De 6 favoriete tv-series van ‘Mama Nikki’

favoriete tv-series
Via Shutterstock

Yay! Vanaf vandaag verschijnt er elke vrijdag een nieuwe rubriek op Sim’s Cup Of Tea: ‘Blogger Favorites’. De komende tijd gaat dit over de favoriete tv-series van mijn collega-bloggers.

Nieuwe rubriek: ‘Blogger Favorites’

Ik plaatste een oproepje in de Facebook-groep ‘Bloggers gezocht’ en werd overweldigd door het aantal reacties. Dank allemaal! Ik ben erg benieuwd naar alle leuke artikelen en serietips die hieruit voortvloeien! Voor de aankomende maanden heb ik in ieder geval genoeg materiaal.

Mocht jij mee willen doen, schroom dan niet om contact op te nemen! De artikelen worden altijd met een verwijzing naar je eigen blog geplaatst.

Heb je een ander leuk idee voor ‘Blogger Favorites’? ( Favoriete boeken, favoriete reislanden of iets dergelijks), neem dan zeker ook even contact op en wie weet, start ik de volgende keer een rubriek met jouw idee!

We trappen vandaag af met de 5 favoriete tv-series van Nikki van Mama Nikki!

[divider]
De 5 favoriete series van Mama Nikki

Vandaag laat ik jullie weten wat mijn top 5 favoriete tv-series is! Het was best moeilijk om een keuze te maken, want ik kan wel zeggen dat ik een echte serie-addict ben. Maar ik ben eruit gekomen en dit is het geworden, met een gedeelde 5e plaats:

 1. Bates motel
 2. Vampire diaries
 3. The 4400
 4. Orphan Black en Frequency
 5. Shadowhunters

Favoriete tv-series

❤ Shadowhunters

Deze serie kijk ik sinds 3 weken en ik loop ondertussen gelijk met de afleveringen op Netflix. Na Bates Motel en the Vampire Diaries had ik niet verwacht zo een goede serie te vinden. Ik heb dan ook lang getwijfeld om het te kijken, omdat ik dacht dat het niks voor mij zou zijn. Maar niks bleek minder waar. Als je van een beetje Science Fiction, spanning en ook liefde houdt, dan is dit echt wat voor jou!

Ik kon dan ook echt niet stoppen met kijken, omdat ik moest weten hoe het verder zou gaan.

❤ Bates motel

Bates Motel is eigenlijk ook wel een 1e plek waard. Deze serie zit ook zo goed in elkaar. Alles klopt en de acteurs spelen echt bijzonder goed. Het is een verhaal over wat er is gebeurd met Norman Bates van de film Psycho. De relatie tussen zoon en moeder is ook erg apart. Dit is voor mij wel de beste psychologische thriller aller tijden. En sinds 20 februari is het nieuwe seizoen begonnen!

❤ the Vampire Diaries

Qua liefde is dit weer de beste serie. Ik leefde mee en voelde de band die Elena en Damon hebben. Ik heb de serie van ook maar liefst 4x van begin tot eind gekeken. Helaas is Elena er vanaf seizoen 7 uit en dat maakt het voor mij iets minder leuk om te kijken, want ik mis echt het liefdesverhaal nu. Toch ben ik wel van plan om deze serie volledig af te kijken, want het is zeker mijn nummer 3!

❤ The 4400

Voor wie van series als Under the Dome en The Returned houdt, is The 4400 ook echt een aanrader. Al is dit verhaal nog beter in elkaar gezet en is het nu wachten op het volgende seizoen. Ik was er zo verslaafd aan dat ik 4 seizoenen in twee weken tijd heb gekeken. Het is een mysterieuze serie met behoorlijk wat spanning en verschillende verhalen, die toch ook weer samen komen.

❤ Orphan Black en Frequency

Mijn gedeelde 5e plek. Orphan Black is ook een super spannende serie, maar soms wat ingewikkeld. Ik vind het af en toe heerlijk om een ‘denk-film/serie’ te kijken, waar niet alles voor de hand ligt.

Hetzelfde geldt voor Frequency, al ben ik daar nog bij seizoen 1. Frequency zit zo goed in elkaar wat betreft reizen door de tijd door middel van een oude radio, dat alles klopt. Het wordt prima overgebracht op de kijker en dat is bij Orphan Black hetzelfde. Ondanks dat deze series totaal verschillend zijn, hebben zij allebei wat mysterieus. Heerlijk om te kijken en te bingewatchen!

Mochten jullie meer willen weten van de series die ik leuk vind en aanbeveel? Dan zijn jullie welkom om een kijkje op mijn blog te nemen. Daar zal ik vanaf maart ook twee keer per maand een aanbeveling schrijven voor films en series. Mijn blog is www.mamanikki.nl!

[divider]

Super leuk om te zien dat we redelijk van dezelfde tv-series houden. Alhoewel the Vampire Diaries bij mij overduidelijk op een eerste plaats staat! 😉

Shadowhunters moet ik nog kijken. Zoals jullie weten ben ik bezig met het lezen van ‘de Kronieken van de Onderwereld’. Totdat ik alle boeken gelezen heb, wil ik niet aan de serie beginnen. Ben wel enorm benieuwd!

Bates Motel kijk ik samen met een vriendin. Ik vond het erg spannend, dus daar moeten we echt eens mee verder…Te lang geleden alweer… (Note to self!) Orphan Black is zeker ook één van mijn favorieten en ik wacht met smacht op seizoen 5!

The 4400 en Frequency heb ik beide nog niet gezien, maar deze staan wel op mijn lijstje. Zeker nu Nikki aangeeft dat ze in 4 weken tijd 4 seizoenen van the 4400 gezien heeft.

Wat zijn jouw favoriete tv-series allertijden?

Liefs,
Simone

5 Reacties

 1. 10/03/2017 / 16:11

  Ik ben sinds kort helemaal into The Unit.
  Armywives, actie, en een leuk verhaal! Wat wil je nog meer?

 2. 10/03/2017 / 10:35

  Uit dit lijstje kijk ik eigenlijk alleen Orphan Black! Bates Motel ooit een paar afleveringen van gezien en wil ik nog wel weer eens oppakken. Ben nu ook wel heel benieuwd naar The 4400 geworden.

 3. 10/03/2017 / 09:50

  Leuk artikel geworden Sim! Mijn favoriete series ga ik je niet vertellen, alhoewel, die heb je als het goed is in je mail haha. Maar jouw lezers zullen dat tzt hier kunnen lezen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }