Zou jij deze Harry Potter sequels willen lezen?

Harry Potter sequels” “The ones that love us, never really leave us.”

Als grote Harry Potter fans waren we natuurlijk ontzettend teleurgesteld toen we het laatste boek uitgelezen hadden en ons leven was zo goed als voorbij toen we de laatste film gezien hadden. Wat als je nu zelf een vervolg kon verzinnen? Er zijn genoeg mensen die dit gedacht hebben. Zo kwam ik online een aantal geweldige sequels tegen. Zou jij deze Harry Potter sequels willen lezen?

1. Voldemort is the good guy!

Voldemort is een misbegrepen jongeman die tijdens zijn tijd op Zweinstein geleerd heeft dat de dingen niet zwart -wit zijn. Wanneer Perkamentus’ leger in het leven geroepen wordt, voelt hij zich geroepen om ze te stoppen. Zij zijn de slechteriken in het verhaal en Voldemort doet er alles aan om de tovenaarswereld te redden. Een man tegen een leger, het is eens wat anders dan de verhalen die we kennen over Zweinstein. Wat vind je ervan? Ik zou het zeker een kans geven!

2. Professor Sneep’s biografie

Vanaf het eerste boek werd Professor Sneep als de niet-te-vertrouwen-professor voorgesteld. Hij had een hekel aan Harry en stond aan de kant van Voldemort. Uiteindelijk komen we te weten dat hij toch al die tijd met Perkamentus samenwerkte. We kregen een tipje van de sluier: Sneep was verliefd op Lily, Harry’s moeder en we krijgen af en toe een flashback naar de jeugd van Sneep te zien. Wat als er een volledige ‘prequel’ i.p.v sequel zou komen over Sneep en alles wat hem tot dat punt gebracht heeft? Ik zeg, doen!!

3. Professor Perkamentus’ verhaal

Alle 7 boeken opnieuw geschreven, vanuit het perspectief van Professor Perkamentus. Het zou niet de eerste keer zijn dat een boek vanuit een ander personages perspectief geschreven wordt. Het lijkt me in ieder geval ontzettend spannend en intrigerend om te lezen hoe Professor Perkamentus het allemaal zag. Laten we eerlijk zijn, de goede oude man had goede humor!

4. Het echte leven van Hermelien en Ron

We weten hoe het leven van Harry eruit zag, of in ieder geval hoe het niet moest zijn. We weten dat Ron als een echt tovenaarskind is opgegroeid en Hermelien’s ouders geen tovenaars zijn. Hoe ging hun leven voordat ze naar Zweinstein gingen? Ging Hermelien naar een gewone middelbare school? Had ze vriendinnen? En hoe zag Ron’s dagelijkse leven er uit?

5. Het verhaal van de orginele Orde van de Feniks

We kennen de Orde van de Feniks nu, maar Sirius vertelde over de Orde hoe hij het in zijn tijd kende. Dat verhaal, de tovenaars en hun missie. Ik denk dat dat een grote kansmaker is om de fans van Harry Potter tevreden te maken. Wat is er allemaal gebeurd? Waarom hebben ze toen geen succes gekend en hoe hebben ze besloten welke tovenaars deel mogen uitmaken van deze groep?

Ik zou misschien zelf eens aan de slag moeten om een sequel te schrijven, misschien wordt het wel succesvol! 😉

Wat zou jouw favoriete Harry Potter sequel zijn?

Liefs,
Tasja
Follow

5 Reacties

 1. 27/05/2016 / 22:34

  Jaaa het verhaal van de Orde van de Feniks lijkt me echt tof om te lezen!

 2. 26/05/2016 / 12:46

  Ik ben van deze onderwerpen denk ik vooral benieuwd naar het verhaal van Ron en Hermelien en een biografie van Snape!

 3. 22/05/2016 / 14:11

  Het verhaal van de Orde van de Feniks spreekt me enorm aan! Eigenlijk zou ik sowieso wel geïnteresseerd zijn in Potterboeken vanuit een ander perspectief, want er zijn zó veel interessante personages die maar nauwelijks ”screentime” hebben gekregen…

 4. 22/05/2016 / 12:54

  Haha, leuk! Ik ben vooral benieuwd naar Professor Sneep’s biografie en het echte leven van Hermelien en Ron 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }