Dit waren dè nummer 1 hits tijdens kerst de afgelopen 50 jaar!

Posted 26/12/2015 by Sim's Cup Of Tea in Muziek / 1 Comment

Nummer 1 hits tijdens kerstMuziekstreamingdienst Deezer heeft dè nummer 1 hitjes van 25 december van de  afgelopen vijftig jaar op een rij gezet. Je verwacht kerstnummers? Niets is minder waar…

Grappige feitjes die hieruit naar boven kwamen zijn onder andere dat er slechts één keer een kerstliedje op nummer 1 heeft gestaan tijdens Kerst in de afgelopen vijftig jaar in Nederland. En dit was ‘Lonely This Christmas’ van Mud in 1974 (!). We hebben dus al tijden geen kersthit meer gehad.

De nummer 1 hits tijdens kerst van de afgelopen 50 jaar

Nu ben je vast en zeker benieuwd welke nummers dan wel op de eerste plaats stonden? Hieronder vind je de playlist van Deezer. Luister en geniet! Er komen een aantal golden oldies voorbij!

Valt je iets op aan deze playlist? Maar liefs twaalf keer stond er een Nederlandse zanger(es) op nummer 1 in de hitlijsten op eerste kerstdag (weliswaar met een niet-kerstliedje), maar o.a. wel het Pizza-lied van Andre van Duin! En dat tijdens de kerst! 😉

Kersttoppers

Maar hoe zit het dan wel met de ‘echte’ kersthits die jaar na jaar grijs gedraaid worden? In 2012 liet de Nederlandse top 40 nog weten dat ‘Last Christmas’ van Wham! de grootste kersthit allertijden is. Ondanks dat het nummer nooit op nummer één heeft gestaan, heeft het lied wel twee keer de Nederlandse hitlijsten gehaald. In de eerste week van 1984 bungelde ‘Last Christmas’ op de tweede plaats na de nummer één ‘Do they know it’s Christmas?’ van Band Aid. In de laatste week van 1997 haalde ‘Last Christmas’ nog de 21ste plaats. Niet tijdens de kerstdagen, maar daarna wisten sommige kerstnummers dus wel de Nederlandse hitlijsten veroveren. ‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey drong nog later tot de Nederlander door en haalde voor het eerst de Nederlandse top 40 in 1994, maar kwam niet verder dan de vijfde plaats in januari 1995.

Streaming hits december

Deze maand zette Deezer ook op een rij welke kerstnummers het meest gestreamd zijn. Hier haalde Mariah Carey wel de eerste plaats en wordt ze op de voet gevolgd door Wham. Coldplay, Chris Rea en John Lennon sluiten de top 5 van meest gestreamde kerstnummers voor deze maand**. Van eigen bodem staat André Hazes met ‘Met Kerst ben ik alleen’ op de 18de plaats. Benieuwd naar de rest van de meest gestreamde kerstnummers voor deze maand? Via de volgende playlist vind je alle streaming-kerstklassiekers terug:

Mijn favoriete kerstnummer

Mijn favoriet? Ik ben bang dat ik mee ga met de streaming stroom en dan toch lekker cliché voor ‘All I Want For Christmas’ ga. Alhoewel er vele andere zijn die ik wel leuk vind. Ik weet het niet, het nummer verveelt eigenlijk nooit. Terwijl het toch elk jaar weer terug komt. Het is gewoon zo heerlijk vrolijk! Eerder gaf ik ook al aan dat ik dit jaar graag luister naar ‘the Man in the Bag’ van Jessie J!

Wat is jouw meest favoriete kerstnummer ooit?

Liefs,
Simone

Follow

One response to “Dit waren dè nummer 1 hits tijdens kerst de afgelopen 50 jaar!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.