21 boeken die je kunt lezen als je van Harry Potter houdt!

Harry Potter books via Wachiwit

Zoals jullie allemaal wel weten ben ik dol op Harry Potter! Als het aan mij lag zou J.K. Rowling nog 20 boeken over de tovenaarswereld mogen schrijven. Helaas is dat niet zo. Daarom ging ik op zoek naar boeken die je kunt lezen als je van Harry Potter houdt!

Ik heb nog geen enkele van deze boeken gelezen, dus ik ga even af op de oordelen en recensies van anderen. Uiteraard komen deze wel allemaal op mijn to-read list!

De Magiërs – Lev Grossman
21 boeken die je kunt lezen als je van Harry Potter houdt!De Magiërs by Lev Grossman, Carolien Metaal
Serie: The Magicians #1
Gepubliceerd door Karakter Uitgevers op 10 januari 2010
Genres: Literaire Roman, Fantasy
Pagina's: 429
Bol.com | Goodreads
one-half-stars

Quentin Coldwater is een briljante maar wat trieste jongeman. Op zijn zeventiende is hij nog steeds stiekem in de ban van de fantasy-romans die hij als kind verslond en die zich afspeelden in het magische land Fillory. Geen wonder dat hij blij verrast is als hij onverwacht toegelaten wordt tot een zeer exclusieve - maar ook zeer geheime - universiteit in de staat New York, waar hij een gedegen opleiding krijgt in de moderne magie. Natuurlijk komt hij ook in aanraking met al die andere zaken waarmee je als jonge student wordt geconfronteerd: vriendschap, liefde, seks, drank en verveling. Maar toch ontbreekt er iets; de magie brengt Quentin niet het geluk en het avontuur waarvan hij altijd heeft gedroomd. Tot het moment dat hij en zijn vrienden een spectaculaire ontdekking doen en zijn kinderdroom ontaardt in een nachtmerrie...

Van deze reeks is ondertussen zelfs een serie uitgebracht op SyFy. Het wordt dus tijd dat ik deze eens ga lezen. Zeker nu ik gelezen heb waar het verhaal over gaat.

Klinkt goed, toch? Update: Ik heb het eerste deel niet uitgelezen. Ik kwam er maar niet doorheen. Dit was op vakantie in Turkije en ik heb het boek zelfs achtergelaten. Maar dat wilt natuurlijk niet zeggen, dat jullie het geen leuk boek zullen vinden! En wie weet lag het aan de omgeving en de vakantie-modus en moet ik het boek nog eens een tweede kans geven. Want ik ben ook erg benieuwd naar de serie.

Artemis Fowl – Eoin Colfer
21 boeken die je kunt lezen als je van Harry Potter houdt!Artemis Fowl by Eoin Colfer, M. Vroege
Serie: Artemis Fowl #1
Gepubliceerd door Van Goor op 1 april 2001
Genres: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 271
Bol.com | Goodreads

Artemis Fowl is een twaalfjarig crimineel meesterbrein, altijd belust op macht en geld en immer in gezelschap van zijn boomlange bodyguard Butler. Wanneer hij erachter komt dat iedere elf een magisch boek bezit, steelt hij een exemplaar, fotografeert het met zijn digitale camera, en e-mailt het bestand naar zijn Mac G6 computer. Op ingenieuze wijze kraakt hij de code, en ontdekt zo dé manier om de elfen hun goud afhandig te maken. Artemis besluit Kapitein Holly - ElfBI's eerste vrouwelijke officier - te kidnappen stuit echter op grote weerstand van het in verhalen zo lief afgeschilderde elfenvolk. Zwaar bewapend, en uitgerust met de modernste apparatuur, zijn ze vastbesloten zijn plannen in de kiem te smoren...

Van deze serie zijn maar liefst 8 boeken verkrijgbaar! Ik houd van series! En zeker als het laatste boek al uitgebracht is, zodat je niet meer op een vervolg hoeft te wachten! Dit boek over elfjes trok zeker mijn aandacht! Ik heb ooit 250 boeken van een collegaatje gekregen. Deel één en twee van deze serie heb ik dus al in huis. Ik ben erg benieuwd!

James Potter serie – G Norman Lippert
21 boeken die je kunt lezen als je van Harry Potter houdt!James Potter and the Hall of Elders' Crossing op 2007
Genres: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 549
Goodreads

In het eerste schooljaar van James Potter wordt Zweinstein bezocht door een Amerikaanse delegatie van de toverschool Alma Aleron. De aankomst van hen valt samen met de start van een groepering die gelijkheid zoekt tussen de dreuzels en de toverwereld. Temidden hiervan probeert James in de schoenen van zijn wereldberoemde vader Harry Potter te treden. De perikelen rond een geheimzinnig complot helpen hem hierbij!

OMG, ik wist even niet wat ik las en moest mezelf even drie keer knijpen. Er is een onofficiële serie van James Sirius Potter!  De echte Harry Potter fans zullen direct weten wie ik bedoel. Harry en Ginny’s oudste zoon! Er zijn zelfs 4 boeken! Waarom heb ik dit nooit geweten? Deze boeken zijn allemaal gratis te downloaden. Dat is helemaal mooi meegenomen!

jamesp
The Mortal Instruments – Cassandra Clare
21 boeken die je kunt lezen als je van Harry Potter houdt!Stad van Beenderen by Cassandra Clare, Elsbeth Witt
Serie: Kronieken van de onderwereld #1
Ook verschenen van deze auteur: Scharlakenrode magie (Vloeken uit het verleden #1)
Gepubliceerd door Moon op mei 2012
Genres: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 478
Bol.com | Goodreads
five-stars

Wanneer de 15-jarige Clary samen met haar beste vriend Simon naar de Pandemonium Club gaat, een club in New York, is ze getuige van een moord. Drie jongeren met tatoeages en vreemde wapens vermoorden een jongen. Hij blijkt een demon te zijn en de drie tieners zijn Schaduwjagers, een ras van engelen en mensen die belast zijn met de taak om de wereld vrij te houden van demonen. Als vervolgens Clary's moeder verdwijnt en Clary zelf bijna vermoord wordt door een demon, gaat ze samen met Jace, een van de Schaduwjagers, op onderzoek uit en ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt.

Deze serie staat sowieso al een tijdje op mijn to-read list. Ik heb geen idee of het echt te vergelijken is met Harry, maar zoals ik heb begrepen word je wel helemaal meegesleurd in het verhaal. En dat is al een plus! Er zijn in totaal zes boeken in deze serie! Ondertussen is er ook al een film en een serie (the Shadowhunters). Deze moet ik dus lezen, voordat ik deze ga kijken! Update: Ondertussen heb ik alle 6 de delen uit deze serie gelezen en ben ik klaar met seizoen één van the Shadowhunters. Ik wacht vol spanning op deel twee. De serie wijkt wat af van de boeken, maar de rode draad is hetzelfde. Zeker een aanrader! En zeker ook als je van HP houdt.

Zo, dit zijn weer een stuk of 21 boeken die ik in één keer toevoeg aan mijn to read list.

Ken jij nog boeken die je kunt lezen als je van Harry Potter houdt?

one-half-stars

29 Reacties

 1. linda Meester
  16/06/2020 / 10:54

  Zo, dat is een uitvoerige lijst. Ik houd van het lezen van kinderboeken

 2. Jos
  29/07/2018 / 15:16

  Voor de geïnteresseerden. De James Potter boeken van G. Norman Lippert zijn ook in het Nederlands te bekomen, zo ook een enkel verhaal van de Vader van Harry in zijn eerste jaar op Zweinstein.

 3. Me
  29/12/2017 / 22:17

  De Verborgen Universiteit van Nathalie Koch, er zijn intussen 3 boeken van. Toen ik de eerste gelezen had, zei ik tegen mijn moeder “Da’s gewoon Harry Potter aan de universiteit!” En de hedendaagse technologie wordt er niet uit weggelaten.

  • 29/12/2017 / 22:18

   Die ken ik helemaal niet. Heel erg bedankt voor de tip. Die zet ik direct op mijn to read list! <3

   • Jos
    29/07/2018 / 15:07

    De James Potterboeken ( en een aantal korte verhalen) zijn ook in het Nederlands vertaald.

 4. Yvonne
  24/03/2017 / 10:05

  Hoi allemaal van de boekenserie “de magiërs” is op de zender Spike de serie the magicians aan de gang dat is op dinsdag super gaaf groetjes

   • Yvonne
    25/03/2017 / 08:42

    De serie is geweldig maar goed te volgen kan me er iets bij voorstellen dat de boeken ingewikkeld in elkaar zitten dat is met de serie al net zo, er gebeurd heel veel in een aflevering en met een aflevering missen ben je uit het verhaal. Erg ingewikkeld maar ongelooflijk spannend.

 5. Yvonne
  24/03/2017 / 07:31

  Ook een hele spannende serie zijn de boeken van Michael Scott over het leven van Nicolaas Flamel en Perenelle (zijn vrouw) echt een page turner. Er komen mensen ‘magiers’ en ‘heksen’ in voor die in het verleden echt bestaan hebben. Van Hekate tot John Dee echt heel spannend.

  • 24/03/2017 / 19:56

   Oehhhh klinkt inderdaad erg Harry Potter-achtig. Mijn ‘nog te lezen’ stapel wordt steeds groter!

 6. Yvonne
  23/03/2017 / 21:18

  Ik mis 3 fantastische magische series dat zijn de ijzerlegendes van julie kagawa de 7 delig serie over magiërs van angie sage en de draken serie ook van julie kagawa stuk voor stuk geweldig om te lezen als je van magische boeken houdt

  • 23/03/2017 / 22:05

   Van de ijzerlegendes heb ik er 4 klaarliggen in de kast. Iemand verkocht ze en ik wil ze heel graag lezen. Nu de serie nog compleet krijgen. Ik houd enorm van magische boeken, dus dank je wel voor de tips. Echt super fijn!

   • Yvonne
    24/03/2017 / 07:26

    Hoi hoi van de ijzerlegendes zijn 2 series geschreven de 1e serie is de iron fey de 2e is call of the forgotten lees ze niet door elkaar anders kom je er niet uit.Groetjes

 7. 28/03/2016 / 16:39

  De magiërs wil ik misschien nog wel eens uitproberen!

 8. Tamara TS
  27/03/2016 / 23:38

  Wat leuk dat je James Potter van G. Norman Lippert in je rijtje hebt meegenomen! Ik ben zo nieuwsgierig naar deel 5, the Crimson Thread, Ik stalk die man zo’n beetje op social media om maar het laatste nieuws van het boek als eerste te horen. Jammer dat hij aan deze boeken niet mag verdienen, omdat het fanfiction is en J.K. Rowling er niet zo blij mee was.
  Artemis Fowl heb ik de 1e 3 delen van gelezen, maar het was niet mijn ding.
  De boeken van Cassandra Clare vind ik fantastisch, ook alle andere boeken die te maken hebben met de Shadowhunters.

  • Jos
   29/07/2018 / 15:09

   Tamara, de James Potterboeken en een aantal korte verhalen zijn vertaald naar het Nederlands.

 9. 27/03/2016 / 21:23

  Die laatste reeks wil ik heel graag lezen. Mooie reeks zijn het allemaal zeker.

 10. 27/03/2016 / 12:09

  Een serie over James Sirius Potter?!? Aaaa hoe leuk is dat! X

  • Jos
   29/07/2018 / 15:11

   Stefanie, de James Potter boeken en een paar korte verhalen zijn naar het Nederlands vertaald.

 11. 27/03/2016 / 11:55

  Oh wauw! Ik wist helemaal niks van James Potter af :-O! Is niet door J.K. Rowling herself geschreven toch? Ik ben eigenlijk best wel benieuwd, hihi… En natuurlijk kan ik niet wachten naar het volgende deel van Harry Potter! Er kwam nu toch nog een deel uit??

  • Jos
   29/07/2018 / 15:13

   Anne, de James Potter boeken en een paar korte verhalen zijn naar het Nederlands vertaald. Er IS nog een Harry Potterverhaal geschreven door een Nederlandse jongen omdat er tussen deel 5 en 6 een heel lange tijd zat. Ik noem het deel 5 1/2. Prima te lezen verhaal, alleen is het geschreven met een ander einde. Lees dus wel raar omdat wij het einde van J.K Rowling kennen, maar toch leuk om te lezen.

 12. Isolde
  27/03/2016 / 10:35

  Dank voor de tips!
  En ken je de boeken van Rick Riordan al? Absolute aanraders! Inmiddels 14 delen in vier verschillende series …

  • Yvonne
   24/03/2017 / 10:10

   Hoi is lightning thief verfilmd ? Kan het zijn dat die op netflix staat ?

 13. 27/03/2016 / 09:24

  The Mortal Instruments klinkt goed zeg, ik ben benieuwd!

  • 27/03/2016 / 10:31

   Als ik klaar ben met the Rosie Project, ga ik daar aan beginnen denk ik! Dan ben ik over een jaartje wel klaar met de hele serie, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }