Koningslaan – Ellen Lina

Koningslaan
Via Shutterstock

Op 2 december was het dan ein-de-lijk zo ver! Ik mocht als één van de eersten Ellen Lina’s nieuwste feelgood roman lezen! Hier heb ik een jaar (!) vol spanning op gewacht. ‘Het wonen aan de Koningslaan leek een droom, maar blijkt de hel. ‘Welkom terug…’

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Ellessy in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Koningslaan – Ellen LinaKoningslaan by Ellen Lina
Ook verschenen van deze auteur: Crash, Gefaald, Semper Fi
Gepubliceerd door Uitgeverij Ellessy op 5 december 2017
Genres: Feelgood Roman
Pagina's: 328
Uitgever: Ellessy
Bol.com | Goodreads
five-stars

Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist de tweeëndertigjarige Charlie van Amerongen met haar twee dochtertjes terug naar haar geboortedorp. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een nieuwe start. Charlie heeft een zwaar jaar achter de rug en heeft het nodig om het verleden achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Alles lijkt goed te gaan. Haar huis aan de statige en populaire Koningslaan is prachtig, haar kinderen zijn blij, ze maakt vrienden, en haar werk - als juf van groep 3 op basisschool Koningsbos - bevalt haar goed. Het lukt haar zelfs om voorzichtig een nieuwe liefde toe te laten, de jonge Finn Bogers weet Charlie’s hart te veroveren. Voor het eerst sinds lange tijd durft ze weer gelukkig te zijn. Helaas blijkt al snel dat niks is wat het lijkt en loopt alles mis. Haar nieuwe vrienden beginnen zich tegen haar te keren, ze raakt haar baan kwijt en haar huis voelt niet meer veilig. Zelfs haar eigen familie begint aan haar te twijfelen. Charlie dacht dat ze alles op de rit had, maar haar nieuwe start draait uit op een complete nachtmerrie.

Ellen Lina

Als je nog nooit iets van haar gelezen hebt, raad ik je aan om daar direct mee te beginnen. Eerder las ik al:

Alle recensies staan al online en tot nu toe kregen ze alle drie maar liefst 5 sterren. Ik kan dan ook niet ontkennen dat Ellen één van mijn favoriete auteurs is. Wat zeg ik? Ze is mijn favoriet! Sinds ik haar eerste boek las, kijk ik altijd vol spanning uit naar een nieuw boek. Helaas betekent dat meestal een jaartje wachten, maar dat geduld loont zich absoluut!

Koningslaan

Koningslaan draait voornamelijk om Charlotte (Charlie) van Amerongen, haar twee dochters Lily en Tess, Finn Bogers, Charlie’s ouders, haar vriendinnen en collega’s van de bassischool waar ze werkt. Charlie is een verlegen en bescheiden vrouw die recent haar man verloren heeft. Het verhaal wordt verteld vanuit Charlie’s perspectief. Dit zorgt ervoor dat je haar door en door leert kennen. Je bouwt hierdoor snel een band met haar op. Of ze nu op je lijkt of helemaal niet.

De overige personages worden ook flink uitgediept. Ellen Lina is een kei in het levend maken van personages. Als je Koningslaan leest, merk je de details op. Deze spelen zich als een film in je hoofd af. Ondertussen hoop je dat er daadwerkelijk een film van gemaakt wordt.

Onverwachte wendingen

Ik moet eerlijk toegeven dat ik er een paar keer flink naast zat. Ellen zet je een aantal keren op het verkeerde been, waardoor je aan jezelf en aan de motieven van de personages gaat twijfelen. En dat is goed. Zo blijft het verhaal heerlijk onvoorspelbaar en wil je verder lezen, terwijl je ondertussen hoopt dat het boek nooit meer eindigt. Enorm knap dat op het einde alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

Opvallend

Als je Ellen’s voorgaande boeken gelezen hebt en goed oplet, komt er zelfs een oude bekende voorbij. Altijd leuk om te zien hoe het met de vorige personages gaat en hoe het Ellen lukt om deze mooi in het nieuwe verhaal te verweven.

Kortom: Wederom een must-read die je absoluut niet mag missen!

Ga jij Koningslaan lezen?

Liefs,
Simone

five-stars

3 Reacties

 1. 20/11/2020 / 13:20

  Dit boek lijkt mij wel wat! Ik houd wel van dit type verhalen, dus ik ga hem reserveren in de bieb!

 2. 07/03/2018 / 11:10

  Hai, ik ben echt al zo’n tijd op zoek naar dit boek, als e-boek 🙁
  Jij een tip ? mag via een mailbericht

  • 07/03/2018 / 14:29

   Hi Elise, heb het net even nagevraagd, maar helaas is er alleen een paperback beschikbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }