7 leuke films en series op Amazon Prime Video

Netflix is ook in 2020 nog steeds de populairste streamingdienst van Nederland, al ligt er wel een concurrent op de loer. Het gaat hier om Prime Video, een vergelijkbare dienst afkomstig van Amazon. Prime Video is al een tijdje in Nederland beschikbaar, maar het aanbod is de afgelopen paar maanden sterk verbeterd. In dit artikel licht Martijn van Entertainmenthoek.nl 7 leuke films en series op Amazon Prime Video voor jullie uit.

films en series op Amazon Prime
Prime Video on laptop by Daniel Krason
The Boys (serie)

The Boys is momenteel de populairste Amazon-serie van dit moment. Het gaat over superhelden, maar is niet echt te vergelijken met Marvel of DC. In deze serie zijn superhelden namelijk niets meer dan producten van Vought, een machtig commercieel bedrijf. Gezien bij Vought alles om geld draait is er nog weleens sprake van incidenten en daar vallen soms onschuldige burgerdoden bij. Gelukkig zijn daar The Boys, een groepje tuig dat als missie heeft om superhelden in het gareel te houden.

Ondanks de populariteit is The Boys niet voor iedereen geschikt. Zo is de serie met momenten erg grof, waar je als kijker tegen moet kunnen. Al schuilt achter al het geweld en grof taalgebruik wel degelijk een interessant verhaal.

1917 (film)

De oorlogsfilm 1917 wist vorig jaar veel los te maken in het filmlandschap. Er was zelfs sprake van een Oscarnominatie voor beste film. Dit had met name te maken met de indrukwekkende manier waarop de film geschoten is. Het lijkt namelijk alsof 1917 geheel in één take is opgenomen. Deze visuele stijl zorgt dat het verhaal omtrent twee soldaten die zich door vijandig gebied moeten verplaatsen in de Eerste Wereldoorlog extra spannend aanvoelt.

The Peanut Butter Falcon (film)

Fans van aandoenlijke komedies opgelet! Het vorig jaar verschenen The Peanut Butter Falcon is nu via Prime Video te zien. De film draait om een jongen met het syndroom van Down die niets liever wilt dan professioneel worstelaar worden. Als hij op een nacht wegvlucht van zijn verzorgingstehuis komt hij in contact met Tyler, een voorvluchtige outlaw. Al snel ontstaat er een bijzondere band tussen de twee.

Fear the Walking Dead (serie)

De zombieserie The Walking Dead werd op een gegeven moment zo populair, dat er besloten werd om nog een soortgelijke serie te maken. Het gaat hier om Fear the Walking Dead, een reeks waarvan sommige kijkers vinden dat hij inmiddels beter is dan zijn voorganger. Mocht je interesse hebben dan kan je de gehele serie via Prime Video bekijken.

De Harry Potter reeks (film)

Veel fans van Harry Potter hebben de reeks inmiddels op DVD en Blu-ray. Mocht dat bij jou niet het geval zijn dan kun je altijd terecht bij Prime Video, waarop ook alle 8 de films te vinden zijn. Ideaal voor in de donkere herfstdagen!

The Big Bang Theory (serie)

In mei vorig jaar kwam er na 12 seizoenen een einde aan The Big Bang Theory. Reden genoeg om de serie nog eens van voor af aan te kijken.

Bohemian Rhapsody (film)

Queen-film Bohemian Rhapsody was misschien wel de meest populaire film van 2018. Mocht jij deze kaskraker nog eens terug willen zien dan ben je bij Prime Video op het juiste adres.

Amazon Prime met iDeal betalen

Veel mensen die destijds interesse hadden in Prime Video konden geen lid worden, omdat je alleen met creditcard kon betalen. Al kun je sinds kort ook via iDeal een (proef)abonnement afsluiten. Lees hier hoe je dat precies doet.

Welke films en series op Amazon Prime kijk jij graag?

2 Reacties

  1. 24/11/2020 / 18:58

    Ik keek graag naar de Walking Dead dan is die Fear of the Walking dead misschien ook wel iets voor mij 🙂

  2. 25/10/2020 / 22:05

    Ahhh The Peanut Butter Falcon lijkt me echt een hele leuke film!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }