room thuis? Yay! Dat is vanaf nu dus mogelijk!

http://www.shutterstock.com/pic-213356638/stock-photo-man-who-broke-the-wall-in-prison-creative-concept.html?src=XTpRp685TGU0T2qaQjX55w-1-35
Via Shutterstock

In de afgelopen maanden heb ik tot drie keer toe geprobeerd om te ontsnappen uit een Escape Room…

Escape Room in Real Life

De eerste keer was dit bij Funvalley Maastricht. Helaas hebben we het toen niet gered. Deze was behoorlijk pittig en we zijn er net niet uitgekomen. We waren wel een goed eind op weg. De twee keren erna kozen we voor Grandpa’s Office en de Pokerroom van Escape Room Maastricht. En toen is het ons wel gelukt!

Wat houdt een Escape Room precies in?

Tijdens je verblijf in een Escape Room wordt je als het ware ‘opgesloten’ in een kamer, waar je uit dient te ontsnappen door middel van het oplossen van breinbrekende puzzels. Een leuk uitstapje voor een teamuitje, want je moet zo wel leren samenwerken. Doe je dat niet, dan kom je er zeker niet uit.

Na deze drie Escapes kan ik met een gerust hart zeggen, dat dit spel mijn hart veroverd heeft. Het liefst zou ik dit elke week doen. En… mijn wens is vervuld. Want dat is nu mogelijk! Elke week… eenmalige kosten! Hoe dan? Zo!

Escape room Thuis

Vanaf nu is het mogelijk om de Escape Room sensatie in je eigen woonkamer te beleven!

Spellenuitgever Identity Games uit Rotterdam presenteert deze herfst EscapeRoom The Game, ’s werelds eerste variant voor thuis op de populaire real-life gamebeleving. Het spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016. Vanaf 1 september kunnen spelletjesliefhebbers de spanning van een echteescape room thuis beleven.

Het spel

Net als in een real-life escape room draait het in Escape Room The Game om het oplossen van breinbrekende puzzels in een race tegen de klok. In 60 minuten tijd ga je als team de uitdaging aan om één van de vier verschillende escape rooms op te lossen. Door samen verbanden te leggen tussen de op het eerste oog willekeurige aanwijzingen, moeten er binnen de tijd drie codes ontcijferd worden. Gedurende het spel worden er hints gegeven om je op weg te helpen. De tijd van de Chrono Decoder* tikt door en daarmee loopt de spanning verder op.Escape Room The Game bevat vier verschillende escape rooms die in moeilijkheidsgraad oplopen: ‘Prison Break’, ‘Virus’, ‘Nuclear Countdown’ en ‘Temple of the Aztec’. Later dit najaar volgen uitbreidingsets met nieuwe escape rooms.

Escape Room thuis

Over Escape Room The Game en Identity Games

Identity Games heeft het spelconcept Escape Room The Game geheel in eigen huis bedacht, ontwikkeld en uitvoerig getest onder meer dan 200 testgroepen op spelbeleving. Resultaat is een ene rverend spelconcept. Nog voor het spel op eigen bodem wordt uitgebracht, raakten grote spellenuitgevers van over de hele wereld al in de ban van Escape RoomThe Game. Engeland, Spanje, Duitsland en Australië, maar ook de Verenigde Staten, waar het spel verkocht zal worden bij ToysRus, Walmart en Amazon. 1 September lanceert Identity Games het spel in de Benelux.

CONSUMENTENPRIJS: € 39,95
AANTAL SPELERS: 3-5
MINIMUM LEEFTIJD: 16+
SPEELDUUR: 60 MINUTEN

* De Chrono Decoder is een console die speciaal voor Escape Room The Game is ontwikkeld. De decoder telt af van 60 naar 0 minuten. Per spelronde voer je als team met behulp van de sleutels de code in de decoder, die vervolgens aangeeft of de ingevoerde code correct is of niet. Op de zijkant van de consoles vind je hulpmiddelen om raadsels op te lossen. Tot slot geeft de decoder aan of je gebruik mag maken van een hint.

Ik heb het spel nog niet in huis, maar deze staat definitely op mijn wishlist!

Ben jij al eens uit een Escape Room ontsnapt?

Liefs,
Simone

4 Reacties

 1. 15/12/2016 / 09:14

  Leuk idee Simone! @Debbie ik ben laatst ook nog naar een escape room geweest (ik ben een soort van escape room verslaafde geworden) maar ik ben het niet helemaal eens over de prijs. De laatste waar ik ben geweest is xcape logix en daar was ik voor 15 euro klaar. Niet meer dan een keertje naar de bioscoop en een stuk goedkoper dan naar een pretpark! Des al niet te min ga ik zeker eens naar dit spel kijken lijkt me super leuk!

  • 16/12/2016 / 10:24

   15 euro vind ik ook een fijne prijs. Maar bij de meesten betaal je bijna het dubbele, vooral als je met een klein groepje bent.

 2. 31/10/2016 / 13:06

  Ik vind escape rooms ook super leuk en zo’n uitje is inderdaad erg prijzig. Maar zou zo’n spel thuis echt leuk zijn?! Het idee van opgesloten zitten draagt toch erg veel bij aan de spelbeleving vind ik… Ik ben benieuwd naar je review als je het spel daadwerkelijk gespeeld hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }