10 Netflix reisbestemmingen van onze favoriete series!

Netflix via Shutterstock by

De kerstvakantie; de ideale tijd om te chillen én heerlijk lang te bingewatchen! Ik houd ervan en vroeg me af waar onze favoriete Netflix-series opgenomen zijn. Skyscanner ging op onderzoek uit en deelde alle Netflix reisbestemmingen van onze favoriete series. Scandinavië, Mexico of Canada: waar is jouw favoriete Netflix-serie opgenomen?

Netflix reisbestemmingen

Narcos

Benieuwd waar de serie Narcos werd opgenomen? De eerste seizoenen van Narcos speelden zich af in Colombia, en brachten veel nieuwsgierige toeristen naar steden als Medellin, Bogota en Cali. Zou het nieuwste seizoen diezelfde uitwerking hebben op Mexico? Narcos Mexico speelt zich grotendeels af in de stad Guadalajara, dat is gelegen in het westen van Mexico. Hier zijn dan ook veel scènes opgenomen, al werden ook delen van de serie gefilmd in de hoofdstad Mexico Stad.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Narcos (@narcos) op

Peaky Blinders

Peaky Blinders speelt zich af in het Birmingham van de jaren ’20, maar lang niet alle scènes werden opgenomen in deze Engelse metropool. Zo dienden onder andere het gemeentehuis en de Victoria Baths in Manchester als decor, maar ook in Liverpool, Leeds en het openluchtmuseum in Dudley werden scènes opgenomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peaky Blinders (@peakyblindersofficial) op

Ozark

De Amerikaanse staat Georgia is een populaire locatie voor films en series, zo werden hier Stranger Things en The Walking Dead opgenomen. Verrassend genoeg is ook de duistere Netflix-serie Ozark hier gefilmd, terwijl deze zich eigenlijk hoort af te spelen aan de oevers van Lake of the Ozarks in de staat Missouri. De officiële verklaring hiervoor is het mooie landschap van Georgia, maar het schijnt vooral te maken hebben gehad met gunstigere belastingregels.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door OZARK (@ozark) op

Prison Break

We hebben lang moeten wachten op nieuwe afleveringen van Prison Break, maar inmiddels staat ook eindelijk het laatste seizoen op Netflix. In de serie wordt een aardige wereldreis gemaakt, maar in werkelijkheid werden de meeste afleveringen gewoon op Amerikaanse bodem geschoten. Zo spelen de
scènes uit Panama zich in werkelijkheid af in Pensacola in Florida, en werden de afleveringen van seizoen 5 niet in Jemen, maar in het Canadese Vancouver opgenomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Prison Break (@prisonbreak) op

Fargo

Fargo is de grootste stad van North Dakota in de Verenigde Staten, maar eigenlijk werd de Netflix-serie gewoon in Canada opgenomen. Voor alle seizoenen werd uitgeweken naar de stad Calgary en het zuiden van de staat Alberta. Maak je een rondreis door Canada, dan kun je een aantal van deze plekken zelfs bezoeken. Boek bijvoorbeeld een kamer in het Clarion Hotel in Calgary, dat zowel van buiten als van binnen diende als decor.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fargo (@fargo) op

House of Cards

Het openingsfilmpje van House of Cards is fantastische reclame voor de stad Washington. Je ziet iconen als Capitol Building en het Washington Monument voorbij komen, maar de meeste beelden uit de serie werden eigenlijk opgenomen in Baltimore. Baltimore wordt wel vaker gebruikt als stand-in voor Washington DC, en dat heeft alles te maken met de vele statige gebouwen. Zo werden scènes
in het Maryland State House, het War Memorial Building en The Peabody Institute. Baltimore ligt zo’n 40 mijl verderop, dus wellicht een leuk idee voor een dagtripje vanuit Washington?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door House of Cards (@houseofcards) op

The Bridge

The Bridge is een Zweeds-Deense serie waarvan het eerste seizoen zich afspeelt rondom de Øresund brug, de brug die Zweden met Denemarken verbindt. Hier werden verschillende scènes opgenomen, maar ook de steden Kopenhagen en Malmö deden dienst als decor. Als je het leuk vind om de plekken uit de serie te bekijken, dan kun je aansluiten bij een speciale tour die ook filmlocaties van The Killing en Borgen aandoet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JC 88 (@eltzer) op

The Crown

In de serie The Crown volgen we het wel en wee van de Britse Royals en passeren de mooiste Engelse filmlocaties de revue. Uiteraard kon niet worden gefilmd in Buckingham Palace, maar Lancaster House in Londen heeft ook zeker de nodige charme. Andere noemenswaardige filmlocaties zijn Ely Cathedral in Cambridgeshire, Greenwich Naval College in Londen en Slains Castle in Aberdeenshire. Veel buitenlandse scènes werden overigens ook op een andere locatie opgenomen. Zo diende Zuid-Afrika als decor voor scènes die zich eigenlijk in Ghana, Bermuda, Griekenland, het Amazonegebied en Australië zouden moeten afspelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Crown (@thecrownnetflix) op

Gomorra

De straten van Napels vormen het decor van de Italiaanse serie Gomorra, waarin de Napolitaanse maffia centraal staat. Veel scènes werden opgenomen in de beruchte buitenwijk Scampia, maar in seizoen drie heeft ook het centrum van Napels een rol gekregen. De donkere, nauwe straatjes met wasgoed aan de balkons zijn prominent aanwezig. Niet alle scènes werden echter in Italië opgenomen, de cast draaide namelijk ook een paar dagen in Bulgarije.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gomorra La Serie (@gomorra_serie_official) op

Brooklyn Nine-Nine

Zoals de naam al doet vermoeden speelt de leukste politieserie van Netflix zich af in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. Helaas wordt je als kijker een beetje gefopt, want deze serie is volledig opgenomen in een studio in Los Angeles. Behalve sfeerbeelden krijg je dus weinig van het echte New York te zien. Maar echt of niet, mocht je New York bezoeken dan is het hoe dan ook leuk om ook een bezoek te brengen aan Brooklyn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brooklyn Nine-Nine (@nbcbrooklyn99) op

Welke van deze Netflix reisbestemmingen zou jij willen bezoeken?

2 Reacties

 1. 29/12/2018 / 10:30

  Wat een leuk artikel! Ik kijk geen van deze series, alleen heel af en toe Brooklyn Nine-Nine als mijn vriend dat kijkt. Het liefst zou ik naar New York gaan, omdat ik nog nooit in de VS ben geweest en die stad mij wel een mooie bestemming lijkt. Een dagtripje naar Brooklyn kan dan ook zeker gemaakt worden!

  Liefs,
  Marloes

  • 29/12/2018 / 11:00

   Ik ben in januari 2017 naar NYC geweest. Het is echt een fantastische stad en de Brooklyn is top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }