De 3 favoriete tv-series van Roelina van ‘Roelina.nl’!

favoriete tv-series
Via Shutterstock

Deze week mogen we genieten van de 5 favoriete tv-series van Roelina! Het is dit keer wederom een interessant lijstje voor mij. Ik heb geen van deze series gezien én ze staan ook (nog) niet op mijn to watch list! Eens kijken of daar zometeen verandering in komt… Hebben jullie deze series wel al gezien? 

Blogger Favorites #10

Mocht jij mee willen doen, schroom dan niet om contact op te nemen! De artikelen worden altijd met een verwijzing naar je eigen blog geplaatst.

Heb je een ander leuk idee voor ‘Blogger Favorites’? ( Favoriete boeken, favoriete reislanden of iets dergelijks), neem dan zeker ook even contact op en wie weet, start ik de volgende keer een rubriek met jouw idee!

Over naar de 5 favoriete tv-series van Roelina van ‘Roelina.nl!

[divider]
De 3 favoriete tv-series van Roelina van Roelina.nl!

Series, ik was er nooit zo kapot van. Iedere week weer in spanning afwachten tot een volgende aflevering op de buis komt. Ik had daar simpelweg het geduld niet voor. Bovendien sprak het serieaanbod mij destijds, en nu praat ik zeker over 10 jaar geleden, ook niet echt aan. Noop, ik keek liever films. Maar toen kwamen we in het downloadtijdperk terecht.

Hoewel ik een vrouw ben, ben ik voor een echte ‘wijven’-film (sorry) niet te porren. Ik zoek mijn hiel liever in dood, verderf en veel geweld. Pijn is fijn en bloed is goed, op TV dan althans. En fijne mannen om naar te kijken natuurlijk, dat is ook een plus. Afijn, toen het downloadtijdperk zich verder ontwikkelde, ontdekte ik naast films dat er ook hele leuke series zijn van dit kaliber. De basis voor mijn serie-verslaving was gelegd.

Van alle series die wij de afgelopen jaren hebben gekeken, heb ik zo mijn favorieten. Mijn ‘all time favourites’ om het zo maar even te noemen. En hoe leuk, ik mag deze vandaag met je delen. Komen ze!

❤ 1: Vikings

Dit is echt mijn absolute top of the bill op seriegebied. Voor iedereen die de serie niet kent: Vikings gaat over, zoals de titel al doet vermoeden, vikingen. In Vikings staat het verhaal van de Noorse legende Ragnar Lodbrok centraal, die volgens de sages als eerste viking voet aan Europese bodem zet en met zijn medestanders op rooftocht naar het westen gaat.

Ondanks dat het verhaal niet helemaal berust op waarheid, is de serie wel enorm realistisch neergezet. Tot in detail zijn de personages en de omgeving waar het zich in afspeelt uitgewerkt. Bloed noch ledemaat wordt in deze serie bespaard. Niet lullen maar poetsen dus, ik houd daarvan. Bovendien loop ik enorm warm voor het hoofdpersonage uit deze serie, gespeeld door Travis Fimmel. Vikings is een Iers-Canadese serie, geschreven en gemaakt door Michael Hirst voor de Amerikaanse zender History. De serie kwam voor het eerst op TV in 2013. Nu, 4 seizoenen later zijn we in afwachting van alweer het 5e seizoen.

❤ 2: Taboo

Eigenlijk heeft deze serie een gedeelde eerste plaats met zowel boven- als onderstaande serie. Heel eerlijk gezegd kan ik niet kiezen welke serie ik nou echt het allerbest vind. Alle drie de series uit mijn persoonlijke top drie vind ik namelijk te gek. De serie Taboo: damn, wat een goede serie is dat! Taboo speelt zich af in de vroeg 19 e eeuw in London. De hoofdrolspeler James Keziah Delaney, gespeeld door niemand minder dan Tom Hardy (ook niet onappetijtelijk om te zien moet ik zeggen), keert na zijn mysterieuze verblijf in Afrika terug naar London. Daar is hem door zijn vader een scheepsimperium nagelaten, dat hem midden in een conflict plaatst tussen het koninkrijk, de Verenigd Oost Indische Compagnie en Amerika. De serie is net als Vikings alles behalve lieflijk en gezellig. Dood, verderf, moord en doodslag voeren ook hier de boventoon. Dat

gecombineerd met het geweldige acteerwerk van Tom Hardy, de heerlijke Britse accenten en de details die gewoon kei goed kloppen, maken dat de serie tot de absolute top behoort. De mensen zijn vies, de omgeving is smerig en zo was het vroeger ook. Ik heb dit nog in nog geen enkele serie zo neergezet zien worden. De serie Taboo is relatief nieuw en was dit jaar voor het eerst te zien op de BBC. Ook voor het tweede seizoen, waarvan ik hoop dat deze er komt, zal ik aan de buis gekluisterd zitten. Ik kan niet wachten.

❤ 3: Peaky Blinders

De laatste uit de gedeelde eerste plek, is de serie Peaky Blinders van de BBC. Minstens zo goed als zijn voorgangers. De serie Peaky Blinders speelt zich af in de vroeg 20 ste eeuw in Birmingham London, net na de eerste wereldoorlog. De gangster familie ‘Shelby’ ontpopt zich tot één van de machtigste bendes uit de stad, de ‘Peaky Blinders’ genaamd. In de serie Peaky Blinders, die al 3 seizoenen loopt, volg je hoe de leider van de bende Thomas Shelby, gespeeld door Cillian Murphy, zich omhoog probeert te werken in het criminele circuit van Engeland. De serie is berust op waarheid. De Birminghamse bende heeft echt bestaan en stonden bekend om hun platte petten. Daarin verstopten zij scheermesjes waarmee ze hun tegenstanders te lijf gingen.

Ook deze serie heeft een hoog gehalte dood en verderf. Maar wel op een hele dramatische, intrigerende manier gebracht. Ik houd daarvan, maar dat had ik al gezegd. Ik kan dan ook niet wachten tot eindelijk seizoen 4 te zien zal zijn.

❤ Andere favoriete series van Roelina

Heb ik verder dan geen favorieten? Ja zeker wel. Ook series als Game of Thrones volg ik op de voet. Een trouwe kijker was ik van de top serie Breaking Bad. En ook de wat minder bekende actieserie Banshee heb ik helemaal uitgekeken. Maar die halen het in mijn ogen toch nét niet bij de drie bovenstaande serie-toppertjes.

❤ Akelig bij

In de loop der jaren ben ik dus aardig uitgegroeid tot een echte serie-addict. Een verslaving die ik overigens geheel te danken heb aan vriendlief, die precies weet voor welke series ik warm loop. En die verslaving is behoorlijk. Zeker wanneer we seizoenen achterlopen. Dan kijken we zo een seizoentje weg op een avond. Het jammere is overigens wel dat we van al onze favoriete series inmiddels akelig bij zijn. Zit ik toch als nog te wachten op de volgende aflevering dan wel het volgende seizoen.

[divider]

Ik heb alle drie de favoriete tv-series van Roelina nog nooit gezien, maar… ik denk wel dat het iets voor mij zou zijn. Dit zijn in ieder geval series die ik samen met mijn vriend zou kunnen kijken, dus dat is weer een voordeel!

Liefs,
Simone

3 Reacties

  1. Diana
    19/05/2017 / 13:01

    Alle 5 series gezien of helemaal bij! Als je van dit soort series houdt dan is Rome, Spartacus blood and sand en Gods of the arena ook een aanrader om te kijken, mocht je die nog niet gezien hebben!

  2. 16/05/2017 / 12:23

    Wauw, leuke blog geworden. En leuk dat ik wat ‘nieuws’ heb mogen introduceren. Als je van een randje houdt, zijn ze echt top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }