5 X Personages met karakterbepalende bril

karakterbepalende bril
Photo by Mark Solarski on Unsplash

5 personages met karakterbepalende bril

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn: ik houd van series bingewatchen! Gloednieuwe series of fijne klassiekers waar ik maar geen genoeg van krijg. Misschien dat ik aan filmkijken iets minder toekom, maar geef me een sterke boekverfilming of spannend plot en ik ben verkocht! Niet alleen een interessante verhaallijn, maar ook sterke personages zijn onmisbaar voor het kijkplezier. En soms heb je daar props voor nodig, zoals bijvoorbeeld een bril. Want wat kan een bril toch invloed hebben! Sommige karakters zouden gewoonweg niet werken zonder bril. Mocht je, net zoals onderstaande personages, zelf ook eens een alter ego willen creëren, doe dan hier inspiratie op voor een karakteristiek montuur.

Clark Kent in The New Adventures of Superman

Oké, eigenlijk wordt dit karakter in álle uitvoeringen sterk bepaald door zijn bril. Hoe moet Superman anders verbergen dat hij overdag de iewat saaie journalist is?! Toch moet ik hierbij meteen denken aan die oude tv-serie met Dean Cain als Superman en Teri Hatcher (uit Desperate Housewives) als Lois Lane. Niet bijster geloofwaardig dat haar karakter niets doorheeft, maar de bril geeft het hoofdpersonage toch wel twee gezichten.

Cosima Niehaus in Orphan Black

Als we het dan toch hebben over meerdere gezichten, kunnen we Tatiana Maslany natuurlijk niet overslaan! Ze speelt wel meer dan 10 rollen in de BBC-serie Orphan Black. Daarbij is voor het personage Cosima de typische vlinderbril karakterbepalend. In combinatie met haar neusring en dreads geeft de bril haar een alternatieve stijl – weer heel anders dan Maslany’s overige personages.

karakterbepalende bril

Alex Vause in OITNB

Heb je wel eens That 70s Show gekeken? Daarin speelde Laura Prepon de roodharige seventies-tiener Donna. Zeven jaar later verschijnt ze als Alex Vause in Orange is the New Black: zwart haar, tatoeages én een bril met een robuust, zwart montuur. Wat een metamorfose: opeens een chick met attitude waarvoor je wel uitkijkt!

karakterbepalende bril

 

Lane Kim in Gilmore Girls

Keiko Agena speelt in Gilmore Girls de beste vriendin van het hoofdpersonage, Rory. In deze rol verkeert ze constant in tweestrijd tussen haar voorliefde voor rockmuziek en loyaliteit aan haar conservatieve, Koreaanse familie. Of ze nu haar haar paars verft en knipt of zwanger wordt, een Lane zonder bril komt zelden voor. En… dan voelt het tóch alsof er wat mist!

Harry Potter

Deze kón natuurlijk niet ontbreken: Harry! Zonder het typisch ronde brilletje dat Daniel Radcliffe van het begin af aan droeg, zou het karakter nooit dezelfde klungelige indruk hebben gewekt. En die is natuurlijk wel cruciaal voor het hartverwarmende personage.

Wat voor brildragend alter ego wil jij wel voor een dagje zijn?

Liefs,
Simone

1 Reactie

  1. 10/09/2017 / 12:30

    Ik vind Cosima echt een van de mooiste personages in Orphan Black! Bij dat personage heeft ze de meest sprekende trekjes waardoor je haar er zo uit pikt. Misschien komt het wel door de bril… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }