Noodlot – Marlen Visser | Boekrecensie

Noodlot van Marlen Visser is het derde boek dat zij uitgebracht heeft. Eerder schreef ze de Storytel Original luisterserie Latte Macchiato, haar debuut-thriller Stem en Meesterdeal! Ik las niet eerder een boek van haar en was dus erg benieuwd naar deze thriller!

Marlen Visser

Marlen is  auteur bij Uitgeverij Prometheus en Storytel en geeft, naast het schrijven van verhalen, ook workshops creatief schrijven en organiseert zo’n 2x per jaar een schrijfweek in Frankrijk. Daarnaast is ze ook mede-oprichter van het schrijverscollectief Moordwijven!

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Prometheus in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Noodlot – Marlen Visser | BoekrecensieNoodlot Gepubliceerd door Prometheus op 1 juni 2020
Genres: Thriller
Pagina's: 296
Uitgever: Prometheus
Bol.com | Goodreads
four-stars

Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren.
Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader?
Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk.

Noodlot

In Noodlot leren we Evy kennen. Evy is journaliste, maar wegens bedrijfsredenen niet meer zeker van haar baan. Dan hoort ze dat in het dorpje Vierschoten, waar haar oom woont, de Postcode Loterij gevallen is. Uiteraard speelt niet iedereen mee en zijn er zowel winnaars als verliezers. Evy grijpt haar kans en vertrekt naar Vierschoten om hier een mooi verhaal van te maken, zodat ze haar baan kan redden.

Zodra Evy Vierschoten binnenkomt, gaat het al mis. Het verhaal begint met een knaller. Vervolgens stapelen de gebeurtenissen zich op… Evy komt tot ontdekkingen die veel verder gaan dan het winnen van de Postcode Loterij. Eigenlijk zou ze zich hier niet mee moeten bemoeien. Echter raakt ze op een gegeven moment zodanig verstrikt in dit web van leugens, dat ze er zelf niet meer uit komt en niet anders kan dan dit tot op de bodem uitzoeken…

Leestip: Scharlakenrode Magie

Noodlot
Mijn ervaring

Op het einde van het verhaal dacht ik even dat het boek te voorspelbaar afliep… Maar net na dat moment komt Marlen met een heerlijke plot twist die ik absoluut niet zag aankomen…

Wel had ik wellicht iets meer over Evy zelf willen weten. We vangen af en toe een glimp op van haar verleden, maar ik had haar graag nog beter leren kennen, zodat je beter begrijpt waarom ze bepaalde keuzes maakt. Soms vond ik haar ook iets te ver gaan en dacht ik: ‘Dit is onrealistisch, zoiets doe je toch niet?’ En…’Hoe kun je zo dom zijn?’ Ook had ik op het einde nog een conversatie tussen Evy en een bepaald ander personage verwacht…. Wat mij betreft mochten sommige stukjes dus nog iets meer uitgediept worden…

Al met al neemt dat niet weg dat ik het boek in een week uitgelezen heb. Ik lees alleen voor het slapen, dus dat is zeer snel voor mijn doen. Het leest gemakkelijk weg en je wilt continu weten hoe het verder gaat… De spanning bouwt goed op en als ik het boek niet voor het slapengaan zou lezen, had ik het in één ruk uitgelezen. Daarom ook 4 sterren!

Stem!
Meesterdeal
Noodlot

Overigens ben ik nu ook enorm benieuwd naar haar andere werk…

Hebben jullie al eens een boek van Marlen Visser gelezen?

four-stars

13 Reacties

 1. Mieke| Miek's Mind
  21/07/2020 / 09:36

  Hmm ken de auteur niet, zelf lees ik eigenlijk ook nooit, behalve op vakantie kan ik daar tijd en zin voor vrij maken

 2. 19/07/2020 / 16:19

  Een auteur die nog niet bij iedereen bekend is. Het maakt mij nieuwsgierig, want van Nederlands bodem. Klinkt als een boek waar ik het goed mee ga kunnen vinden.

 3. 19/07/2020 / 11:02

  ik ken deze niet. moet ook heel eerlijk bekennen dat ik liever boeken lees die waargebeurd zijn zoals over de WO2 etc.

 4. 16/07/2020 / 17:16

  Een schrijfweek dat is iets dat ik nog niet gehoord had – lijkt me wel iets leuks om te doen 🙂

 5. 16/07/2020 / 10:09

  deze anti boekenlezer kent dit helemaal niet en de auteur dus ook niet maar wie weet ga ik het ooit een keer lezen 😉

 6. 16/07/2020 / 08:59

  Dit is zeker een boek voor mij, ik hou van dit soort verhalen en leuk dat er zo een plotselinge twist in zit! bedankt voor de tip.

 7. 16/07/2020 / 08:53

  Het klinkt als een boek waar ik mij heel goed mee kan vermaken, alsof je in een andere wereld stapt. Deze gaat op mijn lijstje!

 8. 15/07/2020 / 15:45

  Ik heb nog geen boek van deze schrijfster gelezen, maar het klinkt wel heel interessant.
  Hij gaat vast en zeker op mijn boeken lijst.

 9. 14/07/2020 / 19:56

  Hmm ik ken de auteur niet, maar ik lees ook vooral veel boeken van Santa Montefiore. Ik heb denk ik nu al 20 boeken van haar en ik zag dat er weer een nieuwe uit is gekomen dus die ga ik ook even bestellen op bol.com maar dit verhaal wekt ook wel mijn interesse op.

  • 15/07/2020 / 10:42

   Ah wat leuk! Herken haar naam, maar nooit iets van haar gelezen. Lijken me echt van die heerlijke feelgood boeken voor in de zomer, klopt dat? Zijn het allemaal losse verhalen?

 10. 14/07/2020 / 16:28

  Ik heb nog nooit een boek geschreven van Marlen Visser. Al moet ik ook zeggen mijn voorkeur uitgaat naar Engelse boeken. Toch ben ik er benieuwd naar geworden!

 11. 14/07/2020 / 16:21

  Nee, deze naam is nieuw voor me, maar dit boek klinkt goed. Vooral dat er een verrassende twist in zit spreekt me aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }