5x wat een goed boek met je doet!

Wat een goed boek met je doet“Reading a good book is like taking a journey..”

Herkennen jullie dat ook? Een leesdip of even niet weten wat je nou precies wilt lezen? Daardoor zit je een beetje in een dubio of begin je gewoonweg niet aan een nieuw boek. Totdat je dàt ene boek vindt en je weet dat dat het juiste boek is. Dit zijn 5 dingen wat een goed boek met je doet!

1. Oude gewoonten

Je kunt je nog goed herinneren hoe het was om een goed boek te lezen en daardoor alles om je heen te vergeten. Toch heb je de laatste tijd niet meer zo’n gevoel gehad. Nu je eindelijk weer eens een goed boek hebt, kun je je perfect herinneren hoe het voelt en vergeet je weer even alles om je heen. Je denkt vaak: ‘Nog één hoofdstuk voordat ik ga slapen’. En 3 uur later betrap je jezelf erop dat je nog steeds aan het lezen bent. Heerlijk die gewoontes, want dan weet je dat je een winner in je handen hebt!

2. Zei er iemand bibliotheek?

Je hebt misschien lange tijd geleden een echt boek in je handen gehad, tegenwoordig is het vaak een e-book. Of misschien is het gewoon lang geleden dat je nog eens een bezoek aan de bib gebracht hebt. Hoe dan ook, het lezen van dit boek en wetende dat er (snel) een einde aan komt, brengt je op het idee om weer eens naar de bibliotheek te gaan. De gedachte aan al die boeken, verzamelt in één grote ruimte en zoveel keuzes.. Dat tovert meteen een glimlach op je gezicht!

3. Een doel

Je had de hoop bijna opgegeven na zoveel ‘slechte’ boeken of boeken die het toch nét niet waren. Maar met dit boek, weet je weer waarom je zo graag leest. Het is rustgevend, ontspannend en je kunt je fantasie erop loslaten. Het doel van het lezen van boeken kan voor iedereen anders zijn, afhankelijk van de type boeken die je leest. Maar waar iedereen het wel over eens kan zijn, is dat boeken lezen ontzettend ontspannend werkt en dat hebben we gewoon nodig!

4. Internet?

2016. Er is nog maar een handjevol mensen die geen gebruik maakt van internet, social media en apps. Ik denk dat menig lezer zich misschien ook nog wel betrapt op het gebruik van één of meerdere van bovengenoemde, tijdens het lezen. Laten we eerlijk zijn, het is een gewoonte geworden. Voor de één een wat moeilijker af te leren gewoonte dan voor de ander. Wanneer je dan eindelijk een goed boek hebt, waar je helemaal in zit en het niet wilt neerleggen, kom je achteraf waarschijnlijk tot de conclusie dat je je smartphone en computer niet eens aangeraakt hebt. Het kan dus toch! Jep, dat doet een goed boek met je! 😉

5. Hallelujah, ze bestaan nog!

Je was zo dichtbij met het zoeken van een nieuwe hobby, desnoods zelf een boek schrijven, totdat je dit boek tegenkwam. Het geeft je toch weer hoop dat er nog goede boeken te vinden zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel schrijvers, zoveel genres en zoveel boeken die op elkaar lijken. Schrijf ze niet meteen af als ‘slecht’, misschien is het gewoon niet jouw ding. Dus geef de hoop niet op en blijf lezen!

Ik moest wel een beetje lachen om een paar van deze puntjes terwijl dat ik ze schreef. Ondanks dat het in de grote lijnen zeker waar is, moeten jullie niet vergeten dat niet alles letterlijk zo opgevat hoeft te worden. Maar laten we eerlijk zijn, een goed boek? Dat doet natuurlijk wel wat met ons!

Wat maakt een boek een goed boek voor jou?

Liefs,
Tasja

Follow

2 Reacties

 1. 13/07/2016 / 21:03

  Herkenbaar 😀 vooral punt 1. Ik kan echt zo een aantal uren achter elkaar door lezen, als ik eenmaal begin ben ik niet te stoppen. Ik kijk dan ook niet eens op social media, laat staan op internet :’)

 2. Kitty Bloemen
  10/07/2016 / 09:48

  Klopt helemaal!
  Ik had echt geen zin meer in lezen. Al die Nederlandse thrillerschrijfsters … pfff … één pot nat.
  Tot ik op he bureautje van mijn baas een boek zag liggen. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat hij kon lezen 😉 Maar hij was lyrisch over die verhalenbundel.
  Ik mocht hem lenen en kon TEGENWICHT van Conny Hoogendoorn niet meer wegleggen. Wat een heerlijk boek! Op haar site wemelt het van de goede recensies.
  Mijn leesdop is weer helemaal over. En hoe lekker is dat!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }