Netflix onthult: Zo snel vallen kijkers wereldwijd voor dé it-tv-shows van het moment!

it-tv-shows
Via Shutterstock

Ik ben iemand die redelijk snel hooked aan serie kan zijn. Vaak vraag ik me dan ook af: ‘Geldt dit voor iedereen zo?’ Gelukkig kon Netflix daar wel een antwoord op geven! 

It-tv-shows

Vorige maand ontving ik een persbericht in mijn inbox met het antwoord op mijn vraag. Niet dat het een brandende vraag was, maar ik vroeg het me wel eens af. Uit wereldwijde streaming-gegevens van Netflix, concludeerden zij dat kijkers over de hele wereld op exact hetzelfde moment fan van één bepaalde serie worden. Hoe creepy is dat? En nog belangrijker? Hoe weten ze nu wanneer iemand fan is? Dat je kunt afleiden wanneer iemand afhaakt en geen fan is, oké. Maar omgekeerd? Iemand een idee?

Maar goed, terug naar de series. Het maakt dus niet uit om welke serie het gaat:

Of het nu gaat om de Upside Down in Stranger Things (Waar is Will? Waar is Barb? En wat is in godsnaam een Demogorgon!?! – Aflevering 2), de politieke ambities en machtslust van Pablo Escobar in Narcos (Aflevering 3) of Rory’s eerste kus in Gilmore Girls (Aflevering 7).

Dat maakt dus geen verschil in de cijfers. Wereldwijd zijn mensen hooked, at the same time! Amazing!

hooked_2-0-02

Wanneer was ik hooked aan deze it-tv-shows?

Eens even kijken of het overeenkomt met de data op bovenstaande afbeelding! 😉

Stranger Things Wereldwijd werd gekozen voor aflevering 2. Ik moet bekennen dat ik bij aflevering 1 al hooked was. Ik keek deze vlak voordat ik op vakantie ging en baalde direct dat ik niet verder kon kijken.

Grey’s Anatomy Poeh, dat kan ik me niet meer heel goed herinneren. Die eerste afleveringen zijn alweer een hele poos geleden. Maar ik weet zeker dat dit heel snel was, dus ik gok erop dat ik samen met de rest van de wereld meelift op aflevering 2.

Prison Break Hooked sinds aflevering 1. Ik was direct fan en wilde niet meer stoppen met kijken. Heel blij dat er een nieuw seizoen aankomt!

Fuller House De wereld was pas hooked vanaf aflevering 7… Ik denk dat ik zelf niet echt hooked ben, want ik heb hier niet het gevoel van: ‘Ik kan niet wachten op de volgende aflevering.’ Wel vind ik het een hartstikke leuke serie om te zien en ik zal seizoen 2 zeker gaan kijken.

Gilmore Girls Deze serie heb ik nooit op volgorde gekeken en niet echt bewust gevolgd. Shame on me! De serie was vroeger vaker op televisie en als deze toevallig langskwam tijdens het zappen, bleef ik wel altijd hangen. Ik vond het geweldig, maar in die tijd waren we allemaal nog niet zo hooked aan series. Wel staat deze op mijn to-watch list, zodat ik deze eens echt goed kan bekijken.

De rest van bovengenoemde series heb ik nog niet gezien. The Fall, Narcos en American Horror Story staan wel zeker weten op mijn lijst… Als ik er ooit aan toekom met al die 100.000 afleveringen die ik nog te gaan heb.

Hoe snel ben jij hooked aan een serie?

Liefs,
Simone

*Deze informatie is afgeleid uit een persbericht van Netflix

3 Reacties

  1. 20/10/2016 / 12:51

    Grappig feitje dit… Het moet bij mij ook wel gebeuren binnen twee afleveringen, Als ik de eerste aflevering niet echt boeiend vind dan wil ik het nog een tweede aflevering proberen maar dan is het daarna wel klaar… In aflevering 3 hooked raken zou dus voor mij niet opgaan 😉

  2. 16/10/2016 / 21:31

    Gilmore Girls moet je echt kijken vanaf het begin 😀 En Stranger Things moet ik zelf binnenkort echt eens gaan kijken!

  3. 15/10/2016 / 09:57

    Leuk lijstje! Ik vind het wel raar dat mensen die verder niet zoveel lijken te hebben een serie toch de 7 afleveringen halen en dan na het zien van die specifieke aflevering toch hooked zijn. Of zou het met gewenning te maken hebben? Anyway, Stranger Things vond ik ook helemaal geweldig, en ook Making a Murderer heb ik helemaal gekeken. De rest nog niet, maar een aantal van dit lijstje staan zeker nog op mijn to-do-list 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }