De 5 favoriete tv-series van Joyce van ‘EnJOYce Life’!

favoriete tv-series
Via Shutterstock

Deel 9 van Blogger Favorites wordt ingevuld door Joyce van enJOYce Life! Deze week deelt zij haar 5 favoriete tv-series aller tijden met ons. En deze zijn erg verrassend moet ik zeggen. Ik heb hier maar één serie (gedeeltelijk) van gevolgd.

Blogger Favorites #9

Mocht jij mee willen doen, schroom dan niet om contact op te nemen! De artikelen worden altijd met een verwijzing naar je eigen blog geplaatst.

Heb je een ander leuk idee voor ‘Blogger Favorites’? ( Favoriete boeken, favoriete reislanden of iets dergelijks), neem dan zeker ook even contact op en wie weet, start ik de volgende keer een rubriek met jouw idee!

Over naar de 5 favoriete tv-series van Joyce van enJOYce Life!

[divider]
De 5 favoriete tv-series van Joyce van enJOYcelife!

Hoi! Ik ben Joyce, 24 jaar en blogger op www.enjoycelife.nl. Daarnaast ben ik ook dol op series kijken. Soms doe ik dit samen met mijn vriend, maar sommige series kijk ik alleen. In dit artikel deel ik mijn top 5 favoriete tv-series aller tijden.

❤ 1: the Little House on the Prairie

Dit is een oudere serie, die begon in de jaren ‘70. Het gaat over een boerenfamilie, de Ingalls, in Minnesota. In het begin van de serie zitten de kinderen nog op school, maar gedurende de serie zie je ze echt volwassen worden. Zij trouwen dan zelf ook, beoefenen een beroep en krijgen zelf kinderen. De familie Ingalls adopteert later ook nog een aantal kinderen. Er zijn vaak ruzies met de familie Oleson, een belangrijke familie in het dorp. De kinderen kunnen niet met elkaar overweg en ook Harriet, de moeder, moet niets van de Ingalls hebben.

Wat deze serie zo goed maakt is dat je echt heel goed het verloop ziet in de leeftijd en levensfase van de kinderen. Ook geeft het goed weer hoe het leven in die tijd was in het middenwesten en de VS. Je wordt volledig in het verhaal meegezogen. Ik keek deze serie zelf toen ik op de basisschool zat, way back haha, maar de laatste jaren wordt het nog regelmatig op tv herhaald. Voor mij een beetje jeugdsentiment dus.

❤ 2: Modern Family

Deze komische, Amerikaanse, serie wordt ook nog steeds herhaald op tv. Het gaat over drie gezinnen die samen een familie zijn. De vader, Jay, is na de scheiding getrouwd met een jonge Colombiaanse schone. Zij heeft al een zoon uit haar vorige huwelijk, Manny. De zoon van Jay, Mitchel, is homo en adopteert met zijn partner Camaron een meisje uit Vietnam. Ook heeft Jay nog een dochter, Claire, getrouwd met Phill en samen hebben zij drie kinderen.

Deze serie is zo leuk, omdat er op komische wijze getoond wordt hoe de familiebanden zijn en er komen veel herkenbare situaties uit het dagelijks leven voorbij. Dit is een perfecte serie voor de momenten dat je je rot voelt en even wilt lachen, maar ook wanneer je gewoon hersenloos een serie wilt volgen. Je hoeft hierbij namelijk niet veel na te denken. Waar ik wel voor wil waarschuwen is dat, wanneer je eenmaal begint met kijken, je er niet meer makkelijk vanaf komt.

❤ 3: Providence

Plastisch chirurg Sydney stopt met haar privékliniek in Californië wanneer haar moeder overlijdt. Haar moeder hield het gezin draaiende en hierdoor loopt alles mis. Sydney gaat terug naar Providence, waar ze geboren en opgegroeid is, om haar familie op te vangen en te zorgen dat alles in goede banen geleid wordt. De geest van haar moeder geeft haar advies en steunt haar bij het wennen aan haar nieuwe baan bij een lokale kliniek. Daarnaast heeft ze nu de zorg voor haar familie op zich genomen en leidt daardoor een heel ander leven.

Een serie die je helemaal meetrekt in het verhaal en waarbij je je echt in gaat leven in de personages. De onderlinge banden zijn echt heel goed in beeld gebracht. Niet alleen de steun die ze aan elkaar hebben, maar ook de momenten dat ze onenigheid hebben. Providence wordt nog steeds uitgezonden op tv (net 5).

❤ 4: How I Met Your Mother

Ik ben overduidelijk fan van Amerikaanse series, want ook dit is er weer een. How I met your Mother is een verhaal waarbij Ted aan zijn kinderen vertelt hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Er zijn namelijk veel gebeurtenissen geweest die er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat hij met haar samen kwam. Je ziet dan ook door de seizoenen heen verschillende dates en liefdes voorbij komen en er worden veel flashbacks getoond. Ted verhuist samen met zijn vriend van de universiteit, Marshall, en diens vriendin Lily naar New York. In de kroeg onder hun appartement ontmoeten ze Barney en Robin. Al snel vormen ze met z’n vijven een vriendengroep die elkaar overal bij steunt.

Deze serie vind ik zo fijn omdat het, net als bij Modern family, veel humor bevat. Het zit goed in elkaar en steeds weer komen er gebeurtenissen voorbij die je niet verwacht. Het einde van de serie, de laatste aflevering van seizoen 9, is ook een grote verrassing. Bij How I Met moet je wel wat meer nadenken en onthouden om de verhaallijn te volgen, maar het is zeker de moeite waard. Juist omdat er zo lang de tijd wordt genomen om je naar het antwoord te leiden, wil je verder kijken.

❤ 5: Gilmore Girls

Deze mag niet missen in mijn lijstje. In de zomer vakantie van 2009 heb ik deze serie achter elkaar doorgekeken. Het verhaal gaat over een moeder en dochter die in Stars Hollow wonen. Op haar 16e werd Lorelai al moeder van Rory. Haar ouders willen dat ze trouwt met de vader van haar kindje, Christopher. Lorelai besluit echter Rory zelf op te voeden, zodat Christopher zijn ambities waar kan maken. Als Rory één is loopt Lorelai met haar weg, omdat de band met haar ouders heel slecht is. Geld om de opleiding van haar dochter te betalen heeft ze niet, dus zoekt ze later toch contact met haar ouders. Die zien hun kans schoon om op die manier zowel hun dochter als kleindochter vaker te zien.

Waarom ik Gilmore Girls leuk vind? Het is een serie met veel humor, emoties en zelfs drama. Bij deze serie moet je wat meer je hoofd erbij houden om het verhaal te volgen. Wat ik zo leuk vind is de band tussen Lorelai en Rory. Ze zijn niet alleen moeder en dochter, maar ook elkaars beste vriendinnen. Je ziet hoe Rory een heel andere vrouw wordt, naarmate ze ouder wordt. Zij maakt dan ook totaal andere keuzes dan haar moeder heeft gedaan toen ze haar leeftijd had.

Dit was mijn top 5 aan series. Kende jij deze series al? Zitten er nieuwe series voor je tussen en zou je overwegen die te kijken?

[divider]

Zoals jullie merken zijn dit hele andere series als ik normaal zou kijken. Heel leuk om te zien en lezen waarom Joyce deze series juist zo goed vind. De enige die ik gedeeltelijk gezien heb is the Gilmore Girls. Ik verwacht deze op korte termijn volledig te gaan bingewatchen.

Met series als How I Met Your Mother en Modern Family heb ik (nog) niet zoveel. Ik houd meer van actie, spanning, fantasy etc… Ik kies niet snel voor comedy. Geen idee waarom… Misschien toch maar eens een kans geven! 😉

Welke van de 5 favoriete tv-series van Joyce heb jij al gezien?

Liefs,
Simone

2 Reacties

  1. 05/05/2017 / 18:40

    Aaaaah the Little House on the Prairie! Die keek ik vroeger altijd! Ondanks dat ik nog geen engels kon en er technische gezien geen bal van snapte zat ik iedere keer weer trouw voor de tv! Dat dat er nog is zeg, wauw!

  2. 05/05/2017 / 08:34

    Haha grappig dat je bijna geen enkele hebt gezien. Ook niet heel onlogisch. Ik zou zeggen, zeker kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }