Update Movie Challenges: Kwartaal 1 – 2018

Movie Challenges 2018
Via Shutterstock

Het eerste kwartaal van 2018 is voorbij. Twee weken geleden konden jullie de update van mijn Reading Challenges lezen. Deze week is het tijd voor een update van mijn Movie Challenges. Ik lig dit keer goed op schema en het ziet er nu naar uit dat ik mijn challenge van 2018 wel zou kunnen halen.

❤ Movie Challenges 2018

Movie ChallengesIntouchables

Genre: Drama / Komedie
Speelduur: 112 minuten
Cast: Omat Sy / Francois Cluzet / Audrey Fleurot / Anne le Ny
Release datum: 23 september 2011

five-stars

Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongere uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak…

Wat een prachtige film was dit. Uiteraard al een iets ouders film, maar ik heb er enorm van genoten. De contrasten tussen Philippe en Driss konden niet groter zijn, maar toch ontstaat er een enorm hechte vriendschap. Dit zorgde er wel voor dat ik het op einde niet helemaal door kon houden.

Deze film keek ik op  5 januari 2018 en kan ik afstrepen op mijn Movie Bingokaart: Een film die jou enorm verraste. En deze telt ook mee voor de Blindspot challenge.

[divider]

Movie ChallengesMockingjay Part 2

Genre: Drama / Romantiek
Speelduur: 139 minuten
Cast: Jennifer Lawrence / Josh Hutcherson / Liam Hemsworth / Woody Harrelson / Haymitch Abernathy / Elizabeth Banks
Release datum: 18 november 2015

three-stars

Katniss (Jennifer Lawrence) gaat samen met Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Clafin), Peeta (Josh Hutcherson) en een eenheid van District 13 een ongeëvenaarde strijd aan tegen het Capitool in een missie waarbij zij hun leven riskeren om de bevolking van Panem te bevrijden en President Snow (Donald Sutherland) van zijn troon te stoten. De dodelijke vallen, vijanden en morele keuzes die Katniss te wachten staan, zijn uitdagender dan zij ooit onder ogen heeft moeten komen tijdens The Hunger Games.

Deze film stond al enige tijd op mijn to watch list. Ik kon deze dus ook lekker afstrepen van mijn Blindspot lijstje! Ik vond het weer fijn om naar te kijken, maar het was voor mij niet de beste film uit de Hunger Games reeks.

Deze film keek ik op 6 januari 2018 samen met mijn vriend en kan ik afstrepen van de Movie Bingokaart als een deel van een serie. Daarnaast telt deze ook voor de Blindpot challenge.

[divider]

Movie Challenges

the Commuter

Genre: Drama / Oorlog
Speelduur: 105 minuten
Cast: Liam Neeson / Vera Farmiga / Patrick Wilson / Jonathan Banks / Elizabeth McGovern / Sam Neill
Release datum: 8 januari 2018

five-stars

Michael Woolrich (Liam Neeson) is verzekeringverkoper en reist dagelijks per trein naar zijn werk. Als hij onderweg in contact komt met een mysterieuze vrouw, wordt hij door haar gedwongen de identiteit van een passagier te achterhalen.

Wanneer Michael zich realiseert dat hij gevangen zit in een crimineel complot, begint voor hem een race tegen de klok om het leven van zijn gezin en ook van zijn medepassagiers niet in gevaar te brengen.

Ik ben dol op films met Liam Neeson. Toen we besloten om een filmje te pakken en zagen dat deze in de bios draaide, hoefden we dus ook geen twee keer na te denken. Topfilm!

Deze film keek ik samen met mijn vriend in de bios op 19 januari 2018. Ook deze kan ik afstrepen op de Movie Bingokaart: Een film die je in de bioscoop hebt gezien.

[divider]

Movie Challenges

Step Sisters 2018

Genre: Drama / Komedie
Speelduur: 104 minuten
Cast: Eden Sher / Alessandra Torresani / Megalyn Echikunwoke
Release datum: 19 januari 2018

two-stars

Jamilah heeft haar hele leven al uitgestippeld. Ze is de voorzitter van haar zwarte vrouwenclub, aanvoerder van hun dansgroep, heeft een relatie met de knapste jongen en haar volgende stap is rechten studeren aan Harvard. Ze heeft alles wat haar hartje begeert. Maar wanneer de feestende blanke meisjes van Sigma Beta Beta de school in verlegenheid brengen, wordt Jamilah bevolen om hen te helpen. Haar missie is om niet alleen de meisjes een ritmisch uitgedaagde dans te leren, maar ook om de ‘Steptacular’ te winnen, de meest toonaangevende danswedstrijd.

Nadat ik met twee vriendinnen een dagje in Luik rondgelopen had, waren we in de avond best moe en wilden we lekker bankhangen met een film waarbij we niet hoefde na te denken. Heerlijk soms. Deze film was dus ook absoluut niet goed te noemen. Slecht acteerwerk, maar wel vermakelijk.

Deze film keek ik samen met twee vriendinnen op 20 januari 2018. Ook deze kan ik afstrepen op de Movie Bingokaart: Een film waarin gedanst wordt.

[divider]

Movie Challenges 2018You Get Me 2017 

Genre: Thriller
Speelduur: 89 minuten
Cast: Bella Thorne / Taylor John Smith / Halston Sage
Release datum: 19 juni 2017

Na een onenightstand raakt Holly volledig geobsedeerd door Tyler. Sommige mensen hebben geen moeite met afwijzing en gaan verder met hun leven. Dit tienermeisje denkt daar anders over. Holly kiest voor zijn middelbare school in een wanhopige poging om hun ‘romance’ levend te houden.

Ook weer een film voor als je even niet teveel na wilt denken en geen hoge verwachtingen hebt. Er zit niet echt diepgang in de personages en de verhaallijnen van de bijpersonages zijn zo slecht uitgewerkt, dat je eigenlijk geen idee hebt wie er ineens voorbij komt! Alhoewel ik op het einde wel nieuwsgierig was naar hoe het zou aflopen…

Deze film keek ik samen met twee vriendinnen op 20 januari 2018.

[divider]

Movie Challenges

Insurgent (2015) 

Genre: Sci-Fi
Speelduur: 119 minuten
Cast: Shailene Woodley / Theo James / Ansel Elgort
Release datum: 19 juni 2017

three-stars

Tris zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago. Samen met Four is ze voortvluchtig en worden ze achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden. Achtervolgd door hun keuzes in het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd.

Ik heb Divergent een aantal haren geleden gezien, maar had het tweede deel nog niet eerder gezien. Toen ik zag dat deze on demand beschikaar was, vond ik het wel eens tijd om het tweede deel te bekijken. En ik heb er erg van genoten! Ondanks dat ik me had voorgenomen om de boeken eerst te lezen, is dit niet gelukt.

Deze film keek ik samen met mijn vriend in de bios op 21 januari 2018. Ook deze kan ik afstrepen op de Movie Bingokaart: Een film met een titel van één woord.

[divider]

Movie ChallangesFifty Shades Freed (2018)

Genre: Romance / Drama
Speelduur: 105 minuten
Cast: Dakota Johnson / Jamie Dornan / Arielle Kebbel
Release datum: 8 februari 2018

three-stars

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Ana genieten samen van hun luxe levensstijl, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun gelukkig samenzijn wordt al snel in gevaar gebracht door nieuwe bedreigingen.

Lekker cliché, maar ik verheugde me elk jaar weer enorm op de nieuwe Fifty Shades film en heb ze alle drie in de bioscoop gezien. Deze boeken heb ik wel allemaal gelezen voordat de films uitkwamen en ik moet zeggen dat ik de films leuker vind. Jamie Dornan en Dakota Johnson zijn perfect voor deze rol!

Deze film keek ik samen met een vriendin in de bios op 18 februari 2018. Ook deze kan ik afstrepen op de Movie Bingokaart: Een film die je in de bioscoop hebt gezien.

[divider]

Movie ChallengesHarry Potter and the Deathly Hallows Part 1 (2010)

Genre: Fantasy/ Avontuur
Speelduur: 146 minutenCast: Daniel Radcliffe / Emma Watson / Rupert GrintRelease datum: 17 november 2010

five-stars

Harry, Ron en Hermelien zijn aan hun lot overgelaten zonder de begeleiding van hun professoren en de bescherming van Professor Dumbledore. Ze moeten nu meer dan ooit op elkaar vertrouwen maar er zijn duistere krachten die hen uit elkaar dreigen te drijven. Intussen is de tovenaarswereld een gevaarlijke plek geworden voor alle vijanden van Voldemort. De lang gevreesde strijd is losgebarsten en de Death Eaters bezetten het Ministerie en zelfs Hogwarts, waar ze iedereen terroriseren en arresteren die hen tegenwerkt. Het enige wat ze niet in handen hebben en wat Voldemort het liefst te pakken wil krijgen, is Harry Potter…

Harry Potter kan ik echt blijven kijken. Al is het 100x. Het blijft leuk! Ik ben van plan om een prachtig kistje met Engelse Hardcovers aan te schaffen, zodat ik de boeken ook eens in het Engels kan gaan lezen. Aangezien ik 11 was, toen het eerste boek uitkwam, heb ik ze alleen in het Nederlands gelezen. Toen ik zag dat the Deathly Hallows Part 1 op televisie kwam, moest ik deze wel kijken. Helaas heb ik Part 2 de week erna gemist.

Deze film keek ik alleen op 3 maart 2018. Ook deze kan ik afstrepen op de Movie Bingokaart: Een re-watch!

[divider]

Movie Challenges 2018The Hateful Eight (2015)
Genre: Western
Speelduur: 182 minuten
Cast: Samuel L. Jackson / Kurt Russell / Jennifer Jason Leigh / Channing Tatum / Tim Roth
Release datum: 7 januari 2016 (Nederland)

three-stars

‘The Hateful Eight’ vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene ten tijden van de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien.

Ik heb in tijden niet zo’n wazige film gezien. In het begin was het enorm langdradig, maar naarmate de film vorderde, werd het wel steeds spannender. Alhoewel de film zich voornamelijk op dezelfde locatie afspeelt is het zeer zeker geen slechte film. Maar goed, heeft er iemand ooit een film van Quentin gezien die niet vrij wazig is?

Deze film keek ik samen met mijn vriend op 17 maart 2018. Ook deze kan ik afstrepen op de Movie Bingokaart: Een film met een Britse acteur (Tim Roth)

[divider]

Ik keek in het eerste kwartaal 9 films. Ik lig dus mooi op schema! Ik moet wel zeggen dat ik in januari een stuk meer films heb gezien dan in de overige maanden. Het is nu april en ik heb er nog niet één gezien deze maand. Wel heb ik een aantal films die ik zeker nog wil gaan kijken. Ook in de bios!

Wat is de beste film die jij dit jaar gezien hebt en kun je mij nog aanraden?

1 Reactie

  1. 30/04/2020 / 14:17

    Mijn kennis over films is geüpdatet. Ik ga zeker the hunger games kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }