Leuke (nieuwe) iPad games!

Leuke (nieuwe) iPad games
Via Shutterstock

Ik denk niet dat er veel dagen in mijn leven zijn waarop ik geen computergames gespeeld heb. Of dat nu op de Gameboy, Nintendo, PS1/2/3 of de iPad was. Ik ben zolang ik het mij kan herinneren dol op het spelen van spelletjes. (Zie ook mijn artikel over gameverslaving!) Tegenwoordig is het aanbod zo enorm groot, dat je bijna niet kunt kiezen. Deze leuke (nieuwe) iPad games speel ik nog regelmatig!

The Sims Mobile

Yessss, ik kan het bijna niet geloven, maar the Sims Mobile is eindelijk verschenen! De grafische vormgeving is echt waanzinnig goed en doet absoluut niet onder aan de grafische vormgeving van het spel dat je op je computer of iMac speelt. Helaas heb je wel niet al teveel vrijheid in het spel. De verhaallijnen zijn eigenlijk zo goed als uitgestippeld. Je hebt verschillende verhalen. Voor vrienden, je partner, hobby’s en banen. Super leuk, maar een evement, waarmee je verder in het verhaal komt, duurt tussen de 30 minuten en 8 uur. Dit kun je wel versnellen door bepaalde acties uit te voeren. Echter kost dit wel energie en daar heb je niet heel veel van.

Tip: Zet een lang evenement aan voordat je gaat slapen. Zo haal je ‘s nachts de meeste beloningen binnen!

Op dit moment is het leuk om te spelen, maar als het zo blijft kan het wellicht een beetje saai worden. Sinds deze week is er wel een speciaal evenement in samenwerking met modeketen ASOS gestart. Dat frist de boel weer op. Maar goed, de makers van de Sims bedenken vast snel iets nieuws, waardoor het spel nooit zal vervelen… Net als the Sims Freeplay! 😉

Leuke (nieuwe) iPad games

Hay Day

Hay Day is een spel dat ik echt al jaren speel. Echter zijn er wel langere periodes geweest waarin ik het niet gespeeld heb. Zodra een vriendin me er weer aan herinnerde, ben ik weer begonnen met spelen. Het leuke aan dit spel is, dat je eigenlijk nooit klaar bent en er geen energie is die op kan gaan. Er zijn wekelijkse evenementen en derby’s waarmee je allerlei beloningen kunt verdienen. Het spel komt ook regelmatig met grote/nieuwe updates, waardoor het erg interessant blijft. Het enige wat ik soms erg vervelend vind is dat mijn schuur en silo regelmatig vol zijn. Maar goed, dan zet ik weer wat spulletjes te koop en dan gaan we weer vrolijk verder!

Het leuke hieraan is dat je je real life vrienden kunt uitnodigen om samen te spelen. Zo kun je samen Derby punten verdienen en nog meer beloningen binnenhalen.

Leuke (nieuwe) iPad Games

CodyCross

Twee weken geleden was ik met mijn schoonfamilie een weekendje naar Landal in Reuver. Super gezellig! Mijn vriend had twee puzzelboekjes meegenomen, die we hadden gewonnen bij de Postcode Loterij. Ouderwets puzzelen kan best ontspannend zijn! Echter was ik ook wel nieuwsgierig of er een app bestond die minstens zo leuk was. En die heb ik gevonden: CodyCross. Wel in het Engels, maar daardoor niet minder leuk. Watch and learn!

Ik zorg er altijd voor dat ik alle spellen zowel op mijn iPad als mijn iPhone installeer. De meeste spellen synchroniseren tegenwoordig in real time, dus zo kun je altijd en overal verder vanaf het level waar je gebleven bent. Wel zo handig! Het enige jammere is dat ik met mijn iPad niet altijd onderweg kan spelen. Soms overweeg ik om een Sim Only abonnement voor de iPad af te sluiten. Met een Sim Only abonnement krijg je alleen een simkaart, zonder toestel. Die heb ik al, dus dat is niet nodig. Op dat Sim Only abonnement zou ik dan het liefst alleen data willen. Bellen is niet nodig. Nu maak ik vaak een hotspot van mijn telefoon, maar dat is niet altijd handig natuurlijk.

Welke leuke (nieuwe) iPad games speel jij het liefst? Ik hoor het graag zodat ik leuke nieuwe games kan ontdekken!

Delen:

2 Reacties

  1. 28/04/2018 / 16:06

    Leuk! Ik heb een tijdje terug Risk op mijn telefoon geinstalleerd en ben nu helemaal verslaafd! Als je veel wint ga je een niveau omhoog en als je verliest weer een niveau terug. Dat zorgt ervoor dat het spel verslavend is! 😀
    Het is exact hetzelfde RISK als in het echt, alleen heb je hier geen opdrachten maar moet je gewoon de hele wereld veroveren. Ik vond RISK altijd al een heel gaaf spel dus ben hier echt blij mee!

    • 04/05/2018 / 08:11

      Oh dat klinkt goed. Ik vond Risk ook altijd een super gaaf spel. Die ga ik zeker proberen. Als je nog meer tips hebt, laat maar komen. I love games, haha! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }