De 5 favoriete tv-series van ‘Ricardo van Readalong’

5 favoriete tv-series
Via Shutterstock

Vandaag geef ik het woord aan Ricardo van Readalong! We volgen elkaar al een tijdje via Social Media, dus ik wist stiekem al dat onze smaak qua tv-series niet heel erg van elkaar verschilt. Toch heb ik niet alles uit zijn top 5 gezien…

Blogger Favorites #2

Ik vind deze nieuwe rubriek enorm leuk, maar het is wel slecht voor mijn ellenlange to-watch-list! Vaak weet ik niet eens aan welke serie ik als eerste wil beginnen…

Mocht jij mee willen doen, schroom dan niet om contact op te nemen! De artikelen worden altijd met een verwijzing naar je eigen blog geplaatst.

Heb je een ander leuk idee voor ‘Blogger Favorites’? ( Favoriete boeken, favoriete reislanden of iets dergelijks), neem dan zeker ook even contact op en wie weet, start ik de volgende keer een rubriek met jouw idee!

Over naar de 5 favoriete tv-series van Ricardo van Readalong!

[divider]
De 5 favoriete tv-series van Ricardo van Readalong

Hallo allemaal!

Even voorstellen: Mijn naam is Ricardo en ik blog op Readalong. Toen ik de oproep zag van Simone, waarbij ze zocht naar mensen die hun vijf favoriete tv-series allertijden wilden delen, moest ik natuurlijk reageren, aangezien ik een enorme series-addict ben. Vandaar dat ik hier nu mijn bijdrage lever. Het was ontzettend moeilijk om een uiteindelijke beslissing te maken. Al heb ik over mijn ultieme favoriet nooit getwijfeld. Let’s begin.

5 favoriete tv-series

❤ 5: Will & Grace

Om deze comedyserie kan ik gewoon niet heen. Ik denk persoonlijk dat ik de serie in totaal wel vijf keer helemaal heb bekeken. Het verhaal gaat natuurlijk over Will (vrijgezelle homo die advocaat is) en zijn beste vriendin Grace (een interior designer). Voeg daar flamboyante vriend Jack en rijke, gestoorde en altijd drinkende Karen aan toe en je hebt een uitermate vreemd gezelschap dat gegarandeerd staat aan vele afleveringen heel hard lachen. Het is niet alleen maar lachen overigens, want Will & Grace dealt uiteraard met dagelijkse issues en was sowieso een vooruitstrevende serie toen deze nog op televisie te zien was. De serie zal overigens weer terug komen want er is een nieuw seizoen van tien afleveringen aangekondigd. Ik kan NIET wachten om de gekkigheid van mijn bff’s terug te zien. Ja, de reden dat deze serie mij zoveel doet, is omdat dit op een gegeven moment echt mijn vrienden waren in periodes als ik me niet zo fijn voelde.

❤ 4: Stranger Things

Eerlijk? Sc-Fi is niet helemaal mijn ding. Ik begon met deze serie omdat ik niks te doen had en omdat het grootst werd aangekondigd, maar eigenlijk was ik heel erg bang dat ik het helemaal niks zou vinden. Boy, was I wrong. Ik was na de eerste twintig minuten al verkocht. Het verhaal is spannend, de setting is nice, de acteurs zijn stuk voor stuk briljant en dan is er ook nog een soundtrack die volledig klopt. Het tweede seizoen is al aangekondigd en ik ben heel erg benieuwd waar het verhaal naar toe gaat. Zou toch wel fijn zijn als het tweede seizoen net zo fantastisch is maar de verwachtingen zijn natuurlijk wel erg hoog nu.

❤ 3: The Mentalist

De serie die ik pas ben gaan kijken toen deze net gestopt was en ik niks te doen had en zag dat Netflix alle seizoenen had. Het ging snel, nog nooit heb ik een serie zou hard lopen bingewatchen als deze. Het verhaal van Patrick Jane, de mentalist, die een consultant is bij de Californian Bureau of Investigation en daar samen moet werken met Teresa Lisbon. Hij heeft ook zijn eigen doel, want hij wil Red John vinden, de man die zijn vrouw en kind heeft vermoord. Ik keek zeven seizoenen in ongeveer zeven weken uit. Deze serie had me helemaal in zijn macht, ik droomde er zelfs over, random zinnen uit de show schoten soms op meest random plaatsen door mijn hoofd en toen het afgelopen was stond ik op het punt om gewoon weer helemaal opnieuw te beginnen. Een vriendin die ik het adviseerde te kijken onderging zo’n beetje hetzelfde, dus als je een verslavende serie zoekt, dan is dat deze.

 2: Scandal

Een serie van Shonda Rhimes, de vrouw die op het moment toch wel echt televisie royalty is. Wat een fantastische series komen er van haar hand. Zo ook deze waarin we Olivia Pope volgen. Een powervrouw die met haar bedrijfje de problemen voor anderen oplost en schandalen probeert te beperken. Daarnaast heeft ze meegeholpen aan de campagne van de huidige president van de V.S. met wie ze een affaire heeft. Het eerste seizoen bevatte zeven afleveringen en was nog niet heel erg bijzonder, maar interessant genoeg. Vanaf seizoen twee begint deze serie echt los te komen en zit je regelmatig in shock naar je beeldscherm te staren. Als Scandal ergens garant voor staat zijn het de shocking twists en briljante televisie.

❤ 1: Grey’s Anatomy

Mijn lievelingsserie allertijden, komt ook van Shonda Rhimes. In het eerste seizoen zien we hoe Meredith Grey als intern begint in een groot ziekenhuis en hoe zij en haar mede-interns hun opleiding doen, met de nodige romantische ontwikkelingen en persoonlijk drama. Vanaf het eerste moment dat ik deze serie zag, wist ik dat ik wilde dat dit nooit ophield. Tot nu toe zijn mijn wensen in vervulling gegaan. De serie draait al dertien seizoenen mee en er komt een veertiende seizoen. In al die jaren is er natuurlijk veel gebeurd. Shonda heeft de trouwe kijker niet bespaard. Geliefde karakters die doodgaan of weggaan, Meredith die zoveel heeft meegemaakt, dat je niet snapt dat ze nog steeds niet in een mental hospital zit. Poeh, ja deze serie is echt mijn alles. Ook als het op muziek aan komt trouwens. Ik heb echt zo veel te gekke artiesten en nummers ontdekt. Ik heb de serie al meerdere keren gekeken en houd van de karakters, ik leef echt helemaal met ze mee. Bijna elke aflevering is het weer janken geblazen hoor. Ultieme bingewatch serie ook overigens.

Dit waren mijn 5 favoriete tv-series, maar ik volg natuurlijk nog veel meer series en schrijf daar ook regelmatig over op mijn eigen blog, dus kom zeker eens kijken!

[divider]

Ik vind Ricardo’s nummer één Grey’s Anatomy een enorm goede keuze! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik ergens in seizoen 10 gestrand ben en daarna niet meer verder gekeken heb, omdat de afleveringen nergens beschikbaar zijn. Ahu, ik kom er net achter dat ze op Ziggo On Demand staan. Oeps! Dus daar moet ik snel weer eens werk van maken. Helaas weet ik wel al wie er dood gaat. Thanks to spoilers in de kranten en op Social Media.

Scandal en the Mentalist heb ik beide nog niet gezien. Scandal staat wel al op mijn to-watch-list. (Shonda Rimes, duh!) Aangezien Ricardo zo enorm enthousiast is over the Mentalist voeg ik deze ook nog toe. Kan er ook nog wel bij…

Wat betreft Stranger Things, wacht ik vol spanning op seizoen 2. Deze verschijnt pas met Halloween. Dus dat is nog even doorbijten. Van Will & Grace heb ik vroeger wel vaker een aflevering gezien als deze toevallig op televisie was, maar ik heb het nooit achter elkaar gevolgd.

Meer blogger favorites lezen? Vorige week trapten we af met de 6 favoriete series van Mama Nikki!

Liefs,
Simone

3 Reacties

  1. 21/03/2017 / 10:27

    Wat een leuke series! Totaal niet mijn smaak, want ik kijk veel meer crime. Ik zou graag wel mee willen doen met deze toffe rubriek. Maar dan mijn 5 favoriete schrijvers/schrijfsters.

  2. 18/03/2017 / 09:58

    Ik vond het erg leuk om mijn favoriete series op jouw blog te mogen delen Simone. Sorry, dat ik je weer een serie op je ‘to-watch-list’ heb bezorgd. Het spijt me, naja of niet want je zult echt verliefd worden op Simon Baker in The Mentalist haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }