De 5 favoriete tv-series van Patricia van ‘Patricia Neemt Je Mee’!

favoriete tv-series
Via Shutterstock

Deel 11 van Blogger Favorites wordt ingevuld door Patricia! Er zijn wel wat overeenkomsten qua onze smaak in series. Al heb ik één van deze series niet afgekeken en heeft Patricia er stiekem een soapserie ingesmokkeld, haha. Ook zo benieuwd?

Blogger Favorites #11

Mocht jij mee willen doen, schroom dan niet om contact op te nemen! De artikelen worden altijd met een verwijzing naar je eigen blog geplaatst.

Heb je een ander leuk idee voor ‘Blogger Favorites’? ( Favoriete boeken, favoriete reislanden of iets dergelijks), neem dan zeker ook even contact op en wie weet, start ik de volgende keer een rubriek met jouw idee!

Over naar de 5 favoriete tv-series van Patricia van ‘Patricia Neemt je Mee!

Divider
De 5 favoriete tv-series van Patricia van Patricia Neemt Je Mee!

Simone deed een oproep om te schrijven over je favoriete tv-series aller tijden. Aangezien ik hier op mijn eigen blog ‘Patricia neemt je mee’ niet heel veel ruimte voor maak, besloot ik hierop in te gaan. Want ja, vijf series, dat kon ik toch makkelijk opschrijven. Nou ja… makkelijk… de laatste heb ik toch wel even over na moeten denken hoor.

❤ 1: the L-Word

Tja, ik denk dat bijna iedere lesbische jongere deze serie wel gekeken heeft. En misschien ook wel veel niet lesbische jongeren overigens ook. Voor mij was de serie eigenlijk een heel groot iets van herkenning. Ik kon me herkennen in verschillende verhaallijnen. Maar doordat de personages in de serie natuurlijk vrijwel allemaal heel zeker waren van hun geaardheid en dit geaccepteerd hadden. Ik denk dat het daardoor ook voor mij een signaal was dat het allemaal wel goed zou komen toen ik nog worstelde met mijn eigen geaardheid. Ik probeerde zo in het leven te staan als enkele personages, van ieder probeerde ik iets mee te pikken.

❤ 2: Goede tijden, slechte tijden

Wie kent deze soap serie niet? Als klein meisje mocht ik altijd op maandag avond met mijn opa en oma kijken naar deze serie als mijn ouders niet thuis waren. Nu, een kleine 20 tot 25 jaar later (wat gaat de tijd toch snel) kijk ik vrijwel dagelijks naar de serie. Ik blijf er niet voor thuis overigens, maar als ik een aflevering gemist heb, dan kijk ik wel altijd even een gids na of op het internet wat er gebeurde in de aflevering. Een favoriet personage heb ik niet in de serie, maar ik vind het wel mooi om te zien hoe er omgegaan wordt met soms ook zware verhaallijnen zoals momenteel de HIV-besmetting van Lucas of het misbruik van Rover.

❤ 3: Celblok H

Vroeger keek ik naar Vrouwenvleugel, tegenwoordig volgen wij Celblok H. En gelukkig kunnen wij thuis afleveringen vooruitkijken, dus daar maken we dan ook graag gebruik van. Aanvankelijk keken we de serie standaard samen, maar tegenwoordig zijn we zo druk dat het weleens voorkomt dat we los van elkaar de afleveringen kijken. Alleen is het dan natuurlijk heel lastig om elkaar niet te vertellen wat er gaat gebeuren als de ander een aflevering nog niet gezien heeft. Maar over het algemeen gaat ons dat wel aardig goed af hoor. Al kan ik me soms niet bedwingen om even snel te lezen waar Wentworth over gaat en hoe het daar afloopt. Celblok H is immers geïnspireerd op Wentworth.

❤ 4: Pretty Little Liars

Een serie die ik notabene via Simone heb leren kennen is Pretty Little Liars. Aanvankelijk vond ik deze serie wel wat ingewikkeld, maar nu ben ik helemaal om. Zelfs als ik door drukte een tijdje geen aflevering heb kunnen kijken, dan nog weet ik wel wat er voorafgaand gebeurd was en wat welk personage meegemaakt heeft. Mijn favoriete personage in deze serie is toch wel Aria. Waarom? Geen idee. Misschien wel door haar uitstraling, haar ogen. Maar bovenal vind ik de serie spannend en steeds als je denkt te weten wat er gebeurd is, komt er wel weer een andere wending.

❤ 5: Orange is the New Black

En sinds wij Netflix hebben kan ik er natuurlijk niet meer onderuit. Orange is the new Black is ook een serie die wij volgen. Al moet ik ook hier weer opmerken dat wij er lang niet altijd tijd voor hebben om te kijken. Maar zeker in de periodes dat Celblok H niet op tv is, is Orange een mooie afwisseling. Tja, ik heb denk ik gewoon iets met gevangenis series en lesbische verhaallijnen haha. Het gaat mij trouwens echt om de verhaallijnen en niet zo zeer om de hoeveelheid naakt. Al ben ik daar niet vies van, maar ook ik denk soms wel eens “nou kan het wel een beetje minder”.

[divider]

The L-word heb ik een aantal jaren een stukje gvolgd, maar ik vond het niet interessant genoeg om te blijven kijken, dus ik ben redelijk snel afgehaakt. GTST heb ik een groot deel van mijn jeugd en tienerjaren gevolgd, maar daarna ben ik hier ook mee gestopt. Mede doordat ik om 20:00 niet meer elke avond thuis was. Daarna verwaterd het steeds meer. Als ik het tegenwoordig zie, denk ik… ‘Heb ik dat echt ooit zo trouw gevolgd?’

Celblok H heb ik niet eerder gezien, maar heb er wel goede dingen over gehoord. Ik denk alleen niet dat ik deze heel snel zal gaan kijken. Ik ben meer een American-tv-show-kinda-girl!

PLL en OITNB heb ik uiteraard wel gezien. PLL is bijna ten einde. Dat vind ik aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant is het ook wel goed geweest zo. Het laatste seizoen is niet zo interessant tot nu toe. Althans, dat is mijn mening. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. OITNB is een serie die ik wel volg, maar meer wanneer ik er zin in heb. Het is niet zo dat ik altijd met smacht op een nieuwe aflevering wacht.

Welke van de favoriete tv-series van Patricia heb jij gekeken?

Liefs,
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }