Door deze locaties liet Disney zich inspireren voor Frozen!

Frozen Disney
“Do you wanna build a snowman?” Frozen is naar mijn mening één van de mooiste films die Disney ooit gemaakt heeft. Wist je dat Disney zich liet inspireren door locaties in Noorwegen?

Jullie snappen nu natuurlijk dat ik ook een reis naar Noorwegen wil maken. Al is het alleen om alle prachtige locaties uit Frozen in real life te zien! Als je de film gezien hebt, weet ik zeker dat je deze plaatsen herkent!

St. Olaf’s Church

St. Olaf's Church NorwayFlickr MulterlandCC BY-NC-ND 2.0

Dit is de kerk waar de kroning van Elsa plaatsvindt. Herken je deze? Natuurlijk is de naam ook zeer herkenbaar voor de echte Frozen fans. Stiekem zijn we allemaal verliefd op Olaf, de schattige en sarcastische sneeuwpop! “Some people are worth melting for”. Psssttt… deze schattige kersttrui met Olaf al gezien?

Borgund stave church

Borgund stave church NorwayFlickr Tnarik InnaelCC BY-SA 2.0

Tussen de huizen van Arendelle vind je architectuur in bovenstaande stijl terug. Hoe sprookjesachtig is deze kerk? Ik begrijp heel goed waarom Disney zich hierdoor heeft laten inspireren. Als je hier loopt, moet je toch het gevoel krijgen dat je in een sprookje terecht bent gekomen?

Bryggen

BryggenFlickr AniaCC BY-NC-ND 2.0

Deze schattig gekleurde huisjes vind je ook terug in de film. Bryggen stond model voor het stadje Arendelle. Ongelofelijk dat de hele film gebaseerd is op dit soort prachtige locaties. Zo zie je maar wat er voor werk aan vooraf gaat. Lijkt me overigens best een leuke baan! 😉

Akershus Fortress

Akershus FortressFlickr Andy Beal / CC BY-NC-ND 2.0

Het kasteel van Arendelle is gebaseerd op dit prachtige fort in Oslo: “Het Akershus Fortress.” Dit is Elsa’s en Anna’s thuis Het ziet er niet enorm sprookjesachtig uit, maar dat hoeft ook niet. Dit fort is ongeveer 500 jaar oud en kijkt uit over de haven van Oslo.

Hôtel de Glace

Hotel de Glace CanadaMatias Garabedian CC BY-SA 2Inhabitat CC BY-NC-ND 2.0O.Taillon CC BY-NC-ND 2.0

Dit is de enige locatie die niet op Noorwegen gebaseerd is. Dit hotel vind je in Quebec in Canada. Hoe gaaf? Er zijn zelfs Frozen personages zoals Olaf en het sneeuwmonster terug te vinden. Hier wil ik dus zeker wel een aantal nachten doorbrengen. Hier word je toch instant vrolijk van?

Zou jij een tripje naar Noorwegen maken om deze locaties te bezoeken?

Liefs,
Simone

Follow

11 Reacties

 1. 12/12/2015 / 19:48

  Niet alleen om deze redenen, maar gewoon omdat Noorwegen prachtig is! Grappig dat de film door al deze locaties is geïnspireerd. Het is er op sommige plekken ook echt net een sprookje!

 2. 11/12/2015 / 10:41

  Interessant om te zien dit 😀 Zelf zou ik ook wel een par nachtjes in het Quebec hotel door willen brengen.

 3. 08/12/2015 / 20:37

  Wauww wat gaaf, dat wist ik helemaal niet! Ik vind Frozen ook zo mooi en ben nog nooit in Noorwegen geweest. Ook nooit een reden gehad om erheen te gaan… Maar nu…:) maar dat hotel is ook gaaf zeg!

 4. 08/12/2015 / 14:31

  Wow! Wat een coole foto’s! “no pun intended! ;)”-x-

 5. 08/12/2015 / 11:13

  Dat zijn super mooie locaties en ik begrijp dat Disney zich heeft laten inspireren. Zelf zou ik een keer een fjorden cruise willen maken en dan misschien zelfs in de winter in de hoop Noorderlicht te zien.

 6. 08/12/2015 / 11:04

  Wauw, die laatste is echt tof! Ik wil wel graag een keertje naar Noorwegen op vakantie, dus wie weet…

 7. 08/12/2015 / 08:56

  Oh wauw, wat gaaf dat de locaties echt bestaan! Ik zou er niet speciaal voor heen gaan, maar als ik in de buurt zou zijn…. ja, dan zeker! 😀

 8. 08/12/2015 / 08:37

  Waaauw! Noorwegen is zo mooi, ik ben er nog nooit geweest, maar zou er heel graag een keer naartoe willen! X

 9. 08/12/2015 / 08:32

  Je bent een Frozen fan of je bent het niet! Dus natuurlijk wil ik naar al deze plekken. Vooral de kerkjes vind ik heel mooi!

 10. 08/12/2015 / 08:13

  Oh wauw, mag ik gewoon even naar al deze plekken toe. Als in, nu?!

 11. 08/12/2015 / 06:46

  Oh ja, Friezen is en blijft èèn van de mooiste Disney films! Ik ben al vaak in Noorwegen geweest en ben echt verliefd op het land. De natuur is overal waar je komt prachtig! Alsof je in een groot filmdecor rondloopt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }