16x waarom je Once Upon A Time zéker moet bingewatchen!

Once Upon A Time“All magic comes with a price…”

Dat is dé famous quote van onze enige echte Rumpelstiltskin a.k.a. Mr. Gold. En zo zijn er nog wel een aantal herkenbare quotes voor de die hard Once Upon A Time fans. Heb je de serie nog niet gezien en ben je nog niet overtuigd? Ik geef je een aantal redenen waardoor je Once Upon A Time zeker moet bingewatchen!

Power women

De vrouwen in deze serie zijn sterk, loyaal, vindingrijk, machtig, liefdevol, onafhankelijk en doen er alles aan om de mensen waar ze van houden te beschermen. Een flinke dosis girlpower dus! Daarnaast zijn het vrouwen met echte gevoelens en gebreken. Ze zijn niet nep, maar erg realistisch, waardoor we ons erg goed kunnen inleven in de verhaallijnen van deze sterke personages. Denk aan Snow White, Regina a.k.a. the Evil Queen en Emma, the Saviour! Oh, en laten we good old Belle niet vergeten!

De mannen zijn hotter dan hot!

Het is een serie met enorm veel personages. Alhoewel er een aantal hoofdpersonages zijn, komen we genoeg bijrollen tegen. En de mannen zijn stuk voor stuk om op te eten. Droom weg met prince Charming, kaap een schip met Captain Hook of ga op avontuur met August, a.k.a. Pinocchio! Wij weten het wel hoor!

Disney

Yes, na bijna 5 seizoenen hebben we ondertussen wel elk sprookje van Disney voorbij zien komen. Zelfs de Frozen zusjes Anna en Elsa brachten een bezoekje aan Storybrooke.  Als je van Disney houdt (wie doet dat nu niet?), mag je deze serie zeker niet missen. Alhoewel de verhaallijnen uit de originele sprookjes wel een beetje terugkomen, hebben de makers van de serie er een totaal eigen draai aan gegeven.

Flashbacks

De serie switch continu tussen het heden en het verleden. In het eerste seizoen wordt dit langzaam opgebouwd, zodat je elk personage goed leert kennen. Dit verweven ze zo ontzettend goed, dat je in de ban raakt van het verhaal en alles daaromheen. Je wilt de personages nog beter leren kennen en de gebeurtenissen in het heden, laten je smachten naar details uit het verleden.

De verscheidene kanten van de personages

Zoals ik al aangaf, zie je de personages zowel in het heden als in het verleden. In het heden leven ze als ‘normale’ mensen, zonder magie in Storybrooke… Althans, zo begint het. In de flashbacks zie je waar ze vandaan komen en hoe ze in het leven stonden toen ze nog in the Enchanted Forest woonden. Het is een knap staaltje acteerwerk!

Veel bekende gezichten

Ik weet niet hoe vaak ik al, ohhh, ahhh, wie is dat ook alweer… heb geroepen. De een na de andere bekende serie acteur en actrice komt voorbij. I love it! Zeker omdat je hier goed moet nadenken over wie het ook alweer is. Ze zijn best onherkenbaar in hun fairytale kledij! Zo herkende ik Belle direct als Claire uit ‘Lost’. En Snow herkende ik uit de film ‘He’s Just Not That Into You’. Daar vond ik haar overigens maar een grote zeur, maar met haar rol als Snow White heeft ze haar acteertalent niet onder stoelen of banken gestoken! You go girl!

Captain Hook

Had ik dat al gezegd? Volgens mij wel, maar het mag nog wel eens gezegd worden hoor: CAPTAIN HOOK ladies! Oké, de dude draagt eyeliner, maar op een of andere manier maakt het hem woest aantrekkelijk!

Magic

It’s magic everywhere… Maar pas op mensen, all magic comes with a price! En deze les wordt keer op keer bewezen. Je kunt niet zomaar met je toverstokje zwaaien en krijgen wat je hart je begeert! Maar toch is het helemaal geweldig. Stel je voor dat je zelf een paar van die toverkunstjes kon uitvoeren. Mij schieten al een paar Evil Queen gedachten te binnen hoor.

Levenslessen

Buiten dat alle magie met een prijs komt, leert deze serie ons nog zoveel andere belangrijke levenslessen. Geef nooit op en zorg altijd goed voor de mensen die dicht bij je staan. Offer jezelf op en laat zien dat je om diegene geeft. Geloof in het ondenkbare en laat zien dat niets onmogelijk is! Als je maar wilt… En op het eind… komt alles goed! 😉

Liefde

Great great love hier! En het zijn zeer aparte en uiteenlopende koppels. Mijn favorieten? Belle en Rumpelstiltskin, Snow en Charming en Emma en Hook. Lekker cliché, maar toch zeg ik het!

Jamie Dornan

Whuttt? Mr. Grey in Once Upon A Time? JAA! Echt waar… alleen 10.000 keer mooier! Because he is the sherriff in town! Really? Kan dat dan? Nog mooier? Ja, dat kan! En dit keer zonder gekke zweepjes…

De verwijzingen naar Lost

Wisten jullie dat de schrijvers van Lost, Edward Horowitz en Adam Kitsis verantwoordelijk zijn voor deze geniale serie? En ze hebben zichzelf overtroffen. De Lost fans onder ons zullen het getal 815 wel herkennen? Deze zie je regelmatig in OUAT terugkomen. Daarnaast zijn er al veel castleden van Lost in Storybrooke komen piepen. Helaas geen Ian Somerhalder, maar wel Claire (Emilie de Ravin) als Belle, Hurley (Jorge Garcia) als de reus en Charlotte (Rebecca Mader) als Zelena. I love it! Ik heb altijd genoten van Lost, dus dit was een aangename verrassing.

Het lachje van Rumpelstiltskin

Dit kan ik niet uitleggen. Dat moet je gewoon echt zelf bekijken. Lekker evil en creepy, haha!

Wren uit PLL

Ja, ladies. De echte Pretty Little Liar fan zal gaan stuiteren als ze deze hottie als Prince Philip terug zullen zien in dit geweldige sprookje. Uiteraard wel al bezet door Doornroosje, maar ach… daar doen we het dan maar mee. Weten we meteen waar hij ineens gebleven is! 😉

Netflix

De eerste vier seizoenen staan op Netflix, dus als je de serie nog niet gezien hebt, kun je even vooruit! Ik ben helemaal bij tot aan de laatst uitgekomen aflevering, maar ik zou ze zo allemaal overnieuw kijken! <3

WE WANT MORE!

En dit denk je dus serieus na elke freaking aflevering. Just MORE please!!

Heb jij Once Upon A Time al gezien?

Liefs,
Simone
Follow

14 Reacties

 1. 22/04/2016 / 15:50

  Dit is echt zo’n ontzettend fijne serie, ik ga ‘m binnenkort weer helemaal kijken! En DANK JE, nu weet ik eindelijk waarom prins Phillip me zo bekend voorkwam!

 2. 16/04/2016 / 23:28

  Ik ben een OUAT fan vanaf hef eerste uur! Elke zondag verschijnt in Amerika de nieuwe aflevering en op maandag kijk ik hem! Kan nooit wachten! Deze serie is te gek!

 3. 16/04/2016 / 11:01

  Een hele leuke serie. Eerst hebben we een valse start gemaakt, want we vonden er niet zoveel aan, maar later nog eens geprobeerd en nu kijken we twee afleveringen per avond.

 4. 16/04/2016 / 10:54

  Daar ken ik Wren van! Die prins kwam me al zo bekend voor ;). Ik heb de eerste vier seizoenen inmiddels gezien en ik kan niet wachten totdat seizoen 5 op Netflix staat.

 5. Laura
  16/04/2016 / 10:36

  Ik ben Hooked 😉 aan deze serie! ?

 6. 16/04/2016 / 10:17

  Ik ben nu bij seizoen 5 episode 1, en het is echt een superleuke serie! Eerste seizoen is een heeeel klein beetje saai, maar daaarna!!

 7. 16/04/2016 / 09:24

  Captain Hook <3 August vond ik ook wel errug leuk.

 8. 16/04/2016 / 08:34

  Hmmm misschien moet ik deze serie toch eens gaan kijken!

 9. Tasja
  16/04/2016 / 08:20

  Helemaal mee eens! Vooral Hook! :-p

 10. 16/04/2016 / 07:58

  Ik ben gestopt bij aflevering 2 van het eerste seizoen, ik snapte er helemaal niets van, en vond het daarom niet leuk. Misschien toch nog even een paar afleveringen kijken dan 🙂

 11. 16/04/2016 / 07:47

  Deze heb ik nog nooit gezien en ik vrees dat het genre me niet zo aantrekt. Maar dat dacht ik bij Peaky Blinders ook en dat vind ik toch wel een goede serie. Dus wie weet ga ik Once Upon a Time ook nog eens kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }