De 5 favoriete tv-series van Inge van ‘My Beautiful Wild Things’

favoriete tv-series
Via Shutterstock

Deze week geef ik het woord aan Inge van ‘ My Beautiful Wild Things. Haar 5 favoriete tv-series passen bijna allemaal in mijn straatje. Toch heb ik nog niet alles gezien van de 5 favoriete tv-series van Inge.

Blogger Favorites #8

Mocht jij mee willen doen, schroom dan niet om contact op te nemen! De artikelen worden altijd met een verwijzing naar je eigen blog geplaatst.

Heb je een ander leuk idee voor ‘Blogger Favorites’? ( Favoriete boeken, favoriete reislanden of iets dergelijks), neem dan zeker ook even contact op en wie weet, start ik de volgende keer een rubriek met jouw idee!

Over naar de 5 favoriete tv-series van Inge van My Beautiful Wild Things!

[divider]

favoriete tv-series

Bij ons thuis worden heel veel series gekeken. Mijn kinderen zijn gek op alle leuke animatieseries die er te zien zijn en ik kijk graag met ze mee. We zijn een nogal Geeky familie en vooral series over aliens, monsters en trollen doen het hier in huis heel goed. Op My Beautiful Wild Things  schrijf ik regelmatig over Geeky series en films die geschikt zijn voor (jonge) kinderen, maar voor deze keer mag ik eens over mijn eigen favorieten schrijven. Ik heb een brede smaak maar als Nerd/Geek ligt mijn hart bij Fantasy en Science fiction series. Dit zijn mijn 5 favoriete tv-series.

❤ 1: the 100

Stel, de aarde is totaal onbewoonbaar geworden na een grote kernoorlog en wat er over is van de mensheid woont op een gammel ruimtestation dat boven de aarde zweeft. De zuurstof raakt op en de enige uitweg is terug naar de aarde gaan. Bij wijze van experiment worden 100 tieners naar de aarde geschoten om te kijken of ze het overleven. Eenmaal aangekomen blijkt dat ze niet de enige zijn die op de aarde rondlopen en radioactieve straling is wel het minste van hun zorgen. Een vreselijk spannende serie, die een vrij donkere toekomst beschrijft. Je leeft zo mee met alle hoofdpersonen, dat het soms bijna pijnlijk is om naar te kijken. Het is een serie waarvan de makers niet bang zijn om belangrijke personages dood te laten gaan en dat zorgt voor nog meer emotie en spanning.

❤ 2: Penny Dreadful

Als je een avondje wilt echt ouderwets wilt griezelen moet je op Netflix Penny Dreadful kijken. Al je favoriete monsters en engerds zitten er in: Frankenstein, weerwolven, vampieren en heksen. Deze serie is niet echt fantasy, maar zit dichter tegen horror aan. Je zit doorlopend op het puntje van je stoel en je schiet – als je net zo’n bangerd bent als ik – af en toe ook nog een meter de lucht in van schrik. De personages hebben allemaal een duister randje en dat maakt ze extra interessant. Je wil dat ze slagen in wat ze proberen te doen, maar ze zijn niet altijd even sympathiek. Allemaal dragen een geheim met zich mee en als kijker wil je er achter komen wat dat geheim is. Een zeer verslavende aanrader.

❤ 3: Dr. Who

Een onsterfelijke alien met twee harten. Nee, geen groen mannetje, hij ziet er uit zoals jij en ik en hij noemt zichzelf simpelweg de Dokter. Met zijn ruimteschip reist hij door tijd en ruimte en hij redt bijna wekelijks een planeet of sterrenstelsel. Klinkt kinderachtig? Dr. Who is weliswaar als kinder/familie serie begonnen in de jaren 60, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste Sci-fi series ter wereld. Ik kan niet meer tellen hoe vaak ik deze serie al heb gezien. Er zit (Britse) humor in, het is soms heel spannend en soms heel ontroerend. De acteur die de rol speelt wisselt om de zoveel jaar en dat houdt de serie ook fris en nieuw. Vanaf april weer te zien op de BBC, met aan het eind van dit jaar een nieuwe dokter (nog onbekend wie).

❤ 4: Game of Thrones

In het serie lijstje van een fantasy liefhebber mag deze natuurlijk niet ontbreken. De epische serie over de machtsstrijd in Westeros houdt al jaren fantasy liefhebbers geboeid. Het is een behoorlijk heftige serie, waarin soms geliefde personages de meest vreselijke dingen overkomen en soms zelfs sneuvelen. Eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik meer fan ben van de boeken, dan van de serie, maar beiden zijn goed voor heel wat avondjes fantasy avontuur.

❤ 5: Star Trek – The Next Generation

Ook deze mag niet ontbreken in een lijstje van een Nerd of Geek. Ik vergeet soms hoe oud deze serie is, maar deze Star Trek serie komt uit de jaren 80. Een tijd voor alle computer bewerkingen en green screens en dat zie je er dan ook meteen aan, met kartonnen decors en kostuums die door de plaatselijke carnavalsvereniging lijken te zijn gemaakt. Ik vind het best grappig om te zien dat ze technieken gebruiken die in de jaren 80 echt nog Sci-fi waren, maar die nu doodnormaal zijn, zoals een tablet en mobiele communicatie apparaten. Toch blijf ik er graag naar kijken, want de verhalen zijn nog steeds erg leuk en de personages zijn inmiddels legendarisch. Zelfs iemand die niet van Sci-fi houdt, kent Captain Picard, de klingon Worf en Data de android. Een klassieker voor iedereen die van Sci-fi houdt.

Dit waren mijn 5 favoriete tv-series. Niet iedereen houdt van robots en draken, maar ik kan hier uren naar kijken. Voor iedereen die wel van robots en draken houdt – of het toch eens wil proberen – zijn dit echte aanraders. Ik wens iedereen heel veel kijkplezier.

[divider]

Een interessant lijstje met de 5 favoriete tv-series van Inge! Star Trek en Dr. Who trekken mij totaal niet. En ik denk ook niet dat ik daar ooit aan zal beginnen. Ik heb ooit een aflevering van Dr. Who opgezet, maar dat vond ik direct niets. Dus die heb ik weer afgezet.

Aan The 100 ben ik ooit samen met Mike begonnen. We hebben de eerste twee seizoenen gezien. Daarna moesten we wachten op een derde seizoen, maar we zijn nooit verder gegaan met kijken. Mike vond de serie niet enorm boeiend, dus ik denk dat ik deze lekker in mijn eentje ga bingenGame of Thrones is one of my favorites too! I love it! Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen. Gelukkig verschijnt deze in juni alweer. Hello Jon Snow!

Penny Dreadful heb ik nog niet gezien, maar dat is zeker wel een serie die ik een kans ga geven. Ik ben dol op fantasy. Daarnaast hoorde ik van een vriendin dat het een goede serie moet zijn, dus ik ga het proberen!

Welke van de 5 favoriete tv-series van Inge heb jij al gezien?

Liefs,
Simone

1 Reactie

  1. 28/04/2017 / 14:27

    Penny Dreadful en Game of Thrones zie ik allebei erg graag. Aan Dr. Who moet ik nog steeds beginnen. Ooit gaat het me lukken om daar de tijd voor te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }