Game-time #1 / Criminal Case

criminalcase_hauptbild

Het is tijd voor een nieuwe rubriek! Tasja en ik zijn waanzinnig verslaafd aan het spelen van iPhone/iPad-games. Vanaf nu zullen jullie regelmatig leuke spellen voorbij zien komen. Dit keer trapt Tasja af met het ontzettend leuke zoek & vindspel ‘Criminal Case’.

Sinds enige tijd ben ik óntzettend verslaafd aan het spel Criminal Case. Dit is een zoek- & vindspel met als thema detective zijn en moorden oplossen. Het spel was in eerste instantie geïntroduceerd op Facebook in 2012. Vanwege het grote succes dat het spel kent, is er een iOS-app gelanceerd in 2014 en een Android-versie in 2015. Op dit moment heeft het spel meer dan tien miljoen gebruikers op iOS en Android. Op Facebook zelfs meer dan 46 miljoen! In 2013 was dit het beste spel met de winning award Game of the Year.

Criminal Case: Hét detective spel van 2015!

Als speler word je ingezet als detective om moorden op te lossen. Door middel van het zoeken naar clues binnen crime scenes vallen de puzzelstukjes op zijn plek en ben jij de held van het verhaal! Maar, opgelet!  Het is simpel in het begin, maar je wordt ervaren naarmate het spel vordert. Dit betekent ook dat jouw cases ingewikkelder worden.

Tijdens het doorzoeken van crime scenes verdien je sterren. Deze sterren heb je nodig om je clues te onderzoeken. Dit doe je aan de hand van het onderzoeken en analyseren van bewijsmateriaal en het ondervragen van verdachten. Daarnaast voer je ook autopsies uit om het lijk te onderzoeken. Nadat je dit allemaal grondig overwogen hebt is het aan jou om de moordenaar aan te wijzen!

Plot

Het geheel speelt zich af in een fictief politiebureau in Amerika. Het spel start met een rookie cop – de speler – die op zoek gaat naar een baan bij ‘The Grimsborough Police Department’. Je voert hier je naam in dat gedurende het hele spel ook gebruikt zal worden. Je krijgt als partner Inspector Jones toegewezen die je zal ondersteunen en helpen bij elke zaak die jullie Chief jullie voorschotelt.

Hoe speel je het spel?

Klinkt het al interessant genoeg om ook eens een kijkje te nemen in het spel zelf? Ik laat jullie alvast wat key features zien waar je continue mee te maken krijgt en ook van belang zijn het spel goed te kunnen spelen. Je wilt natuurlijk wel succesvol elke boef en moordenaar achter slot en grendel kunnen zetten, toch?

Je begint met het kiezen van je avatar! Maak er wat leuks van, je moet wel een goede indruk achterlaten bij je eerste gesprek met je chief.

Criminal Case AvatarsZoals jullie op bovenstaande foto kunnen zien, kun je alles kiezen van geslacht t/m de accessoires. It’s your time to shine!

Vervolgens begint je avontuur. Op de kaart hieronder zie je de stad die onder jouw hoede zal vallen: Grimsborough. Elke case heeft zijn eigen hoofdstuk en elk hoofdstuk heeft verschillende crime scenes. In elke crime scene vind je de clues waar je mee aan de slag moet. Deze bewijzen zul je moeten zoeken. Je moet dus écht gaan zoeken. De onderwerpen en materialen die je zoekt zijn verstopt of soms heel erg voor de hand liggend. Aan jou om dit in een recordtempo te doen en bonuspunten te scoren bij je partner!

Criminal Case

 

Hier alvast een voorbeeld van een bepaalde crime scene in onderzoek! (niveau easy)

Criminal Case

Onderzoek kost tijd en energie. En als detective moet je wel zorgen dat je energiepeil op niveau blijft, hoe wil je anders zo alert blijven? Energie wordt elke anderhalve minuut automatisch aangevuld, maar je kan het ook krijgen van je Facebook-vrienden. Een andere manier om energie te verkrijgen is door het voltooien van alle sterren in een hoofdstuk en deze sterren in te wisselen voor energie. Als je elke dag het spel speelt krijg je ook elke dag bonus-energie cadeau! Wat houd je nu nog tegen?!

Criminal Case

Zoals gezegd, van vrienden kun je cadeaus krijgen. Feest! Ze kunnen je energie sturen maar ook helpen met het verzamelen van de kaarten collectie. Zie foto. Door deze collecties te voltooien, kun jij ze elke keer weer opnieuw inleveren voor extra bonussen. Extra geld, zodat je je Avatar kan pimpen. Experience points, zodat je omhoog gaat qua niveau en ervaring. Of energie, zodat je nóg langer door kan spelen.

Criminal Case

 

Natuurlijk is het altijd fijn om ook beloond te worden. Wie wilt nu niet graag naar een mooie trofeeën-kast kunnen kijken waar al je tentoongesteld worden? Hier geen kast, maar wel een mooie throphy-wall. Met het verzamelen van deze krijg je natuurlijk weer bonussen! Ik weet het, alleen maar méér speelplezier.

Criminal Case

Ik stel voor dat jullie dit spel gewoon een keer downloaden op je iPhone, iPad of Android-toestel. Zit je liever achter je Mac, PC of laptop? No worries, via Facebook kan je het spel ook spelen. Het is overigens niet verplicht om op je tablet of computer een verbinding met Facebook te maken, dit spel kun je ook zonder spelen.

Oh ja, als je nóg meer wilt weten, stel ik voor dat je eens een kijkje neemt op de homepage van de developer van het spel: Pretty Simple.

En natuurlijk, net zoals in elk spel is er een help-functie die je goed op weg brengt en helpt waar nodig.

Criminal case

Ikzelf ben helemaal verslaafd aan dit spel en Simone kan bevestigen dat ik mijn dagelijkse taak als Detective Natasja héél serieus neem en naast mijn 40 uur werken maar al te graag de heldin uithang!

Wat is jouw favoriete zoek- & vindspel?

Liefs,

Tasja

 

6 Reacties

 1. Sylvette peeters
  20/09/2016 / 17:16

  Heb een probleem ben per vergissing uit criminal case gegaan
  Wil het terug spelen maar heb gezien dat ik helemaal van
  Vooraf aan moet beginnen terwijl ik al een stuk over de 100levels zat
  Kan ik niet terug verder gaan waar ik gestopt ben hartelijk dank

  • 21/09/2016 / 20:51

   Hi Sylvette. Dat is vervelend. Dat kun je volgens mij alleen terughalen als je account met Facebook verbonden was. Als je dan weer met Facebook verbindt, zul je de oude data weer terugkrijgen. Succes!

 2. 22/07/2015 / 17:07

  Oh de spelletjes zijn zo verslavend! heb nu toch tijd. En dit is echt mijn ‘verhaal’ Later is ga ook de Detective uithangen!

  • Simscupoftea
   Auteur
   22/07/2015 / 20:29

   Haha ja ik heb er gisteren ook 1 van de tv-serie Dexter gevonden. Zo gaaf!

 3. 18/07/2015 / 00:27

  Leuk zo’n gamerubriek! Ik ben dol op dit soort games. Alleen ik speel ze meestal op mijn pc. Op steam heb ik er aardig wat. Ook in dit genre.
  Mijn favoriete zoek & vindspel … Dat vind ik een moeilijke vraag. Meestal speel ik ze een keer uit en ga dan verder met de volgende. Sommige hebben nog verschillende plots, die wil ik dan nog weleens opnieuw spelen.

  • Simscupoftea
   Auteur
   18/07/2015 / 09:28

   Dank je wel voor de leuke redactie! Binnenkort zullen er meer verschijnen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }