Koninginnen (Three Dark Crowns) – Kendare Blake

“Three dark queens
Are born in a glen,
Sweet little triplets,
Will never be friends

Three Dark Sisters
All fair to be seen,
Two to devourKoninginnen (Three Dark Crowns) – Kendare Blake
And one to be Queen”

[divider]

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Harper Collins in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Koninginnen (Three Dark Crowns) – Kendare BlakeKoninginnen (Three Dark Crowns, #1) by Kendare Blake
Serie: Three Dark Crowns
Gepubliceerd door HarperCollinsNL Young Adult op 10 juli 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 352
Bol.com | Goodreads
five-stars

Drie zusjes Eén troon...

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren - drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.

Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.

Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood...

Three Dark Crowns

Three Dark Crowns (Koninginnen) is het verhaal van een drieling op het eiland Fennbirn. Elke generatie baart de Koningin een drieling. Drie zusjes, met magische krachten. Althans, dat is de bedoeling. Je hebt een naturalist, elementalist en een gifmenger. Vanaf hun 6e levensjaar worden de zusjes van elkaar gescheiden en ondergebracht bij pleeggezinnen. Hier leren ze om hun gave te ontwikkelen en deze verder uit te breiden. Dit alles met maar één doel: Het vermoorden van hun eigen zussen en Koningin van Fennbirn worden. In het jaar waarin ze 16e worden, begint de beproeving. Ze tonen hun gaves aan het volk van Fennbirn en hebben vanaf nu een jaar lang de tijd om elkaar uit te roeien. Daarnaast kiezen ze ook een koning gemaal van het vasteland, die hen bij zal staan. De laatste die overblijft, wint!

Katharine

Het verhaal begint met onze gifmengster Katherine, die opgroeit bij de Arrons. De Arrons staan al jaren aan het hoofd van de zwarte raad en hopen dat hun Koningin wederom gekozen zal worden door het volk van Fennbirn. Katherine moet niet alleen maar zorgen dat ze gif kan eten/drinken zonder ziek te worden, maar ook zelf leren om anderen gif toe te dienen en te vermoorden. Helaas is dit voor haar niet zo makkelijk als het lijkt. Katherine is zwak, veel te dun, draagt een echte slang om haar pols als accessoire en ziet er niet heel gezond uit. Met behulp van haar tante Natalia en Pietyr leert ze hoe ze koning gemalen voor zich kan winnen en hoe ze er beter uit zal zien.

Arsinoe

Arsinoe is een naturalist. Naturalisten laten de mooiste planten en bloemen opbloeien en hebben de gave om de macht over dieren te bezitten. De naturalisten zijn ook in het bezit van hun eigen krachtdier, waarover ze volledige controle hebben. Arsinoe lijkt de slimste van de drie te zijn en groeit op bij de Milones. Juillenne Milone, beter bekend als Jules, is haar beste vriendin en bezit een poema als krachtdier. Jules is één van de beste naturalisten die het eiland ooit gekend heeft. In tegenstelling tot Arsinoe. Het wil haar maar niet lukken om een krachtdier naar haar hand te zetten. Ondanks dat is ze erg vindingrijk en heeft ze zo haar eigen ideeën over hoe ze de wedstrijd gaat winnen!

Mirabella

En dan hebben we nog onze elementalist, Mirabella. Bloedmooi, ontzettend goed in het uitoefenen van haar gave, loyaal en favoriet van het volk. Mirabella groeit op bij de Westwoods. Bree Westwood, eeuwige flirt en romanticus, is haar beste vriendin. Zij steunt Mirabella, no matter what! Mirabella kan met haar krachten vuur water, wind, bliksem e.d. controleren en het inzetten als wapen. Met haar wil je dus geen ruzie krijgen. Haar favoriet is bliksem!

Mijn mening

Ondanks dat ik dol ben op het verhaal en de personages zijn er een aantal dingen die wellicht iets beter gekund hadden. Ik vind dat Katherine iets te weinig naar voren gekomen is. In tegenstelling tot Arsinoe, over haar lezen we het meest. Met Katherine voel ik totaal nog geen band, terwijl dat met Arsinoe en Mirabella al een stuk beter gaat.

Ik denk dat de side kicks het de hoofdpersonages iets te ver naar de achtergrond drukken… Jules bij Arsinoe, Natalia bij Katherine en de priesteressen en Madrigal bij Mirabella. Ik wil de zusjes nóg beter leren kennen. Ondanks dat was ik ook dol op de side kicks, dus het maakt niet heel veel uit. Jules en Billy zijn absoluut favoriete side kicks!

Op het einde gebeuren wel een paar dingen die ik ab-so-luut niet zag aankomen. Gewoon niet. Niet eens één zin voordat het verteld werd. Ik bedoel…Pietyr??? Hoe kon je? En Arsinoe??? Really?? Hoe heb ik dat niet kunnen zien? Anyway, als je wilt weten waar ik het over heb dan raad ik je zeker aan om dit boek snel te lezen. Zeker als je van donkere en grimmige fantastie houdt. Het eiland Fennbirn klinkt zelfs als een eiland waar ik op reis zou willen!

Ga jij Koninginnen lezen? Of heb je het al gelezen?

five-stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }