Like – Gaby Rasters

Like - Gaby Rasters

Afgelopen week plaatste ik de recensie van ‘Follow’. Het eerste deel in de Follow Like Share serie van Gaby Rasters. Vandaag is het tijd voor het tweede deel van deze serie: Like!

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Like – Gaby RastersLike - (#2 Mila) by Gaby Rasters
Serie: Follow Like Share
Also in this series: Follow (#1 Mila)
Ook verschenen van deze auteur: Follow (#1 Mila), Share (#3 Mila)
Gepubliceerd door Zomer & Keuning op September 2016
Genres: Feelgood Roman
Pagina's: 288
Uitgever: Zomer & Keuning
Bol.com | Goodreads
four-half-stars

De crossmediale trilogie van Gaby Rasters gaat verder! Na FOLLOW, het baanbrekende eerste deel van drie romans over liefde in tijden van internet, is hier LIKE. Dit keer is het niet Mila, maar het nieuwe personage Rosaline dat de show steelt. Roos is internetondernemer en ze is een soort van verliefd op haar goede vriend Thomas, al weet ze niet helemaal zeker of hij de ware is. Hij is ondertussen druk bezig met internetdaten, dus ze houdt bewust afstand op het romantische vlak. Ze heeft het bovendien druk genoeg met haar nieuwste app. LIKE van Gaby Rasters is een unieke mix tussen online en offline, boek en internet. #mustread!

Nieuwe personages

In deel twee leren we Thomas Velterman, Rosaline (Roosje) en de kinderen van Chris kennen. Ook lezen we dit keer vanuit de gedachten van Lucien. Hoe denkt hij over zijn huwelijk met Mila? Je komt het allemaal te weten. Het boek heet Like:  de nogal ingewikkelde relatie van Roos, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik de titel wellicht niet helemaal passend vind. Daar komt Roos iets te weinig voor aan bod. Het gaat veel meer over Thomas en Lucien. Het deel van Lucien vind ik een goede keuze. Zo leer je dus veel meer over zijn huwelijk met Mila en hoe hij hierin staat.

Thomas Velterman

Thomas klinkt als een man die te mooi is om waar te zijn. Op zoek naar de ware liefde, aardig, lief en zorgzaam? Het kan bijna niet waar zijn. Toch heb ik niet veel minpunten aan hem weten te ontdekken. Behalve misschien het feit dat hij niet doorheeft dat Roos hopeloos verliefd op hem is. Thomas zou wel graag iemand als Mila willen. Door de verhalen van Chris klinkt ze als een geweldige, lieve en mooie vrouw. Zal hij zijn eigen Mila vinden?

Verschillende perspectieven

In het eerste deel ‘Follow’ lazen we vanuit het perspectief van Mila. In het tweede deel is dit compleet anders aangepakt. Wat ik eigenlijk een pluspunt vindt. Zo leer je de andere personages en hun denkwijzen kennen. Je krijgt zelfs een stuk meer respect voor Lucien en begrijpt waarschijnlijk wel waarom hij zo afstandelijk is. Thomas en Roos vind ik beide enorm grappig. Ik heb me kostelijk vermaakt met hun droge opmerkingen. Hilarisch!

Cliffhanger

Op het einde van het boek zorgt Gaby ervoor dat je niet anders kan en wilt dan aan het derde en laatste deel van de serie beginnen. Want hoe loopt het nu eigenlijk af met die stiekeme verliefdheid van Roos? En wat gebeurt er nu met het huwelijk van Mila en Lucien? Zal ze toch op zoek gaan naar haar ware droomprins Sebastiaan?

Bingewatchen en Social Media

Zoals ik in de eerste recensie al aangaf, is ‘ Follow Like Share’  een bijzondere serie. Gaby zorgde ervoor dat alle drie de delen vlak na elkaar uitgebracht werden, zodat wij als lezers, lekker konden bingereaden. Mijn vraag aan alle auteurs die series schrijven: Please, follow this example!! Ik ben niet goed in wachten op nieuwe delen en ik vind het heerlijk om direct een tweede/derde/vierde deel op te pakken en verder te lezen.

Daarnaast kun je nu ook vriendjes worden met Thomas en Roosje. Alhoewel ik wederom aanraad om dit pas te doen als je de serie volledig gelezen hebt, want: spoiler alert!! Zo zijn ze na het lezen van de trilogie ook nog allemaal gezellig bij je en zie je hoe hun leven verdergaat…

Ga jij de ‘Follow Like Share’ serie lezen?

Liefs,
Simone

four-half-stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }