High school films op Netflix die altijd leuk blijven – ook als je je tienerjaren ver voorbij bent!

Leuk of niet: we konden de middelbare school niet overslaan. Leraren en ouders zeiden dat we ervan moesten genieten, want ‘voor we het wisten was het voorbij’. Ze hadden nog gelijk ook. Van 9 tot 5 werken, belastingaanslagen die te pas en te onpas op je deurmat vallen en de APK die duurder uitviel dan verwacht. Het hoort er nu bij. Konden we nog maar even terug naar die onbezonnen middelbare schooltijd!

High School Films op Netflix
Netflix on Laptop via nikkimeel
High School films op Netflix

Gelukkig biedt Netflix soelaas. Plof lekker op de bank en bekijk deze pareltjes van high school films op Netflix die ook lekker wegkijken als je die tienerjaren al lang achter je hebt gelaten!

Clueless

De film Clueless was een beetje de Mean Girls van de jaren ’90. De film kwam in 1995 uit en elk tienermeisje had de film wel gezien. De meesten zagen ‘m zelfs meerdere keren. Anno 2020 is de film die draait om de populaire Cher Horowitz nog steeds razend geliefd. Cher heeft alles wat haar hartje begeert. Ze is populair, heeft een goed gevoel voor mode, een rijke vader en veel vrienden. Ze kan wel een nieuw ‘projectje’ gebruikten en ziet in nieuwkomer Tai wel een nieuwe uitdaging. Ze geeft Tai een heuse make-over en helpt haar populair te worden. Haar plannetje verloopt echter niet helemaal zoals gehoopt wanneer Thai populairder wordt dan zij zelf. Tot overmaat van ramp merkt ze ook nog eens dat ze gevoelens heeft voor haar stiefbroer.

To all the boys I’ve loved before

Het leven van een high school leerling is vaak een aaneenschakeling van gênante momenten, zo weet ook Lara Jean. De 16-jarige schreef elke jongen op wie ze ooit verliefd was een liefdesbrief en bewaarde die in een doos. Ze was niet van plan die brieven ooit te versturen, maar dat gebeurde toch. Alle jongens die ze leuk vond, kregen haar brief. Een van hen is Josh, op wie ze nog steeds een oogje heeft. Hij is echter ook het ex-vriendje van haar zus en dat maakt dingen nogal ingewikkeld. Lara Jean maakt het echter nóg ingewikkelder door te gaan nep daten met Peter, een van de andere jongens die ze een brief stuurde. Zo probeert ze Josh op het verkeerde been te zetten. Maar het wordt opnieuw ingewikkelder wanneer ze daadwerkelijk gevoelens krijgt voor haar nepvriendje Peter.

Easy A

Wat doe je als je geen zin hebt om met je beste vriendin en haar ietwat excentrieke ouders te gaan kamperen? Juist, je bedenkt een smoesje. Olive dacht er makkelijk vanaf te komen door te verzinnen dat ze op date ging en aan haar vriendin Rhiannon vertelt ze dat voor het eerst seks heeft gehad met haar date. Voor ze het weet, weet iedereen van haar zogenaamde eerste keer. Aan een oude vriend Brandon vertelt ze de waarheid. Hij vraagt vervolgens of Olive wil doen alsof ze het met hem heeft gedaan, zodat hij op die manier zijn homoseksualiteit kan verbergen. Ze stemt toe en al snel krijgt Olive een zekere reputatie en ook andere jongens vragen of zij het zogenaamd met haar mogen doen in ruil voor cadeaukaarten. Al snel krijgt ze spijt van haar acties en dat gevoel wordt sterker wanneer ze iemand echt leuk begint te vinden.

Ook interessant: Nieuwe Netflix series in februari 2020

Sierra Burges is a Loser

De populaire en gemene Veronica haalde al verscheidene streken uit om de slimme, maar onzekere Sierra voor schut te zetten. Wanneer de vlotte en aardige football speler Jamey om het nummer van Veronica vraagt, geeft Veronica – die al een vriend heeft – het nummer van Sierra aan Jamey, om haar opnieuw in verlegenheid te brengen. Wanneer Sierra een berichtje van Jamey ontvangt, vertelt ze niet dat Veronica hem een streek heeft geleverd, maar ze blijft hem berichtjes terugsturen. Na virtueel geflirt merkt ze dat ze Jamey echt leuk begint te vinden. Ze probeert de leugen zo lang mogelijk vol te houden, maar dat wordt des te ingewikkelder wanneer Jamey ‘haar’ weer face to face wil zien.

The breakfast club

Ken jij Netflix van voor naar achteren? Dan weet jij ook dat The breakfast club nog geen deel uitmaakt van het aanbod. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Vanaf 10 april is de iconische high school film op de streamingservice te bekijken. In de bibliotheek van hun middelbare school moeten vijf scholieren om verschillende reden hun nablijven. Hun strafwerk? Een essay schrijven over zichzelf. Het lijken erg verschillende opstellen te worden. Zo heb je de sportieve Andrew Clark, de populaire Claire Standish, de rebel John Bender, de nerd Brian Johnson en de introverte Allison Reynolds. Gedurende de dag raken de verschillende leerlingen met elkaar in diepe gesprekken over hun leven en blijken ze meer overeenkomsten met elkaar te hebben dan gedacht.

Wil je meer Neflix-opties hebben? Bekijk dan ook eens deze ondergewaardeerde Netflix Originals.

High School Films op Netflix

Gastblog geschreven door Forare

21 Reacties

 1. 19/05/2020 / 17:45

  Clueless, Easy A en The Breakfast Club zijn echt mijn ultieme favorieten! Clueless kijk ik elk jaar de avond voor mijn verjaardag.

 2. 23/04/2020 / 07:40

  Ik moet er een aantal nog bekijken… Leuk lijstje!

 3. 16/04/2020 / 15:49

  The Breakfast Club is van mijn tijd en vind het nog steeds geweldig. Mijn dochters zijn er ook gek op. Best grappig om te zien.

 4. Jasmina
  08/04/2020 / 22:22

  Ik ben gek op high school movies…breakfastclubblijft geweldig

 5. 08/04/2020 / 21:08

  Wat leuk allemaal. Clueless is de enige meidenfilm die ik gewoon echt leuk heb gevonden.
  xx

 6. 08/04/2020 / 11:58

  The breakfast club! super! zo vaak gezien en zou hem zo weer opzetten.

 7. Frederique
  07/04/2020 / 14:09

  Clueless is erg leuk en The Breakfast Club kan ik steeds opnieuw kijken, verveelt nog steeds niet. Wij hebben hem op dvd.

 8. 07/04/2020 / 10:09

  To all the boys I’ve loved before dit vond ik ook zo’n mega leuke film, deel twee vond ik ook weer leuk. Heerlijk om dit rijtje zo te zien, ik ga er gelijk een aantal toevoegen aan mijn to watch list!

 9. 06/04/2020 / 17:52

  hahah ja inderdaad. Wat heb ik mijn ouders uitgelachen toen ze mij dat vertelde. Maar nu zou ik het graag nog eens (dunnetjes) over willen doen. Wat een tijd!! Hierboven staan inderdaad een paar herkenbare films tussen.

 10. 06/04/2020 / 16:10

  the breakfast club was 1 van mijn favorieten films van vroeger. die ga ik weer eens kijken

 11. 06/04/2020 / 10:39

  O wat goed, een lijstje met Netflix tips waarvan ik nog niets gezien heb. Ga vanavond eens wat trailers bekijken!

 12. 06/04/2020 / 09:40

  breakfast club man man jeugd sentiment voor mij 😀 en vind hem nog leuk!

 13. 06/04/2020 / 09:21

  haha ja de breakfast club dat was een hit hoor in mijn jeugd! Heel vaak gezien. Ook Clueless vond ik een fantastische film. De andere heb ik niet gezien

 14. 05/04/2020 / 22:57

  Ja, clueless is zo leuk! Ik ben benieuwd naar de breakfast club.

 15. 05/04/2020 / 22:47

  Heel leuk om te kijken! Er zitten er een aantal tussen die ik nog niet kende. Ik ga is kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }