10x Guilty Pleasures waar elke boekenfan van geniet!

Guilty pleasure
“I tried to beat my reading addiction.. Worst 2 minutes of my life!”

Boeken lezen, raken we er ooit over uitgepraat? Ik denk het niet. Jullie konden tot nu toe elke zondag een artikel lezen dat te maken heeft met boeken. Sommige dingen zullen herkenbaar en erg toepasselijk zijn, andere dan weer niet. Vandaag wil ik het graag hebben over de kleine dingen waar wij, lezers, blij van worden. Met andere woorden, guilty pleasures waar elke boekenfan van geniet!

1. Lange wachttijden op het vliegveld

Iedereen ergert zich eraan, maar wij niet. Wij denken: “Oh dan kan ik mijn boek nog lezen!” Wij vermaken ons prima! We houden sowieso niet van last minute aankomst op het vliegveld, dus we zijn meestal wel ruim op tijd aanwezig. Een fijn, rustig plekje vinden en lekker lezen tot we ons weer mogen verplaatsen.

2. Wakker worden met het boek op dezelfde bladzijde

Lekker lezen voor het slapen gaan, daar kan ik echt van genieten. Hoe herkenbaar is het dat je na 2 bladzijdes in slaap valt? Hier is dat ontzettend herkenbaar! Uitgeput na een lange dag werken, toch doorzetten en willen lezen voor de oogjes dichtgaan. En plots ‘s morgens wakker worden en niet meer weten welk hoofdstuk je zat? Geen paniek, want wonder boven wonder zie je dat je boek precies zo ligt zoals je het had liggen toen je in slaap gevallen bent. Woohoo! Je kunt zonder probleem weer verder. 😉

3. Afspraken die op het laatste moment gecancelled worden

Er zijn mensen die zich hieraan kunnen ergeren en er zijn mensen die een gevoel van opluchting hebben. Ik denk dat het afhankelijk is van de afspraak die gecancelled wordt. Hoe je het ook bekijkt, wij vinden deze opening in onze agenda geen straf. Je gaat niet piekeren om een vervangende bezigheid te zoeken. Jij weet wat je gaat doen: neerploffen op je bank en verder lezen in dat heerlijke boek!

4. Een nieuw boek past perfect in je boekenkast

Je vraagt je soms af waar je al die boeken nog kunt zetten, maar wanneer je thuiskomt en je zet het boek in je boekenkast, zonder dat je ook maar iets hebt moeten verplaatsen, weet je dat je een goede keuze gemaakt hebt. Het geeft toch die extra bevestiging: je kunt nooit genoeg boeken hebben.

5. Een goede verfilming

Ervaring vertelt ons dat er niet veel goede boekverfilmingen zijn. Vaak worden we teleurgesteld als één van onze favoriete boeken verfilmd wordt en hopen we elke keer weer op een overwinning. Wanneer het dan toch voorkomt dat het boek en de film nauw aansluiten, kun je met een opgelucht hart weer naar huis.

6. Slecht weer

Ja, we mogen het niet hardop zeggen, maar we houden van een regenachtige dag. Een dag waarop we weten dat er verder niet veel te beleven valt waar je de deur voor uit moet. Geen excuses of smoesjes die je hoeft te verzinnen, want je weet gewoon dat het beter is om thuis te blijven. Niet zomaar thuis blijven, maar thuis blijven omdat je tijd hebt om verder te lezen of aan een nieuw boek te beginnen.

7. Het onbekende opzoeken en aangenaam verrast worden

Je koopt een boek van een onbekende schrijver en je weet niet wat je kunt verwachten. Nog maar net begonnen en je bent al helemaal fan! Je ging er met een open mind in, geen verwachtingen en je werd aangenaam verrast. Heerlijk zo’n gevoel en je kunt weer zeggen dat je een nieuwe schrijver ontdekt hebt.

8. Een goed einde

Je leest een boek, je hebt een bepaalde visie ontwikkeld en hoopt dat het einde ook zo loopt zoals jij dat in gedachten hebt. We weten vaak dat dat niet altijd het geval is, maar als je tot het einde komt en ontdekt dat het precies (of soortgelijk) zo is, kun je hier toch echt een goed gevoel van krijgen.

9. Een koopje!

Je bent al heel lang op zoek naar een specifiek boek of een bepaalde serie. Elke keer als je online kijkt, vind je deze toch net iets te prijzig en komt het deze maand gewoon niet goed uit. Je begeeft je op een koopavond naar de dichtstbijzijnde boekenwinkel en wat zie je daar? Dát boek in de koopjeshoek! *vreugdedansjes-moment* Ja, geef toe, dit is een goed moment.

10. Iemand een boek aanraden

Een vriend(in) vraagt jouw advies om een goed boek te lezen. Natuurlijk heb jij al een heel lijstje in je hoofd en schrijft dit met plezier op. Wanneer je vervolgens te horen krijgt dat deze persoon jouw mening hierin deelt, na het lezen van het boek, kun je jezelf een denkbeeldig schouderklopje geven. Ha! Told ya. 😉

Wat is jouw ultieme Guilty Pleasure?

Liefs,
Tasja

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }