Quotes die bewijzen dat de vrouwen in de Harry Potter serie hun mannetje staan!

Harry PotterYou sort of start thinking anything’s possible if you’ve got enough nerve.” – Ginny Weasley

Wanneer we aan de Harry Potter boeken denken, denken we aan Harry, Ron, Hermelien, Professor Perkamentus en Voldemort. Wanneer je verder gaat nadenken komen er nog een aantal andere namen naar boven die een grote rol gespeeld hebben in alle boeken. Vandaag deel ik de quotes van de vrouwen in de Harry Potter serie die bewijzen dat zij hun mannetje staan!

Ga je zoeken naar quotes en scenes, dan kom je zoveel mooie dingen tegen die je bij zijn gebleven uit de boeken. Omdat de quotes van Harry en Perkamentus waarschijnlijk de meest bekende zijn, zijn dit ook diegene die iedereen het meest herinnert.

Tijd om de vrouwen in het zonnetje te zetten!

Hermione Granger – Hermelien Griffel

Hermione Granger

“The truth is that you don’t think a girl would have been clever enough” – Half-blood Prince

“Me? Books and cleverness. There are more important things: friendship and bravery.” – Philosophers Stone

“You said to us once before that there was time to turn back if we wanted to. We’ve had time, haven’t we?” – Half-blood Prince

Hermelien is een spraakwaterval, dat hoeft niemand ons nog te bevestigen. Toch maakt ze vaak genoeg de juiste opmerkingen, waarbij ze haar gesprekspartner een moment geeft om er over na te denken. Ze is ontzettend gegroeid vanaf het begin dat ze Harry en Ron leerde kennen, tot aan het moment dat ze niet meer van hun zij is afgeweken. Deze jongedame staat stevig in haar schoenen en deinst niet terug voor een verbale of fysieke confrontatie!

Ginny Weasley – Ginny Wemel

Ginny Weasley

“Let’s get this straight once and for all. It’s none of your business who I go out with or what I do with them.” – Half-blood Prince

“That’s a bit stupid of you. Seeing as you don’t know anyone but me who’s been possessed by You-Know-Who, and I can tell you how it feels.” – Order of the Phoenix

“You sort of start thinking anything’s possible if you’ve got enough nerve.” – Order of the Phoenix

We leren Ginny kennen als het verlegen kleine zusje van de gebroeders Wemel. Ze heeft genoeg meegemaakt om te weten dat alles wat je doet gevolgen heeft. Met grote broers Ron, Fred en George aan haar zijde heeft ze genoeg voorbeelden gehad tijdens het opgroeien. Hoe ouder ze wordt, hoe zelfstandiger ze wordt en beseft dat ze het allemaal wel zelf aan kan. Liefde komt in het spel en ze laat zich hierdoor niet afschrikken om haar slag te slaan. Go Ginny!

Luna Lovegood – Loena Leeflang

Luna Lovegood

“The things we lose have a way of coming back to us in the end, it’s not always in the way we expect.” – Order of the Phoenix

“You’re just as sane as I am.” – Order of the Phoenix

“Harry doesn’t want to talk to us right now. He is just too polite to say so.”

Ahh, leuke Loena Leeflang. De vreemde eend in de bijt! Iedereen vond haar maar een vreemd meisje, tot je haar beter leert kennen. Ze maakt de grappigste opmerkingen en is het boegbeeld van ‘jezelf zijn’. Loyaliteit is haar niet vreemd en ze voegt zich bij de groep vrienden tot het laatste gevecht.

Molly Weasley – Molly Wemel

Molly Weasley

“Not my daughter, you bitch!” – Deathly Hallows Part 2

“You’d better hope I don’t put bars on your windows, Ron Weasley!” – Chamber of Secrets

“You will never touch our children again!” – Deathly Hallows Part 2

Don’t mess with mama Weasley! Dat is de boodschap. Molly is een zorgzame, lieve mama van een groot gezin. Ze kan heel lief zijn en ze kan ook heel boos worden! In de eerste boeken is ze vooral grappig. Ze maakt de leukste uitspraken en houdt het gezin bij elkaar. Wanneer het nodig is, staat ze haar mannetje en gaat ze het gevecht aan met Bellatrix om haar kinderen te beschermen.

Professor McGonagall – Professor Anderling

Mcgonagall

“His name is Voldemort, Filius. You might as well use it. He’s going to try and kill you either way.” – Deathly Hallows Part 2

“It unscrews the other way.” – Order of the Phoenix

“Do nothing? Offer him up as bait? Potter is a boy! Not a piece of meat!” – The Goblet of Fire

Minerva Anderling is de professor die altijd een antwoord klaar heeft. Ze heeft Harry en zijn vrienden in haar hart gesloten en stiekem hebben ze altijd wel een streepje voor. Ze zegt niet altijd veel, maar wanneer ze wat zegt is de boodschap duidelijk.

Narcissa Malfoy – Narcissa Malfidus

Narcissa Malfoy

“If you attack my son again, I shall ensure that it is the last thing you ever do.” – Half-blood Prince

Oké, ze hoort misschien niet bij kamp Harry en Perkamentus, maar we mogen niet vergeten dat ook zij familie op de eerste plaats heeft staan. Ze is het niet helemaal eens met de levensstijl van haar man en wanneer haar zoon bedreigd wordt, doet ze er alles aan om te voorkomen dat hij een slachtoffer wordt. Ze deinst niet terug en ze staat ergens voor.

Deze dames hebben meerdere malen bewezen dat de mannen niet de enige zijn die het gevecht aan gaan. Ze zijn niet bang om de confrontatie op te zoeken en maken ons trots!

Welke quotes of vrouwelijke personages zijn jouw bijgebleven uit de Harry Potter-serie?

Liefs,
Tasja

Follow

4 Reacties

 1. Severus fan
  06/11/2020 / 18:43

  Een van Severus Sneep: ‘Always’
  MIJN FAVORIET!

  • Severus fan
   06/11/2020 / 18:43

   Een van Severus Sneep: ‘Always’
   MIJN FAVORIET!

 2. 22/04/2016 / 15:52

  Mooie quotes! Ik vind het zeker heel empowering hoe de dames geportretteerd worden, ze worden onderschat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }