Favoriete films en series uit mijn jeugd

Blogmutsen & CoVandaag gaan we met Blogmutsen & Co terug in de tijd! Dit zijn de favoriete films en series uit mijn jeugd.

Ik dacht dat het wel zou meevallen, het aantal series/films van vroeger. Totdat ik ze allemaal had opgenoemd en maar liefst 32 in totaal had. Ik ga ze hier niet alle 32 noteren, want dat zou absurd zijn, haha! Dus ik maakte een selectie en ik ben er (bijna) zeker van dat jullie deze ook wel kennen. Misschien zelfs ook wel gekeken hebben!?

1. Full House

Ik denk dat we eerder moeten vragen: wie keek dit niet? Dan zijn we sneller klaar! Deze serie over de familie Tanner was een hit. Zelfs zó goed, dat ze besloten om er een spin-off van te maken: Fuller House. Deze heb ik ook alweer gekeken en ik vond deze ook meteen weer leuk!

De intro is hetzelfde gebleven en als ik deze zie is het altijd weer leuk! Let niet op de kwaliteit, want het is natuurlijk al héél lang geleden! 😉

2. Tom & Jerry

Onze vrolijke muis en kat. Haha, wat was dat lachen vroeger met die twee! Elke keer opnieuw lukte het Tom niet om Jerry te vangen. Wist je dat de eerste Tom & Jerry aflevering in 1940 al werd uitgezonden? Zolang rennen die twee elkaar al achterna, haha! Ondanks dat ze allebei hetzelfde spelletje spelen, zie je ook dat ze elkaar toch wel ok vinden. Ik vond het in ieder geval een leuke tekenfilm!

Hier kun je alvast een klein stukje vinden, om even nostalgisch te worden! 😉

3. Sabrina, the teenage witch

Geweldig! Dit lijkt echt een eeuwigheid geleden. Een tiener die bij haar twee tantes woont en kan toveren. Ze mag het niet, maar doet het toch! Ik kan me herinneren dat deze serie te grappig was. Vooral de kat: Salem. Hij was echt hilarisch en had overal een antwoord op!

4. Buffy, the Vampire Slayer

Buffy, Angel, Willow, Spike en alle anderen zorgden voor vertier en spanning in die tijd! Ik had toen al een zwak voor vampieren, dat verklaart waarom The Vampire Diaries ook onder de favorieten valt, haha! 😉

favoriete films en series uit mijn jeugd

5. Dawson’s Creek

Totaal het tegenovergestelde van Buffy, maar ook ontzettend leuk! Lekker wegdromen met Dawson’s Creek. Joey en Dawson, Pacey, Jack, Jen en Andie. Het is alsof het gisteren was, maar het is helaas toch al ontzettend lang geleden. De serie begon in 1998 en stopte ermee in 2003. Dus, erg lang geleden!

Wie kent het openingsnummer nog? 🙂

6. Samson en Gert

“Ik moest kloppen wat de bel doet het niet!” Onze belgische vrienden, Samson en Gert. Wat was dat leuk, welk kind heeft dit niet gekeken en gekend? Het ligt er natuurlijk aan welke ‘generatie’, maar de 80’s kids moeten dit toch wel kennen! Gertje, Meneer ‘spaghetti’ a.k.a Alberto, Octaaf de Bolle en de nog nooit geziene Madeleine. Ik ben nog steeds nieuwsgierig, want na al die jaren weten we het nog steeds niet! 😉

7. Sweet Valley High

Elizabeth en Jessica Wakefield, de bekende tweeling uit deze serie. De een is lief, de ander een bitch. Het typische verhaal over het leven als een tiener. High school drama, relaties, afstuderen en alles wat je je maar kunt voorstellen. Het was een grappige, leuke en fijne serie. Als je zelf een tiener bent kijk je dit natuurlijk maar al te graag en is het vaak voor velen ook herkenbaar! Dit speelt zich natuurlijk af in Amerika, waar alles leuker lijkt als je een tiener bent. 😉

Ik ging even op zoek naar de intro of een stukje uit een aflevering. Als ik dit nu zie, zou ik het zo weer opnieuw willen kijken! De kwaliteit van deze filmpjes is slecht, maar het is dan ook 16 jaar oud en opgenomen in de kwaliteit van toen. Toch wilde ik het jullie niet ontnemen om het even te bekijken!

8. Sex and the City

Dit is nog niet héél lang geleden, want de serie speelde natuurlijk nog een tijdje en we hebben ook de films kunnen kijken. Het leven van Carrie Bradshaw en Mr. Big. Of zo zou het in ieder geval moeten zijn. Op de weg naar de ware liefde konden we Carrie en haar vriendinnen volgen. Lief en leed, drama en humor. Ik vind het nog steeds een geweldige serie!

Zoals ik zei, ik kan nog wel even doorgaan met het opnoemen van series/films uit mijn jeugd, maar dan word het een enorm lang artikel. Ik ben wel nieuwsgierig naar jullie favoriete series/films!

Favoriete films en series van de andere Blogmutsen:

Wat was jouw favoriete film of serie uit jouw jeugd?

Liefs,
Simone

3 Reacties

 1. sabrina
  24/10/2016 / 16:45

  Sweet valley high! Zo leuk, ik kan meteen het geweldige introotje opdreunen!!

 2. 05/10/2016 / 07:26

  Wat heerlijk herkenbaar allemaal! Ik was ook fan van Full House en Buffy. Daarnaast keek ik ook veel Baywatch, zo lekker fout 😉

 3. 05/10/2016 / 06:11

  Sabrina, The Teenage Whitch was ik alweer vergeten joh! Ik heb op Sweet Valley High en Full House alle andere series ook gezien. Leuk haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }