17 Nieuwe tv-series in 2020 die je absoluut wilt bingen!

Voor het komende jaar staan er heel wat nieuwe tv-series op de planning. Of ze ook daadwerkelijk vertoond zullen gaan worden, is altijd nog de vraag, maar indien deze 17 nieuwe tv-series in 2020 gereleased worden, wil ik ze gegarandeerd aan mijn kijklijst toevoegen. Sommige hebben gelukkig al een datum in de nabije toekomst!

nieuwe tv-series in 2020
Streaming by Tero Vesalainen
The Outsider – 12 januari 2020 op HBO

Gebaseerd op het boek van Stephen King: “Rechercheur Ralph Anderson doet onderzoek naar het verminkte lichaam van de 11-jarige Frankie Peterson die in het bos van Georgia is gevonden. De mysterieuze omstandigheden rond deze gruwelijke misdaad leiden ertoe dat Ralph, nog steeds rouwend om de recente dood van zijn eigen zoon, onorthodoxe privé-onderzoeker Holly Gibney inschakelt. Hij hoopt dat Holly het onverklaarbare kan helpen verklaren.” Bron synopsis: Tv-Meter

Normal People – 2020 op Hulu

Gebaseerd op het bestseller boek van Sally Rooney: De serie volgt de ups and downs van de relatie tussen Connell en Marianne, die elkaar tijdens hun kindertijd in een klein dorpje in het westen van Ierland leerden kennen. Marianne, de booknerd en Connell, de sportieveling, konden niet meer van elkaar verschillen. Maar wanneer Connell zijn moeder oppikt van haar werk als poetsvrouw bij Marianne thuis, raken hun levens in elkaar verstrengeld.

Ik weet wel welk boek er nu op mijn to read list komt!

The Walking Dead: World Beyond – Lente 2020 bij AMC

Yay. Een spin-off van een van mijn meest favo series ever. Helaas niet met bekende personages. Deze spin-off focust zich op een totaal nieuwe cast, die voornamelijk bestaat uit jongeren die nooit een wereld zonder zombies gekend hebben. Dit herinnert me eraan dat ik Fear the Walking Dead ook nog steeds moet kijken.

Nine Perfect Strangers – 2020 op Hulu

Gebaseerd op het laatste boek van Liane Moriarty: Na de serie ‘Big Little Lies’ gebaseerd op een van de boeken van Moriarty is nu ook Nine Perfect Strangers aan de beurt. Deze serie volgt 9 vreemdelingen die inchecken bij een onortodox wellness retraite. De directrice van deze retraite wordt gespeeld door Nicole Kidman.

Katy Keene – 6 februari 2020 op The CW

Een spin-off van Riverdale, waarin de hoofdrol vertolkt wordt door niemand minder dan Lucy Hale. (Pretty Little Liars) ” Katy Keene is een mode-ontwerper die in New York haar dromen probeert te verwezenlijken. In de grote stad stuit ze onder meer op Riverdale’s Josie McCoy (Ashleigh Murray verruilde de originele serie voor de spin-off), die het daar probeert te maken in de muziekwereld. Verder maken we kennis met de mysterieuze socialite Pepper Smith en Jorge Lopez, een dragqueen die droomt van Broadway.” Hopelijk komt er weer een mooie samenwerking met the CW en Netflix Nederland, zodat we de serie net als Riverdale een dag na uitzenden in Amerika al kunnen kijken.

Deadwater Fell – 20 januari 2020 op Channel 4

Wanneer een zogenaamde perfcte familie vermoord wordt door iemand die ze goed kennen en vertrouwden, verschijnen er barsten in een vermoedelijke idyllische gemeenschap. Een van de rollen wordt vertolkt door David Tennant, o.a. bekend van zijn rol als Killgrave in Jessica Jones.

The Pale Horse – 2020 op Amazon Prime

Gebaseerd op een boek van Agathie Christie: ” Wanneer een mysterieuze lijst met namen wordt gevonden in de schoen van een dode vrouw, begint één van de personen op de lijst, Mark Easterbrook, een onderzoek waarom en hoe zijn naam daar op kan staan. Hij gaat kijken bij de Pale Horse, het huis van drie, volgens praatjes, heksen in het kleine dorp Much Deeping.”Bron synopsis: Mijnserie.nl

Snowpiercer – April 2020 op TNT

Van de makers van Orphan Black: “Snowpiercer speelt zich af op de Aarde, die door mensen die klimaatverandering probeerden tegen te gaan, compleet verpest is. Sterker nog: alles is bevroren en de lucht is zo koud, dat je het niet kan overleven. Er is maar een klein groepje mensen overgebleven en die bevinden zich aan boord van een trein, de Snowpiercer. Maar de trein kent een klassenmaatschappij, waarbij arme mensen hutjemutje op elkaar gepakt achterin leven en de rijkeren voorin met alle ruimte en luxes die je maar kan bedenken. Op een gegeven moment hebben de armen het gehad en komen ze in opstand.” Bron synopsis: Serietotaal.nl

Brave New World – 2020 op Peacock

Gebaseerd op de roman van Aldous Huxley:” Brave New World toont een utopische samenleving die vrede en stabiliteit heeft bereikt door het verbod op monogamie, privacy, geld en andere zaken. Als burgers van New London hebben Bernard Marx en Lenina Crowne nog nooit een rigide sociale orde gekend. Zij beginnen aan een vakantie naar de Savage Lands, waar ze verwikkeld raken in schrijnende en gewelddadige rebellie. Bernard en Lenina worden gered door John de Savage, die met hen ontsnapt naar New London. Maar John’s aankomst in de Nieuwe Wereld dreigt daar al snel de utopische harmonie te verstoren. Bernard en Lenina ondervinden de gevolgen al snel.” Bron synopsis: Mijnserie.nl

Bridgerton – 2020 op Netflix

Gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn: “De serie speelt zich af in de aantrekkelijke, weelderige en competitieve wereld van de high society van Regency London. Denk glinsterende balzalen van Mayfair en de aristocratische paleizen van Park Lane.De familie bestaat uit acht geestige, gedurfde en slimme broers en zussen die door zich een weg door de ‘upper class’ moeten banen in een zoektocht naar romantiek, avontuur en liefde.” Daanaast wordt deze geproduceerd door Shondaland (Grey’s Anatomy, Scandal, HTGAWM), dus deze gaat zeker op het lijstje!

Little Fires Everywhere – 18 maart 2020 op Hulu

Gebaseerd op het boek van Celeste Ng: “Het gaat om een dramaserie gebaseerd op het boek Little Fires Everywhere. Dat vertelt het verhaal van een op het oog perfecte gezin Richardson. Hun leven wordt verstoord als een moeder en dochter de bovenverdieping van hun huis huren.” Bron synopsis: Nu.nl

Outer Banks – 2020 op Netflix

Outer Banks draait om een hechte groep tieners uit Noord-Carolina die op missie gaat om de vermiste vader van hun leider te vinden.

In het proces stuiten ze op een schatkaart die een lang begraven geheim blootlegt. Charles Esten (Nashville) speelt Ward Cameron, een rijke zakenman die autoriteit uitstraalt. Andere acteurs in de serie zijn Chase Stokes, Madison Bailey, Jonathan Daviss en Rudy Pankow.

The Luminaries – 2020 op BBC2

De serie speelt zich af tijdens de gold rush in het Nieuw-Zeeland van de negentiende eeuw. Het begint met de komst van een man, Walter Moody, die een mysterieuze bijeenkomst van twaalf mannen in een hotel verstoort. En wat heeft de jonge avonturier Anna Wetherell daarmee te maken?

January 22nd – 2020 op HBO

Arabella Essiedu is een zelfverzekerde Londense zonder zorgen, een grote groep geweldige vrienden, een relatie die ooit startte als een vakantieliefde in Italië en een ontluikende schrijfcarrière. Maar wanneer er een date-rape drug in haar drankje gedaan wordt, worden alle aspecten van haar leven en identitit in twijfel getrokken.

Falcon and the Winter Soldier – Augustus 2020 bij Disney+

Falcon and the Winter Soldier wordt de eerste Marvel-serie die voor Disney+ gemaakt wordt. De komende drie jaar zullen er maar liefst 8 nieuwe Marvel series verschijnen. Ik zeg, kom maar op!

Game of Thrones spin-off: House of the Dragon

Toen ik dit zag heb ik even driehonderd dansjes gedaan. Een spin-off van Game Of Thrones? Can this be true? ‘De serie is gebaseerd op het boek Fire and Blood: De bloederige geschiedenis van het huis Targaryen, de voorouders van Daenerys, terwijl ze verstrikt zijn geraakt in een burgeroorlog. De serie van tien afleveringen speelt zich 300 jaar vóór Game of Thrones af. 

Aangezien Game Of Thrones zeker in mijn top drie van beste series ever staat, kan ik niet wachten om deze te zien! Dit is gegarandeerd in van de nieuwe series in 2020 waar ik het meest naar uitkijken zal.

Strike: Lethal White

Gebaseerd op het boke van Robert Gailbraith: “Op een dag krijgt Cormoran Strike bezoekt van de labiele, psychotische Billy. Hij beweert dat hij zag dat er een kind werd gewurgd toen hij nog jong was. Strike gelooft hem, maar Billy ontvlucht het kantoor voordat hij meer vragen kan stellen. Samen met Robin Ellacott – ooit zijn assistent, nu zijn partner in crime – besluit hij de zaak te onderzoeken. Hun onderzoek brengt hen van een minister van Cultuur, een afpersingszaak, een moord tot het Britse Parlement en een landhuis vol geheimen.” Bron synopsis: Scriptgirl.nl

Welke van deze nieuwe tv-series in 2020 zet jij op je lijst?

Nieuwe tv-series in 2020

13 Reacties

 1. 25/07/2020 / 20:58

  Dat zijn heel veel series die dit jaar gaan uitkomen! Ik heb er echt nog maar enkelen gezien. In het najaar weer meer, denk ik!

 2. 08/05/2020 / 10:32

  The Outsider van Stephen King heb ik gezien, maar als ik eerlijk ben vond ik hem best een beetje saai en traag… Ik zou hem niet nog een keer kijken.

 3. 27/01/2020 / 12:59

  Bedankt voor de tips!! The Walking Dead: World Beyond wil ik echt graag zien! Ik hou van zombies.

 4. 19/01/2020 / 09:19

  Ja, series zijn helemaal in nu. De ene na de andere komt er uit. Ik kijk lang niet alles en vaak haak ik bij vier afleveringen al af. Bij een enkeling blijf ik gelukkig wel hangen en kijk ik hem af. Meestal gaat mijn voorkeur toch uit naar een goede film.

 5. 16/01/2020 / 18:33

  Een hele lijst met series waarvan ik de namen nog niet eerder heb gehoord. Moet ik me nu schamen? Wanneer ben jij klaar met kijken? 😉

 6. Jouvence
  14/01/2020 / 14:32

  Fijne en handige lijst! Ik vind het soms wel jammer dat wij geen HBO hebben. Hebben al Disney+ en Netflix, anders worden het er steeds meer.

 7. 10/01/2020 / 13:46

  Wat een gave films, nu hebben wij geen Netflix, maar zenders als HULU of Peacock zijn dat ook betaalde zenders? The Luminaries lijkt me heel spannend en die ga ik zeker even in de gaten houden.

 8. 10/01/2020 / 10:46

  Ik kijk zelf heel weinig tv,maar dit is wel een leuk lijstje zeg.

 9. 08/01/2020 / 10:52

  Ik kijk eigenlijk vrijwel geen tv maar mijn oudste dochter daar in tegen is gek op series

 10. 07/01/2020 / 11:33

  Mooie lijst! Kijk eigenlijk al heel lang geen series meer. De laatste die ik heb gezien was Prison Break en dat is zeker al 12 jaar geleden haha

 11. 07/01/2020 / 10:39

  ik kijk…ja heel saai geen series haha maar de rest van het gezin wel en die hebben al zoveel gezien dat ze van ellende sommige series opnieuw aan het kijken zijn hahah

 12. 06/01/2020 / 13:35

  Fear the walking dead vond ik een stuk minder leuk dan de Walking dead, maar ik ben wel benieuwd naar deze nieuwe spinoff dus dank voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }