Mijn 5 favoriete Disney films!

favoriete Disney films

Let it goooooooo….. Let it go! Can’t hold it back anymore….

Yay, vandaag in Blogmutsen & Co, onze 5 favoriete Disney films. Lieve Fem kwam op het idee om een artikel over dit onderwerp te plaatsen. Ze maakt het me wel verdomd lastig, aangezien ik er maar 5 mag kiezen!

Frozen

Met stip op nummer 1! Maar dat wisten jullie waarschijnlijk al, toch? Ik heb meer dan eens laten vallen, dat ik dit echt de allerbeste Disney film ooit vind. En dat terwijl deze nog zo jong is. Anna met haar akward moments, de lieve Elsa, Olaf en zijn warm hugs, lompe Sven en zijn baasje Kristoff en de trollen. I like! En de soundtrack is echt amazing. Deze heb ik dan ook al helemaal grijs gedraaid… Do I need to say more?

Beauty and the beast

Ahhh, dit is zo’n mooi verhaal. een tijdenlang verhaal… 😉 Deze film heb ik als kind echt grijs gedraaid. En binnenkort komt de real life versie uit. Met Emma Watson als Belle! Ik verheug me echt enorm op deze film. En als ik de liedjes luister, krijg ik direct zin om de tekenfilm versie te bekijken.

De kleine zeemeermin

Ook deze liedjes zong ik vroeger uit volle borst mee. Botje was zo schattig! En Sebastiaan, haha. Helemaal geweldig. En het moment waarop Ariel haar stem kwijtraakt aan de kwaadaardige Ursula, zal ik nooit meer vergeten. Het welbekende ahhhaaaahhaaaaaaaaa zong elk klein meisje wel denk ik! Ik krijg spontaan zin om een Disney Marathon te houden. De nostalgie!

Aladdin

Als er een film is die ik vaak gezien heb, dan is het deze wel! Alhoewel ik A whole new world volledig in het Engels kan meezingen, heb ik de film zelf nog nooit in het Engels gezien… Hoe magisch was het om dit romantische ritje van Aladdin en Jasmine op het tapijt te zien? Hier kon ik als kind echt van genieten. Keer op keer weer!

De Leeuwenkoning

Poeh, dit kostte me veel moeite hoor. Ik vind nog veel meer Disney films leuk. En ze zijn bijna allemaal wel favoriet. Want hoe kunnen Assepoester en Doornroosje nu ontbreken in dit rijtje? Impossible! Enfin, de leeuwenkoning! Hakuna Matata, Timon en Pumba, het liefdesverhaal van Simba en Nala en de tragische dood van Mufasa. Ik weet zeker dat ik nog altijd een traantje zal wegpinken als ik dit weer zie.

Kijken jullie ook nog even bij Femke en Nicky om te zien wat hun favoriete Disney films zijn?

Wat zijn jouw favoriete Disney films?

Liefs,
Simone
Follow

3 Reacties

  1. 08/06/2016 / 11:25

    Wat leuk! Ik ben ook bezig met het schrijven van mijn Disney film favorieten, al maak ik er wel een top tien van want een top vijf krijg ik niet voor elkaar heb ik gemerkt.

    Goede keuzes maar mijn favoriet ontbreekt wel… beeeeeeetje jammer! 😉

  2. 08/06/2016 / 06:14

    Ahhh Frozen wist ik natuurlijk al :-)! Aladdin en The Lion King staan ook in mijn lijst.. maar eigenlijk hadden al deze films bij mij kunnen staan, in ieder geval in mijn top 10 :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }