Update Movie Challenges: Deze 4 films keek ik in januari 2017!

Movie Challenges
Via Shutterstock

De eerste maand van 2017 begint goed, al zeg ik het zelf. Voor iemand die normaal gesproken geen films kijkt, vind ik vier een heel mooi aantal. Zeker als je bedenkt dat ik er voor de challenge maar 30 in het hele jaar hoef te kijken. Als ik op deze manier doorga, moet dat goedkomen!

❤ Movie Challenge films januari

Mechanic: ResurrectionMechanic: Resurrection (2016)

Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 98 minuten
Cast: Jason Statham / Jessica Alba / Tommy Lee Jones
Release datum: 1 september 2016

De meest gevaarlijke huurmoordenaar ter wereld, Arthur Bishop, dacht dat hij een punt achter zijn moorddadige verleden had gezet. Maar wanneer zijn meest geduchte vijand de liefde van zijn leven ontvoert, is hij gedwongen om de hele wereld af te reizen om drie onmogelijke huurmoorden te plegen en het op een ongeluk te laten lijken.

Ik ben dol op Jason! Hij is absoluut één van mijn favoriete mannelijke acteurs. Als ik zijn stem hoor, ben ik alweer verkocht! Het eerste deel van deze film heb ik ooit ook gezien, maar ik kon het me allemaal niet meer echt herinneren. Ondanks dat is deze film prima te volgen. Deze kun je dus ook kijken, zonder dat je de eerste film gezien hebt.

Het is wel weer een typische Jason film. Ik vind zijn films altijd heel erg op elkaar lijken, maar daardoor vind ik ze niet minder leuk. Verder een beetje het standaard huurmoordenaar/kidnap verhaal. Niet enorm spannend of speciaal. De films is deels opgenomen in Bangkok en dat vind ik echt prachtig om te zien. Bucket List item!

Deze film keek ik samen met Mike op 01-01-2017

three-stars

[divider] The Hunger Games: Catching Fire (2013)

Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 
146 minuten
Cast: 
Jennifer Lawrence / Josh Hutcherson / Liam Hemsworth
Release datum: 20 november 2013

Na haar overwinning in de 74ste Jaarlijkse Hongerspelen met haar metgezel Peeta Mellark is Katniss Everdeen veilig naar huis teruggekeerd. Deze overwinning betekent echter dat ze opnieuw weg moeten en hun familie moeten achterlaten om op een ‘Overwinningstournee’ doorheen de districten te vertrekken. Onderweg merkt Katniss dat een opstand op til is, maar de Hoofdstad is nog steeds aan de macht wanneer President Snow de 75ste Jaarlijkse Hongerspelen voorbereidt – een wedstrijd die Panem voorgoed kan veranderen.

The Hunger Games: Cathing Fire heb ik al eens gezien toen deze net uit was. Toevallig was deze op televisie toen ik terug kwam uit New York, dus ik heb nogmaals genoten van de opstand en het overwinningstournee. Ik vind het een heerlijk verhaal. Mede dankzij het acteertalent van Jennifer Lawrence. Ze komt erg geloofwaardig en realistisch over en daar houd ik wel van. Geen overdreven gedoe. Het verhaal zelf lijkt wel veel op het eerste deel, maar dat is niet storend naar mijn mening. En ik ben totally voor team Gale!

Deze film keek ik op 22 januari 2017

[divider]

Movie Challenges 2017Mirrors (2008)

Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 112 minuten
Cast: 
Kiefer Sutherland, Amy Smart en Paula Patton
Release datum: 18 september 2008

Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?

Tijdens het zoeken naar films op Netflix, kwam Mike deze film met Kiefer Sutherland tegen. Deze had hij ooit al eens gezien en vond hij enorm goed, maar… hij heeft deze nooit op DVD kunnen vinden. Toen hij deze op Netflix zag staan, moesten we deze dus wel kijken. Ik wist helemaal niet dat Kiefer Sutherland in dit soort films speelde. Ik ben altijd een beetje sceptisch, omdat ik horror nep vindt. Dit was ook onrealistisch, maar niet TE overdreven. Daarnaast vond ik het ook nog eens superspannend en werd ik echt meegesleept in het verhaal.

Deze film keek ik samen met Mike op 23-01-2017

[divider]

Brick MansionBrick Mansions (2014)

Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 90 minuten
Cast: 
Paul Walker, David Belle en RZA
Release datum: 8 mei 2014

In de criminele onderwereld van Detroit worden de straten overspoeld met geweld en drugs en de corruptie beïnvloedt de levens van velen. Voor Lino (David Belle) is elke dag een strijd voor een eerlijk leven. Maar wanneer een drugsbaron zijn vriendin ontvoert, leidt dat tot de samenwerking met Damien Collier (Paul Walker), een undercover agent die de betrokkenheid van de drugsbaron in iets veel ergers onderzoekt – een plan om de hele stad te verwoesten.

Deze film met Paul Walker wilde ik per sé zien. Spijtig genoeg is hij tijdens de productie van deze film overleden, dus er komt geen andere meer. Ik was hier zo benieuwd naar. Uiteindelijk kwam ik erachter dat we deze al eens gekeken hadden. Dat was ik gewoon alweer vergeten… Dat ligt overigens niet aan het feit dat de film slecht was, maar meer aan mijn geheugen. Het was geen topper, zoals ik van hem gewend was in Eight Below en Into the Blue, maar zeker een leuke film voor een regenachtige dag. En het einde is best onvoorspelbaar. Dat is dan wel weer mooi. Het plot zag ik namelijk echt niet aankomen. Door mijn jetlag ben ik dit keer wel meerdere keren in slaap gevallen… Oeps!

Deze film keek ik samen met Mike op 24-01-2017

[divider]

❤ Blindspot Challenge

Met deze challenge gaat het niet zo goed. Ik heb nog geen enkele film van mijn Blindspot Challenge List gezien. Eigenlijk moet ik de lijst ook nog samenstellen. In mijn artikel met de aankondiging van de Movie Challenges, schreef ik wel al dat ik the Age of Adeline en the Hunger Games: MockingJay Part 2 graag wil zien. Aangezien the Mockingjay Part 1 gisteren op televisie was, hoop ik dat Part 2 ook snel op televisie komt, zodat ik deze kan kijken.

[divider]
❤ Movie Bingokaart

Met bovenstaande films kan ik wel al een aantal vakjes van de Movie Bingokaart afstrepen, woohoo!

Movie Challenges

Een film met je favoriete acteur: Mechanic Ressurection >> Jason! <3
Een titel beginnend met met een B: Brick Mansions
Een deel van een trilogie: The Hunger Games: Catching Fire
Een film die beter was dan verwacht: Mirrors

[divider]

Al met al een goed begin van de eerste maand, al zeg ik het zelf! Vier films lijken misschien niet veel, maar voor mij is het een hele prestatie. Zeker als je je bedenkt dat ik deze maand ook nog eens twee weken in New York verbleef! En daar heb ik geen tijd gehad om films te kijken! 😉

Welke van de films die ik gekeken heb voor mijn Movie Challenges heb jij al gezien?

Liefs,
Simone

8 Reacties

 1. 29/01/2017 / 21:37

  Ik heb echt totaal geen moeite met films kijken en volgens mij kijken wij er gerust 10 per maand. Heerlijk! Mirrors heb ik nog steeds niet gekeken en dat terwijl ik dol ben op enge films..

 2. 28/01/2017 / 20:11

  Jaaaa team Gale!

  Ik streep deze maand ook 4 vakjes af. ^^

 3. 28/01/2017 / 09:51

  Ik heb alleen Mirrors van deze ooit gezien. Zelf heb ik 8 films gekeken (moet er 100) en zelfs al 3 daarvan stonden op mijn blindspot challenge lijstje.

  • 29/01/2017 / 13:38

   Dan lig je mooi op schema! En wat fijn dat je er al drie van je Blindspot Challenge kunt afstrepen. Ik moet de mijne nog uitzoeken, haha.

 4. 28/01/2017 / 08:07

  Alleen Mirrors ken ik niet. Ik heb deze maand 7 of 8 films gezien, zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }