4 X Films over New York op mijn to-watch-list!

“I would give the greatest sunset in the world for one sight of New York’s skyline.” – Ayn Rand 

Deze quote staat op mijn lijf geschreven. Ik was al verliefd op New York, lang voordat ik er zelf ooit geweest was. Misschien vind je het raar of vreemd. Want hoe kun je nu verliefd op iets zijn, dat je helemaal niet kent? Toch had ik een enorm sterk voorgevoel dat dit één van de gaafste steden ter wereld zou kunnen zijn. Daardoor werd ik wel bang. Wat als het tegenvalt? Als er niet zo gaaf is als in alle films en series? Wat als twee weken veel te lang zijn? Boy, was I wrong…

“I get out of the taxi and it’s probably the only city which in reality looks better than on the postcards, New York.” – Milos Forman

En ook deze quote klopt als een bus. Vanaf het moment dat ik de taxi uitstapte wist ik het: ‘Dit voelt als thuiskomen! Een thuis waar nog zoveel te ontdekken en beleven is. En ik wil NOOIT meer weg!’ Helaas komt aan alles een einde. Ook aan mijn tijd in New York. Dit gemis wil ik graag opvullen door de volgende films over New York aan mijn to-watch-list toe te voegen. Heb jij onderstaande films over New York al gezien?

❤ Films over New York

Films over New York

Breakfast at Tiffany’s (1961)

Genre: Romantiek
Speelduur: 115 minuten
Cast: Audrey Hepburn / George Peppard / Patricia Neal / Henry Mancini
Release datum: 5 oktober 1961

Holly, een jonge vrouw uit New York, ontmoet Paul wanneer hij naar haar appartementencomplex verhuist. Hij wordt onderhouden door een rijke, oudere vrouw, en heeft de ambitie om het te maken als schrijver. Holly werkt als een dure callgirl, en is op zoek naar een rijke, oudere man om te kunnen trouwen. Wanneer Holly en Paul verliefd worden bedreigt dit het leventje van beiden.

Ik bedacht me net dat dit eigenlijk een film is die ik aan mijn Blindspot Reading Challenge kan toevoegen. Ik wilde altijd al eens een film van Audrey Hepburn zien. En deze speelt zich ook nog eens af in New York.

[divider]

Films over New YorkTaxi Driver (1976)

Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 113 minuten
Cast: Robert de Niro / Jodie Foster / Harvey Keitel / Peter Boyle
Release datum: 8 februari 1976

Taxi Driver uit 1976 brengt ons Robert de Niro als taxichauffeur Travis Bickle. Bickle gaat door een reeks persoonlijke tegenslagen steeds meer walgen van de vuiligheid en de morele verrotting in zijn woonplaats New York. De uitkomst is onvermijdelijk gewelddadig. Taxi Driver is een van de vele films die regisseur Martin Scorsese samen maakte met steracteur Robert de Niro, films die model mogen staan voor het sociale realisme van de jaren zeventig. Jodie Foster en Harvey Keitel leveren in bijrollen mooi werk.

Een van de eerste films van Robert de Niro. 10 jaar voordat ik geboren werd. Deze film is ondertussen 32 jaar oud. Het lijkt me heel gaaf om te zien hoe New York er uitzag in de 70’s.

[divider]

Films over New YorkManhattan (1979)

Genre: Drama / Komedie
Speelduur: 96 minuten
Cast: Woody Allen / Diane Keaton / Michael Murphy / Meryl Streep
Release datum: 1 februari 2018

Isaac, 42, is al twee keer gescheiden en heeft een verhouding met Tracy die nog maar 17 is. Isaac’s vriend Yale heeft een buitenechtelijke relatie met Mary. Wanneer Isaac en Mary elkaar ontmoeten zijn ze elkaars tegenpolen maar ze blijken elkaar ook goed aan te vullen.

Welke film schreeuwt er nu meer New York dan een film met ‘Manhattan’ als titel? Daarnaast heb ik altijd al eens naar een zwart-wit film willen kijken, dus laat maar komen!

[divider]

Films over New York

9/11 (2017)

Genre: Drama/ Based on a true story
Speelduur: 140 minuten
Cast: Charlie Sheen / Gina Gershon / Whoopi Goldberg
Release datum: 8 september 2017

De Verenigde Staten, 11 september 2001. Een groep van vijf personen raakt in een lift opgesloten wanneer de noordelijke World Trade Center-toren door een vliegtuig getroffen wordt. Samen trachten ze, zonder de hoop op te geven, te ontsnappen voordat het ondenkbare gebeurt.

Dit lijkt me een zeer aangrijpende film. Ik had er nog niet van gehoord en ben echt enorm benieuwd. Vastzitten in de lift tijdens de aanslag, brrrr. Je moet er toch niet aan denken.

Welke van deze films over New York zou jij willen zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }