5x Netflix Original films om naar uit te kijken in 2017!

Netflix Original films
Via Shutterstock

Zet je maar schrap! Meer dan 1000 uur aan Netflix Originals in 2017… Zo krijgen we onze tijd wel om natuurlijk! Dit zijn alvast 5 Netflix Original films om naar uit te kijken dit jaar!

Terugkijkend op 2016 werden spraakmakende nieuwe series; waaronder Stranger Things, The Crown, The Get Down en Marvel’s Luke Cage toegevoegd aan het aanbod. Daarnaast kregen de successeries als Orange is the New Black, House of Cards, Better Call Saul en natuurlijk Narcos allemaal vervolgseizoenen. Ook het filmaanbod van Netflix werd uitgebreid met de nodige Netflix Original films waaronder Special Correspondents, Amanda Knox,The Do-Over en Barry.

In 2017 breidt Netflix het aanbod wederom fors uit en voegt het wereldwijde internet-televisienetwerk meer dan duizend uur Netflix Original content toe. Naast nieuwe series en nieuwe seizoenen, verrijkt Netflix het filmaanbod met nieuwe Netflix Original films met internationale sterren als Will Smith, Brad Pitt, Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton en Jennifer Hudson. Coopr tipt alvast 5 films om naar uit te kijken:
Okja

Een spannend en gedurfd avontuur van Bing Joon-ho, één van de meeste creatieve en visionaire filmmakers van dit moment.

Netflix Original Films
© Netflix

Okja gaat over Mija, een jong meisje dat alles moet riskeren om te voorkomen dat haar beste vriend, een gigantisch beest genaamd ‘Okja’, ontvoerd wordt door een
machtige multinational.

Geregisseerd door Bong Joon-ho (Snowpiercer) en mede-geschreven door Jon Ronson (Frank). De cast bestaat uit: Tilda Swinton (Hail, Caesar!), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler), Paul Dano (Love & Mercy), Lily Collins (Rules Don’t Apply) en Steven Yeun (The Walking Dead). Mija wordt gespeeld door Ahn Seo-hyun. Releasedatum is nog niet bekend.
Our Souls At Night

Eindelijk weer herenigd! Robert Redford en Jane Fonda zijn samen te zien in deze ontroerende dramafilm.

Netflix Original Films
© Netflix

Our Souls at Night speelt zich af in Colorado waar Addie Moore (Jane Fonda) onverwacht aanklopt bij haar buurman Louis Waters (Robert Redford). Haar echtgenoot is, evenals de vrouw van Louis, jaren geleden overleden en ondanks dat ze al decennia lang buren zijn, hebben ze zelden contact gehad. Hun kinderen wonen ver weg en Addie en Louis zijn alleen achtergebleven in hun te grote huizen. Addie probeert een band op te bouwen in een poging om samen nog wat van de rest van hun leven te maken.

Gebaseerd op het boek van Kent Haruf, bewerkt tot een script door Scott Neustadter en Michael H. Weber (The Fault in Our Stars).

Naast Redford en Fonda bestaat de cast uit: Bruce Dern (Nebraska), Judy Greer (Jurassic World), Matthias Schoenaerts (The Danish Girl) en Lain Armitage (Big Little Lies). Releasedatum is nog niet bekend.
David Brent: Life on the Road

Het langverwachte filmdebuut van één van de meest geliefde comedy karakters ooit: ‘David Brent’ (Ricky Gervais).

Netflix Original Films
© Netflix
De film zoekt de eigenaardige David Brent van de BBC2 Mockumentary ‘The Office’ opnieuw op. Toen het publiek voor het eerst kennis maakte met Brent, de zelfbenoemde ‘in de eerste plaats vriend, in de tweede plaats baas en in de derde plaats entertainer’, droomde hij ervan rockster te worden. Twaalf jaar later is Brent salesman voor Lavichem, een bedrijf dat schoonmaakproducten en persoonlijke hygiëne producten voor vrouwen maakt. Echter heeft hij zijn droom om rockster te worden nog niet opgegeven en staat hij op het punt om een eigenhandig gefinancierde tour door de UK te doen samen met zijn band ‘Foregone Conclusion’. In een poging ‘street credible’ te worden, verzamelt hij een groep muzikanten die er uitsluitend voor het geld inzitten en de getalenteerde rapper Dom (Ben Bailey Smith) om zich heen. Brent zet alles op alles om zijn ultieme droom te verwezenlijken en laat zijn pensioengelden uitkeren en gaat met onbetaald verlof.
Geregisseerd, geschreven en met in de hoofdrol Ricky Gervais.
De cast bestaat verder uit: Ben Bailey Smith (Midwinder of the Spirit, Law & Order) Tom Basden (Plebs, The Wrong Mans) Hartley (This is  England, Not Safe For Work), Tom Bennett (Phoneshop), Andrew Brooke, (Phoneshop, Babylon) en Nina Sosanya (Love Actually).
Releasedatum: 10 februari 2017
Mute

Filmmaker Duncan Jones creëerde het verhaal 12 jaar geleden en filmde de futuristische thriller in Berlijn, met in de hoofdrollen Alexander Skarsgård, Paul Rudd en Justin Theroux.

Mute speelt zich af in de nabije toekomst waar barman Leo (Alexander Skarsgård) in de bruisende stad Berlijn leeft. Vanwege een trauma in zijn jeugd is Leo niet meer in staat om te praten en het enige lichtpuntje in zijn leven, is zijn prachtige vriendin Naadirah (Seyneb Saleh). Als zij plotseling spoorloos verdwijnt, voert Leo’s zoektocht hem naar de krochten van de verdorven stad. Een stel gehaaide Amerikaanse chirurgen (Paul Rudd en Justin Theroux) zijn de enige terugkerende aanwijzing die Leo kan vinden. Om zijn geliefde terug te krijgen, moet hij zich noodgedwongen onderdompelen in deze naargeestige onderwereld.

De cast bestaat uit: Alexander Skarsgård (Tarzan, The Diary of a Teenage Girl), Paul Rudd (Ant-Man, Anchorman), Justin Theroux (The Leftovers, The Girl on the Train) en Seyneb Sale.

Mute is geregisseerd door Duncan Jones (Source Code, Moon, Warcraft) en geproduceerd door Stuart Fenegan (Source Code, Moon, Warcraft). Releasedatum is nog niet bekend en er is nog geen beeldmateriaal beschikbaar.

The Discovery

Een aangrijpend liefdesverhaal dat zich afspeelt op het moment waarop wetenschappelijk is vastgesteld dat het hiernamaals bestaat.

© Netflix
Een teruggetrokken maar internationaal befaamde wetenschapper, Dokter Thomas Harber (Robert Redford), heeft onomstotelijk bewezen dat het hiernamaals bestaat. Binnen twee jaar na Thomas’ ontdekking hebben vier miljoen mensen zichzelf van het leven beroofd in een poging ‘daar’ te komen. Will (Jason Segel) keert terug naar het eiland waar hij is opgegroeid om Thomas, die tevens zijn vervreemde vader is, te confronteren en hem ervan te overtuigen dat hij moet stoppen met zijn omstreden onderzoek. Zijn pad kruist dat van Isla (Rooney Mara) die om mysterieuze redenen ook is teruggekeerd naar het eiland. Beiden weten ternauwernood te ontsnappen aan een tragisch ongeval, waarop Will besluit Isla voor te stellen aan Thomas in de hoop dat hij gaat inzien welke verstrekkende gevolgen zijn ontdekking kan hebben.
De cast bestaat uit: Rooney Mara (Carol), Robert Redford (Truth), Jason Segel (The End of the Tour) en Jesse Plemons.
The Discovery is geregisseerd en geschreven door Charlie McDowell.

De releasedatum is nog niet bekend.

Mute en Discovery trekken me het meest tot nu toe. Dus wellicht dat ik deze wel ga  bekijken voor één van mijn Movie Challenges 2017!

Welke Netflix Original films voeg jij toe aan jouw to-watch list?

Liefs,
Simone

1 Reactie

  1. 08/01/2017 / 18:31

    Wauw, ik ben héél erg benieuwd naar the Discovery. Dat klinkt heel erg cool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }