Update Movie Challenges: Deze films keek ik in maart 2017!

Movie Challenges
Via Shutterstock

Deze maand is niet echt om over naar huis te schrijven… Ik keek maar twee films! En eentje heb ik gisterenavond nog snel gekeken!

Dit moet volgende maand dus echt wel beter. Alhoewel. Er is nu één kwartaal voorbij en ik heb nu 12 films gekeken. Als deze trend zich voortzet, zou ik mijn overall Movie Challenge dus wel halen. Maar dan heb ik natuurlijk ook nog een Blindspot Challenge die ik wil halen en een Movie Bingokaart die ik graag wil vullen… Ik ga mijn best doen!

❤ Movie Challenge films maart

Movie Challenges Arrival (2016)

Genre: Mystery / Drama / Sci-Fi
Speelduur: 116 minuten
Cast: Amy Adams / Jeremy Renner / Forest Whitaker / Michael Stuhlbarg / Tzi Ma
Release datum: 1 september 2016

Wanneer op twaalf plekken op aarde mysterieuze ruimtevaartuigen neerdalen wordt op elke locatie geprobeerd contact te maken met de buitenaardse wezens. In de Verenigde Staten wordt linguïst Louise Banks gevraagd om de taal van de aliens te ontcijferen. Als de spanningen tussen de landen waar de ruimteschepen geland zijn oplopen, moet het team op zoek naar antwoorden tijdens een race tegen de tijd.

I loved it! Ik snap heel goed dat deze film een aantal Oscars gewonnen heeft. Ze wonnen de Oscar voor ‘beste geluidseffecten’, voor ‘Top 10 films van het jaar’ en Amy Adams ging er met de Oscar voor ‘Beste actrice’ vandoor… Als je de film eenmaal gezien hebt, snap je direct waarom ze deze Oscars gewonnen hebben. Zeker kijken als je van Sci-Fi houdt.

Ik vond het een heel aparte film. Anders dan alle andere Sci-Fi films die ik tot nu toe gezien heb. Al moest ik wel een paar keer nadenken voordat ik doorhad hoe alles echt in elkaar zat. Het liet mijn hersens wel even kraken… En dat is zeker een pluspunt!

Deze film keek ik samen met Mike op 25-03-2017

five-stars

[divider]

Movie ChallengesHartenstraat (2014)

Genre: Romantiek / Komedie
Speelduur: 90 minuten
Cast: Bracha van Doesburgh / Marwan Kenzari / Susan Visser
Release datum: 1 september 2016

De negen straatjes, die sinds de zeventiende eeuw de Amsterdamse grachten aan elkaar verbinden, zijn als een dorpje in de stad. ‘s Avonds het domein van de hipsters, overdag een winkelbuurt met hippe kledingzaken naast ouderwetse detailhandels. Iedereen kent elkaar, het is een mini maatschappij vol kleurrijke personages van alle leeftijden. In de Hartenstraat, letterlijk het hart van de negen straatjes, lijkt het plotseling minder gemoedelijk, als de modieuze Katje een high fashion winkel opent. Ze ergert zich wild aan haar overbuurman Daan en zijn traiteurzaakje. En hij kan haar snobistische gedrag totaal niet waarderen. Totdat ze elkaar online tegenkomen.

Een aantal jaren geleden zag ik de trailer van deze film in de bioscoop. Ik dacht toen nog: ‘Ik moet toch maar weer eens een Nederlandse film kijken!’ Uiteraard is dat er nooit van gekomen. Hartenstraat sprak me op één of andere manier direct aan. Toen ik vandaag op Netflix zocht naar Nederlandse films, zag ik deze ertussen staan. En nu heb ik deze dan eindelijk gekeken. Cliché verhaal, maar wel vermakelijk en zeker niet vervelend om naar te kijken.

Ik heb één keer moeten lachen… Dat was op het moment dat ze Saar gingen zoeken… (Ik zal geen spoilers plaatsen, dus ik zeg verder niks…) Voor een romantische komedie is dat best weinig. Dus dat had iets beter gekund. Leuk vermaak, cliché verhaal, fijn voor de vrijdagavond op de bank. Maar ik zal deze niet snel nog eens willen zien.

Deze film keek ik op 31-03-2017

[divider]

 Blindspot Challenge

Mmm, lastig… telt Hartenstraat nu als een Blindpot film? Ik wilde deze wel erg graag zien… Maar ik heb het nooit echt op een lijstje geplaatst ofzo. Die heb ik sowieso niet bedenk ik me. Dus daar moet snel verandering in komen… Dan weet ik ook welke films ik nog niet kijken. Anyway, ik vind dat deze wel meetelt! Kan ik er in ieder geval weer eens eentje afstrepen!

[divider]
❤ Movie Bingokaart

Deze gaat dan wel weer lekker. Door deze twee films te kijken, kon ik maar liefst twee hokjes op de Movie Bingekaart wegstrepen!

Movie Challenges

Een met een oscar bekroonde film: Arrival
Een Nederlandse film: Hartenstraat

[divider]

Geen geweldige maand voor mijn Movie Challenges, maar dat zal ik snel goedmaken! Vandaag is het 1 april en die start direct goed, want vanavond ga ik samen met een vriendin naar Beauty and the Beast. Ik ben zo benieuwd. Dit was vroeger één van mijn favoriete Disney films én ik ben dol op Emma Watson. Dat kan dus bijna niet misgaan! 😉

Nieuwsgierig naar de films die ik in de overige maanden keek? Lees dan ook:

Voor een totaaloverzicht van mijn Movie Challenges, breng je een bezoekje aan mijn Movie Challenges 2017 pagina!

Welke films keek jij deze maand allemaal?

Liefs,
Simone

7 Reacties

 1. 08/04/2017 / 12:18

  Wat een leuke challenge! Ik ken beide films niet, maar ben nu wel benieuwd naar Arrival. Nederlandse romcoms zijn stiekem wel mijn guilty please (begon ooit met Costa) dus wie weet, ga ik Hartenstraat ook wel een keertje kijken.

 2. 07/04/2017 / 22:19

  Arrival staat ook op mijn bucketlist. Leuk om erover te lezen. Nu wil ik de film helemaal zien 😊

 3. 07/04/2017 / 14:51

  Ik heb helaas niet zoveel tijd om naar films te kijken. Ik moet dat eens dringend meer doen!

 4. 07/04/2017 / 13:25

  Ik heb deze twee films ook gezien. Ik vond ze allebei wel okeej. Ik vond Arrival het leukst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }