Deze gedachten spoken door ons hoofd wanneer ons favoriete boek uit is!

gedachten
“A book you finish reading is not the same book it was before you read it.”

Wie kent dat gevoel niet: je zo verheugen op een boek, je zit er helemaal in en dan.. is het boek uit. Wat denk je dan? Wat gaat er door je heen? Deze gedachten spoken door ons hoofd wanneer ons favoriete boek uit is!

Stilte

Inderdaad, helemaal niets. Je bent sprakeloos. Wat.was.dit?! Het was zo goed, zo enorm goed en nu is het klaar. Je hersenen krijgen het even niet verwerkt en daardoor is het enige wat eruit komt: stilte. Je moet dit even verwerken en dat doen we het beste door even een momentje rust te nemen.

Teleurstelling

“Waarom?! Dit kan niet, het mag niet en ik wil het niet.” Dat is zowat de nette manier om uit te drukken wat voor een gigantische teleurstelling je voelt wanneer je boek op zijn einde is. Iemand die wat minder gefilterd is van nature zou ook wel eens kunnen vloeken! No shame, let it all out.

Is er meer? Er moet meer zijn

Je voelt aan de laatste pagina’s, draait ze nog eens heen en weer, kijkt verbaasd om je heen en vraagt je af of je een boek hebt ontvangen waar gewoon een paar 100 pagina’s in ontbreken. Dat moet het zijn, toch?

Ik dien een klacht in

Ik ben het er officieel niet mee eens. Dit kan niet zomaar klaar zijn, ik zat er nog helemaal in en ik ben er nog niet aan toe om afscheid te nemen. Waar kan ik een klacht indienen?

Life is over

Het is maar hoe je het bekijkt, maar de periode dat ik dit boek aan het lezen was, draaide het om dit boek en zijn personages. Nu is het klaar, wat moet ik nu? Het lijkt alsof je even niet meer weet wat je met je leven aan moet.

Even terugspoelen

Misschien ben ik wel te snel gegaan en heb ik dingen overgeslagen. Ik lees het laatste hoofdstuk (of 2,3) even opnieuw. Misschien ligt het daaraan. Ik heb gewoon een goede afsluiting nodig. Dat zal het zijn, even terugspoelen en opnieuw die afsluiting opzoeken.

Opnieuw stilte

Nee, het heeft niet geholpen. Ik ben weer even sprakeloos en blijf hier wel even in hangen. Geef me een momentje, dankjewel.

Wie is deze schrijver?

Ik ga meteen even kijken welke boeken hij/zij nog op zijn naam heeft staan. Dat ik deze auteur niet eerder heb leren kennen. Dit smaakt naar meer!

Ik wil al zijn/haar boeken!

Ja, deze auteur heeft dus nog genoeg andere boeken. Er zit niets anders op dan deze boeken allemaal kopen en te lezen. Ik maak meteen een nieuwe to-read list.

Maar niets zal vast zo goed zijn als dit boek

Je vraagt het je af, kun je verwachten dat deze schrijver deze verwachtingen kan invullen? Er is maar 1 manier om erachter te komen. Boekhandel, here I come!

Ik moet iedereen vertellen hoe goed dit boek was

Ja, wie ben ik om hen te onthouden van deze informatie en de kans ontnemen om dit boek te lezen! Ik moet het NU iedereen vertellen. Social Media lijkt me de beste manier. Even een status update plaatsen en iedereen weet meteen waar ie aan toe is!

Iemand die dit boek slecht vind is niet goed bij zijn/haar hoofd

En dat zal ik ze vertellen ook. Als je dit boek slecht vind, wil ik het niet horen. Of jawel, ik wil het graag horen zodat ik je kan vertellen waarom dat absoluut niet het geval is. Want dan heb je het gewoon of niet goed gelezen of gewoon niet begrepen. Maar dit is géén slecht boek.

Zou ik het opnieuw lezen?

Weekje later. Too soon?

Ik geef een ander boek de kans

Mijn gedachten blijven toch bij het vorige boek. Het is en blijft mijn favoriet. Ik mis de personages nu al en wil het gewoon opnieuw beleven!

Dus, ik lees het gewoon opnieuw!

Inderdaad. Gewoon lekker doen! 😉

Zoveel gedachten, maar ik ben er zeker van dat dit nog niet alles is! En misschien in sommige gevallen ook niet zo extreem. 😉 Maar het geeft in ieder geval een goed beeld over hoe erg we het vinden als ons favoriete boek uit is! Ik ben wel nieuwsgierig naar de gedachten die door jullie hoofd spoken wanneer je favoriete boek uit is.

Welke gedachten gaan er door jouw hoofd als je klaar bent met je favoriete boek?

Liefs,
Tasja

2 Reacties

  1. 28/09/2016 / 20:15

    Haha, leuk artikel! Ik kan ook helemaal op gaan in een boek en het heel jammer vinden dat het uit is. Vaak ga ik dan inderdaad op zoek naar een ander boek van dezelfde schrijver. Maar ik moet meestal wel even een leespauze houden, anders ga je verhalen door elkaar halen.

  2. 25/09/2016 / 17:55

    Als ik een goed boek gelezen heb, wil ik ook wel altijd meer van diezelfde auteur lezen, maar meestal niet direct, ik laat er liever eerst een ander boek tussen. Ik hou wel van een beetje afwisseling. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }