Mijn favoriete apps

favoriete apps
Whenever I delete an app on my iPhone… The shaking icons make me feel like they’re panicking over who’s next to be cut from the team

Mijn favoriete apps! Dat is het onderwerp van deze editie van Blogmutsen & Co. Daar kan ik wel iets mee! Mijn Iphone is meer een verlengstuk van mijn arm, als een apparaat dat ik maar af en toe gebruik. Tegenwoordig kun je er ook zoveel mee… En als je het kwijtraakt is het alsof je een stukje van je leven kwijt bent… arghhh! Favoriete apps dus… here we go!

Social Media

Facebook

De Social Media apps die ik het meest gebruik zijn erg cliché, want dat zijn geen bijzondere apps. Deze kent en gebruikt iedereen wel. Facebook gebruik ik voornamelijk voor het promoten van mijn artikelen. Mijn privé pagina alleen nog af en toe als ik iets leuks doe, uiteten ga of op reis ben. Daarnaast ben ik ook lid van een aantal FB groepen met boeken– en seriefans. Altijd leuk om inspiratie op te doen!

Instagram

Ik kan enorm genieten van al die prachtige plaatjes die hier voorbij komen. Hier zou ik uren doorheen kunnen scrollen. Ook hier doe je weer enorm veel inspiratie op. Zo zie ik dus heel vaak mooie plekken voorbij komen, die ik à la minute op mijn Bucket List zet! ook schreef ik een artikel over mijn favoriete Instagram accounts. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen! Leuk weetje: Dit was het eerste Blogmutsen & Co artikel! <3

Pinterest

Inspiratie nodig? Of het nu food, interieur, reis of beauty gerelateerd is. Op Pinterest vind je alles. Het fijne aan Pinterest vind ik dat je met een aantal steekwoorden heel gericht kunt zoeken. Afgelopen week wilde ik bijvoorbeeld nieuwe Striplac voor mijn nagels kopen. Helaas heeft Allessandro geen swatches online staan, dus ik kon niet goed zien wat voor kleuren het waren. Op Pinterest typte ik de naam van de lak + swatches in et voila! Ik had direct een beter beeld van de kleuren die ik kon bestellen. Overigens heb ik hier ook al hele lekkere recepten gevonden en uitgeprobeerd!

Social Media

Daarnaast gebruik ik Bloglovin’ en Twitter ook regelmatig, maar niet zo vaak als de andere. Meer wegens tijdgebrek dan iets anders. Keuzes, keuzes…

Spelletjes

Deze speel ik voornamelijk op mijn iPad. Dat vind ik toch een stuk fijner als op het kleinere scherm van mijn iPhone 6. Maar als ik onderweg ben of in de pauze op werk even buiten sta, speel ik het ook wel eens op mijn telefoon. Wel alleen de spellen die syncen met Facebook of Game Center, anders heeft het weinig nut.

Hay Day

Toen dit spel een aantal jaren geleden gelanceerd werd, was ik direct verslaafd. Daar heb ik twee jaar lang tientallen uren aan gespendeerd. Enkele weken geleden heb ik het weer eens geopend en ik ben meteen weer hooked! Het blijft leuk. Er is ook zoveel te doen. Er komt geen einde aan… Ondertussen ben ik in level 55. Het leukste en meest uitgebreide boerderijspel dat ooit gemaakt is! Alhoewel Farmville 2 toch wel een tweede plaats verdient!

Criminal Case

En nog een guilty pleasure. Sinds de vakantie op Tenerife ben ik weer helemaal verslaafd aan dit spel. Tasja schreef er ooit een uitgebreid artikel over, die je zeker even moet lezen. En als je gaat spelen, voeg me dan gerust toe op Facebook, zodat we elkaar kunnen helpen!

Criminal Case

CSI: Hidden Crimes

Hetzelfde principe als Criminal Case, maar toch weer net ietsje anders. Het enige niet leuke aan deze spellen is, dat je energy best snel op gaat. Maar als je het slim speelt, kun je af en toe toch lekker lang doorspelen!

The Sims Freeplay

The Sims… Het meest geniale spel dat ooit uitgevonden is. En als ik de verschillen tussen the Sims 1 in 2000 en the Sims 4 nu bekijk, dan mogen ze zich gerust een paar top game ontwerpers noemen. Maar dat gaat niet over de app. Voor de iPad hebben ze the Sims Freeplay ontwikkeld. Heel anders dan de Mac en Windows games, maar minstens net zo leuk!

Cooking Dash 2016

Diner Dash speelde ik vroeger wel eens, maar vond ik niet enorm bijzonder. Tegenwoordig is het Cooking Dash! En dat vind ik dus wel heel leuk en verslavend. Samen met Flo bereid je de lekkerste gerechten en zorg je ervoor dat de klanten op hun wenken bediend worden. Je kunt zelfs speciale gerechten maken, waardoor er VIP klanten naar jouw restaurant komen. Hier krijg je weer extra roem, XP en munten voor. Pas op, dit is wel enorm verslavingsgevoelig!

Food

HelloFresh

Deze app is vooral heel handig om de gerechten van de volgende week te bekijken. Tegenwoordig kun je namelijk elke week kiezen uit 8 gerechten. Wij hebben een maaltijdbox voor drie dagen per week, dus zo zitten er altijd wel drie gerechten bij die we lekker vinden en graag willen eten. Dit heeft ervoor gezorgd dat we HelloFresh weer veel vaker bestellen.

Hello Fresh

Thuisbezorgd

Geen zin om te koken? Deze app zorgt ervoor dat je niet de deur uit hoeft en niet zelf hoeft te koken. Dat komt mij op sommige momenten enorm goed uit. Soms heb je even geen zin om veel moeite te doen, toch?

Books & Music

iBooks

Zoals jullie weten vind ik het heerlijk om boeken te lezen. Dit doe ik vaak voordat ik ga slapen. Ik vind het dan niet fijn om een lamp aan te laten, dus lezen op mijn iPhone is dan echt ideaal. Dit doe ik dan met één oog open en zo val ik langzaam in slaap. De nachten dat ik wakker word met mijn gezicht op mijn iPhone zijn bijna niet meer te tellen, haha.

Bookcrawler

Deze app heb ik nog niet zo heel erg lang op mijn iPhone en ik leerde deze kennen via iemand in de boekengroepen op Facebook. Met zoveel boeken en niet echt een structuur, is deze app ontzettend handig. Je kunt namelijk niet alleen bijhouden welke boeken je allemaal gelezen hebt, je kunt je boeken ook inscannen! Zo kun je je eigen database opbouwen en precies weten welke boeken je allemaal hebt. Ik heb al eens verteld dat ik een honderdtal boeken heb ontvangen, toch? Dus dan kun je je ook voorstellen dat dat een heleboel werk is om daar een structuur in te vinden en exact te weten welke boeken er allemaal zijn. In plaats van ze nu dus in excel te zetten, ga ik ze inscannen en weet ik precies welke boeken er zijn en kan ik ook fijn bijhouden welke ik reeds gelezen heb! Absoluut de moeite waard.

Bookcrawler

Spotify

Deze app kennen we allemaal wel. Muziek, muziek en nog meer muziek! Ik hou ervan als dingen georganiseerd zijn en Spotify helpt me daar prima bij. Zo kan ik mijn eigen playlists samenstellen en houd ik mijn muziek ook up to date. Er zijn ook genoeg playlists van andere waar je gebruik van kunt maken, waardoor nooit zonder muziek zit. Ik vind het een su-per handige app en ben hier uiteraard heel blij mee!

Uiteraard hebben de andere Blogmutsen ook weer een leuk artikel met hun favoriete apps gemaakt. Kijk je mee naar de favoriete apps van Femke en Nicky?

Liefs,
Simone

2 Reacties

  1. 06/07/2016 / 08:18

    Spotify is echt één van mijn favoriete spelletjes. HayDay heb ik echt in maanden al niet meer gespeeld, sterker nog.. hij staat niet eens meer op mijn telefoon. Wat een verslaving had ik zeg!!

    • 09/07/2016 / 13:45

      Ik vind dat je die dan maar weer moet gaan spelen. Wij kunnen wel wat hulp in onze buurt gebruiken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }