Update Movie Challenges: Deze films keek ik in april 2017!

Movie Challenges
Via Shutterstock

Deze maand begon goed, maar uiteindelijk heb ik maar drie films gekeken! Eentje daarvan had ik al eerder gezien, maar wilde ik per sé nog eens kijken. Het waren naar mijn mening wel alle drie toppers!

Ik denk dat ik zelfs weer iets van mijn Bingokaart kan afstrepen. Overall zit ik nu op 13 films, als ik me niet vergis. We zitten op ongeveer 1/3 van het jaar. Als ik zo doorga, zou ik deze Movie Challenge in ieder geval wel halen.

❤ Movie Challenges films april

Beauty and the Beast (2017)

Genre: Fantasy
Speelduur: 129 minuten
Cast: Emma Watson / Dan Stevens / Luke Evans / Kevin Kline / Josh Gad / Ewan McGregor / Stanley Tucci / Ian McKellen / Emma Thompson
Release datum: 29 maart 2017

Belle is een jonge vrouw, die door een beest gevangen wordt gehouden in zijn kasteel. Het beest blijkt een vervloekte prins te zijn, die de vloek alleen maar kan verbreken, als hij de ware liefde vindt.

Tale as old as time… Als ik de klanken van dit liedje hoor, ben ik al verkocht. Jeugdsentiment! Nostalgie! Belle & het Beest was vroeger absoluut één van mijn favoriete Disney films. Toen ik hoorde dat Emma Watson in de huid van Belle zou kruipen was ik eerst wel een beetje bang dat dit raar zou zijn. Ik was bang dat ik haar teveel met Hermione zou vergelijken. Maar ik vond het wel enorm tof, want Emma Watson is een hele goede actrice! Nadat ik de film gezien had, was ik ook direct overtuigd. Emma is net zo’n goede Belle als dat ze een Hermione was. Chapeau!

Qua verhaal was het niet heel veel anders als de klassieker van Disney. Alleen Gaston en zijn side-kick hadden een grotere rol dan in de animatiefilm. Wat ik overigens wel een leuke toevoeging vond. Deze film krijgt van mij gewoon 5 sterren. Ik heb enorm genoten!

Deze film keek ik samen met een vriendin op 01-04-2017

five-stars

[divider]

Prison Break: the Final Break (2009)

Genre: Actie/ Thriller
Speelduur: 83 minuten
Cast: Sarah Wayne Callies / Dominic Purcell / Wentworth Miller / Amaury Nolasco / Robert Knepper
Release datum: 24 mei 2009

Sara Tancredi wordt gearresteerd tijdens haar huwelijksfeest met Michael en wordt de moord op Cristina Rose Scofield ten laste gelegd. Ze wordt gevangengezet in de vrouwenafdeling van de Miami-Dade gevangenis. Michael Scofield zoekt een manier om Sara uit de Miami-Dade gevangenis te laten ontsnappen en heeft daarbij de hulp van oude bekenden nodig.

Aangezien Prison Break afgelopen maand met een nieuw seizoen begonnen is, (na 8 jaar, jihaaa!) was het tijd voor een recap! Samen met Mike besloot ik om de film nogmaals te kijken, zodat ik weer helemaal up to date en klaar voor het nieuwe seizoen zou zijn. Het enige waar ik van baal is dat ik elke week moet wachten op een nieuwe aflevering. En dat er steeds reclame op Fox is. Not cool

Deze film keek ik samen met Mike op 08-04-2017

four-stars

[divider]

American Gangster (2007)

Genre: True Crime / Drama
Speelduur: 83 minuten
Cast: Denzel Washington / Russell Crowe / Josh Brolin / Cuba Gooding Jr. / Tip “T.I.” Harris
Release datum: 15 november 2007

Frank Lucas (Denzel Washington) was jarenlang de chauffeur en rechterhand van misdaadbaas Bumpy Johnson (Clarence Williams III), die er ondanks zijn illegale praktijken wel een zekere moraal in omgangsvormen op nahield. Wanneer Johnson eind jaren 60 overlijdt, ziet Lucas de door zijn baas in stand gehouden orde totaal instorten. Criminelen uit alle hoeken en gaten pakken wat ze pakken kunnen zonder aanzien des persoons en de mensen die Johnson nog geld schuldig waren lijken nog op diens begrafenis verheugd dat ze daar vanaf zijn. Lucas laat het er niet bij zitten en neemt zich voor alle openstaande schulden alsnog te innen. (Bron: Wiki)

Deze film stond al langer op mijn to watch list (Hey…. Blindspot challenge!!!) en nu heb ik deze eindelijk gekeken. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik moet zeggen dat ik meer actie verwacht had. Waarom weet ik niet. Waarschijnlijk door de titel? Dat maakte de film overigens niet minder goed hoor. Het is een goed verhaal en Denzel zet de rol van Frank Lucas perfect neer.

Wat ik erg apart vond om te zien is hoe de relatie tussen Frank en Richie zich ontpopt. Dat deed me een beetje denken aan Neal en Peter in de serie White Collar. Zo zie je maar dat we uiteindelijk allemaal maar mensen zijn.

Deze film keek ik samen met Mike op 17-04-2017

four-stars

 Movie Challenges: Blindspot Challenge

Dit keer streep ik één film af van de Blindspot Challenge. Ik gaf het net eigenlijk al aan, dat is: American Gangster. Blij dat ik deze gezien heb! Ik ben sowieso wel een Denzel fan! 🙂

Ik zag overigens dat ‘the Age of Adeline’ eindelijk op Netflix staat. Super fijn! Want ik ben enorm benieuwd naar deze film. Mijn verwachting is dat het een soort van ‘the Curious Cage of Benjamin Button’ verhaal is. Daarnaast ben ik sinds Gossip Girl dol op Blake Lively, dus de verwachting is hoog! Hopelijk stelt de film me niet teleur…

[divider]
❤ Movie Challenges: Movie Bingokaart

Een film met een waargebeurd verhaal: American Gangster
Een film gebaseerd op een sprookje: Beauty and the Beast

Toch weer mooi twee vakjes op de Movie Bingokaart kunnen wegstrepen. Dat gaat lekker! Nog 11 vakjes te gaan. Het wordt wel steeds lastiger, dus ik denk dat ik bewust films ga zoeken, die ik vervolgens kan afstrepen. Er is geen regel die aangeeft dat dat niet mag, dus dat scheelt! 😉

[divider]

Nieuwsgierig naar de films die ik in de overige maanden keek? Lees dan ook:

Voor een totaaloverzicht van mijn Movie Challenges, breng je een bezoekje aan mijn Movie Challenges 2017 pagina!

Welke films moet ik dit jaar zeker nog kijken voor mijn Movie Challenges?

Liefs,
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }