Favoriete iPhone game apps die ik graag speel en gebruik!

Wanneer ik tijd heb en even wil ontspannen speel ik graag spelletjes. Dit kan op mijn iPhone, iPad, Nintendo Switch of een bordspel zijn. Vandaag deel ik mijn favoriete iPhone game apps met jullie, die ik momenteel nog regelmatig speel of wil spelen. Welke ken jij al?

favoriete iPhone game apps
Harry Potter Hogwarts Mystery via Shutterstock by Marc Bruxelle
Harry Potter: Hogwarts Mystery

Dit spel speel ik soms een paar weken en dan weer een tijdje niet. Als echte Potterhead vind ik het af en toe wel fijn om deze te spelen. Middels deze app krijg je eindelijk waar je al jaren van droomt: Jouw eigen Hogwarts brief met de uitnodiging om hier te komen studeren.

Het spel speelt zich af voordat Harry Potter zelf student op Hogwarts is. Wel zien we bekende namen voorbij komen zoals o.a. Bill Weasley, Professor Snape en professor McGonagall. De rode draad van het verhaal is dat jouw broer verdwenen is. Dit heeft iets te maken met the Cursed Vaults. Je zet alles op alles om erachter te komen wat er met hem gebeurd is.

Hiervoor krijg je energiepunten. Deze gebruik je voor het volgen van lessen, het voltooien van side-quests en Quidditch training. Het spel heeft in de loop der jaren meerdere updates gehad en het wordt steeds leuker en uitgebreider. Zo kun je duelleren met andere studen, fabeldieren verzamelen en verzorgen en je uiterlijk en het interieur van je kamer aanpassen.

Tip: Ren niet te snel door de lessen heen, maar focus je ook op side quests en het verhogen van je courage, empathy en knowledge. Dit zal je later nodig hebben om bepaalde quests te kunnen voltooien. In deze Harry Potter wiki vind je veel meer uitleg dat je op weg kan helpen!

Harry Potter: Wizards Unite

Een spel wat ik op dit moment niet meer heel vaak speel, omdat ik er niet meer zoveel tijd voor heb nu onze kleine man in ons leven is. Voorheen deed ik dit tijdens het wandelen met de hond. Maar tegenwoordig heb ik geen handen vrij, omdat ik de kinderwagen vooruit duw! 😉 Kan het vast wel weer een keer oppakken.

Na de release van de Pokemon Go app een aantal jaren geleden, hebben Potterheads over de hele wereld net zo lang geroepen dat ze eenzelfde soort spel voor Harry Potter wilden, dat Niantic hier uiteindelijk ook daadwerkelijk een spel voor is gaan ontwikkelen. Super gaaf!

Als je buiten rondwandelt en dit spel speelt kom je allerlei mysterieuze personen, voorwerpen en magische wezens in onze Dreuzelwereld tegen. Deze worden in het spel gevondelingen genoemd. Uiteraard is het de bedoeling dat Dreuzels deze gevondelingen niet opmerken. Dat brengt de magische wereld in gevaar. Met een toverspreuk stuur je ze terug naar een veilige locatie. Verder kom je tuinkassen en herbergen tegen waar je energie kunt verzamelen. Daarnaast zijn er ook torens waar je tegen duistere wezens en tovenaars kunt vechten. De uitdaging is om alle gevondelingen te verzamelen en terug te sturen naar de veilige locatie, je roeping (schouwer, magie-zooloog of professor)bepalen en alle opdrachten en speciale prestaties te voltooien.

Bescherm je toestel!

Omdat je dit spel voornamelijk buiten speelt, raad ik je wel aan om je smartphone goed te beschermen. Geloof me, ik spreek uit ervaring. Als je toestel op de tegels buiten valt, kun je er voor 99% vanuit gaan dat deze stuk is. Dan is de pret snel voorbij. Met deze smartphonehoesjes iPhone xr is jouw toestel beter beschermd tegen vallen en/of stoten. Wat ik zelf ook altijd fijn vind om te gebruiken is een screen protector. Deze beschermt het glas nog eens extra tegen vallen en zorgt er ook nog eens voor dat je geen krassen op je beeldscherm krijgt. Ideaal!

Redecor

Als van interieur design houdt kun je met het spelen van dit spel je creativiteit laten zien middels het ontwerpen van interieurstijlen door het toepassen van verschillende materialen. Elke challenge is weer anders en uitdagender dan de vorige. Zodra een challenge klaar is kom je in een poule van 10 personen terecht. Alle gebruikers kunnen dan wel/niet voor jouw design stemmen. De eerste 3 plaatsen verdienen een prijs. Hiermee krijg je nieuw geld om materialen te kopen of speel je nieuwe materialen vrij.

Ik heb inmiddels al 400 designs gemaakt en heb 114x gewonnen met mijn design. Super leuk om te doen en heel ontspannend!

Wordfeud

Een spel dat ik al jaren niet meer gespeeld heb, maar sinds kort wel weer opgepakt heb om gezellig samen met een vriendin te spelen. Iedereen kent het bordspel Scrabble wel. Dit is de online versie van dit welbekende spel.

AC FAN

Dit is niet echt een spel, maar wel een leuke toevoeging voor het spel Animal Crossing. Deze speel ik sinds kort zeer actief op mijn nieuwe Nintendo Switch. Deze app gebruik ik dagelijks om bij te houden welke vissen, insecten, fossielen, meubels, kleding etc. ik al verzameld heb in het spel. Daarnaast kom je middels deze app ook in contact met andere Animal Crossing spelers, zodat je dingen kunt ruilen of hun eiland kunt bezoeken. Erg handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }