Follow – Gaby Rasters

Follow - Gaby Rasters
Background Via Shutterstock

Een aantal weken geleden las ik het eerste deel uit de Follow Like Share serie van Gaby Rasters. Een bijzondere trilogie om verschillende redenen…

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Follow – Gaby RastersFollow (#1 Mila) by Gaby Rasters
Serie: Follow Like Share #1
Also in this series: Like - (#2 Mila)
Ook verschenen van deze auteur: Like - (#2 Mila), Share (#3 Mila)
Gepubliceerd door Zomer & Keuning op 7 Juni 2016
Genres: Feelgood Roman
Pagina's: 288
Uitgever: Zomer & Keuning
Bol.com | Goodreads
four-half-stars

FOLLOW het leven van Mila in deze roman van Gaby Rasters. Dat leven is niet alleen ingewikkeld, maar ook herkenbaar en verslavend. Dertiger Mila is op zoek naar warmte en liefde. Haar zoektocht speelt zich grotendeels af op het internet, want Mila zit vanwege het werk van haar man in Zuid-Frankrijk. Ze krijgt weer contact met een oude liefde in Nederland en de digitale vonken spatten eraf, tot ze ook in real life een wel erg leuke man ontmoet.

Follow – Gaby Rasters

Toen ik het persbericht over Follow Like Share in mijn mailbox ontving, dacht ik gelijk: ‘Dit MOET ik lezen!’ Het verhaal sprak me niet alleen aan, maar er komen ook nog eens een aantal innovatieve extraatjes om de hoek kijken.

Het nogal ingewikkelde leven van Mila

Tijdens het verhaal leren we het hoofdpersonage Mila, haar man Lucien en haar twee kinderen Laurie en Lucas. Mila was een hardwerkende advocate, maar vanwege het werk van Lucien verhuizen ze naar Zuid-Frankrijk. Volgens Lucien een mooie kans om opnieuw te beginnen. Echter is alles niet zo mooi als het lijkt. Doordat Lucien continu met werk bezig is, leeft Mila eigenlijk alleen voor haar kinderen en vermaakt zich met Social Media. Haar plan is om een olijfgaard te kweken. Later wilt ze dan een Bed & Breakfast beginnen, waar koppels samen kunnen genieten van de rust.

‘Mijn leven is niet ingewikkeld, maar ben nu even de draad kwijt.’

Omdat Mila er helemaal alleen voor staat en wanhopig op zoek is naar aandacht, gaat ze via Facebook op zoek naar haar oude jeugdliefde Chris. Die nog steeds enorm lief en begripvol schijnt te zijn. Mila verliest zich totaal in de digitale wereld en leeft alleen nog maar voor de berichtjes van Chris. Lucien ziet haar toch niet staan. Als ze dan ook nog eens de charmante Nederlander Sebastiaan op een feestje ontmoet, is het hek helemaal van de dam.

Enorm realistisch

Gaby Rasters is enorm goed in het neerzetten van levensechte personages. Je irriteert je aan Mila, omdat ze met andere mannen bezig is, maar ondertussen leef je enorm met haar mee, omdat je begrip voor haar situatie kunt opbrengen. Je lacht, huilt en hoopt met haar mee. De levensechte relatieproblemen, zorgen en dagelijkse sleur maken het verhaal herkenbaar, realistisch en drukt je soms met de neus op de feiten.

In gedachten beschermt ze haar hart met een laagje cement. Misschien kan ze zo voorkomen dat het echt in stukken breekt.

Volg Mila, Chris en Sebastiaan op Social Media

Je leest het goed. Zoals ik al aangaf komt deze serie met een paar leuke en innovatieve extraatjes. Het eerste geniale idee is dat je de personages op Social Media, via een weblog en Twitter kunt volgen. Als je de serie uitgelezen hebt, hoef je jouw favoriete personages vanaf nu niet meer te missen. Bevriend ze op Facebook en kijk wat hen tegenwoordig allemaal bezighoudt! Ik raad wel aan om dit te doen, nadat je de serie helemaal gelezen hebt. Ik deed het direct en was daardoor de dupe van een aantal spoilers. Oeps! Eigen schuld natuurlijk…

Bingereading

Jullie hebben vast wel eens gehoord van bingewatching. Sinds het Netflix tijdperk, is dat niet meer weg te denken uit onze levens. Gaby Rasters dacht: ‘ Dat kan ik ook!’. Ze zorgde ervoor dat Follow, Like en Share enorm snel achter elkaar uitgegeven werden,. Zo hoeven de lezers en lezeressen niet lang te wachten op het vervolg. Dat mogen meer auteurs van series doen! 😉

Conclusie

Ik heb dit boek echt verslonden. Normaal gesproken houd ik van spannende boeken en lees ik niet snel zoetsappige liefdesromans. Follow valt hier echt niet onder. Liefde staat absoluut wel centraal, maar doordat het zo enorm realistisch is, stoorde me dat totaal niet. Nadat ik het eerste deel uit had, kon ik ook niet wachten tot ik aan het tweede deel kon beginnen. Gelukkig had ik deze dankzij het bingereading extraatje al klaarliggen!

Nieuwsgierig geworden naar de overige delen? Volgende week zondag zal ik de recensie van Like plaatsen! So stay tuned!

Wil jij Follow lezen?

Liefs,
Simone

four-half-stars
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }