Orange Is The New Black: 6 dingen die jij nog niet wist!

Orange Is The New BlackAl 4 seizoenen lang houdt Orange is the New Black ons bezig op Netflix en zijn er nog maar weinig mensen die er niet naar kijken.

Wist jij de volgende 6 dingen al? Ik in ieder geval niet! Ik weet zeker dat je nu heel anders tegen dingen aan gaat kijken en nee… ik zal geen spoilers van seizoen 4 verklappen, want die heb ik zelf nog niet gezien! 😉

Intro

Tijdens de intro van Orange Is The New Black zie je allerlei gezichten van vrouwen voorbij komen. Veel mensen denken altijd dat dit de cast is, maar niets is minder waar. Dit zijn namelijk allemaal vrouwen die in de gevangenis hebben gezeten. Ook de echte Piper komt voorbij.

Gevangenispakken

De kleding die in de serie wordt gedragen is echt! Deze hebben ze namelijk overgekocht van een echte gevangenis. Best bizar vind ik, kleding dragen voor een serie die vrouwen ook droegen die echt in de gevangenissen zaten. Ik moet er niet aan denken.

Stage bij een ‘echte’ gevangene

Elke actrice heeft een dag ‘stage’ gelopen met een ‘echte’ gevangene. Zo konden ze zich goed voorbereiden op de serie en ik moet zeggen, het komt wel allemaal heel geloofwaardig over!

Red vs. Blondie

Een geweldige actrice met mooi rood haar. Alleen in het echt is ze hartstikke blond, maar ze verft haar mooie coupe rood. Maar Red klinkt toch ook iets leuker dan Blondie, vind je ook niet?

 
 Daya en haar 2 jaar oudere moeder

Daya komt haar moeder tegen in de gevangenis. Maar de actrice die haar moeder speelt is eigenlijk maar 2 jaar ouder. Ik kon het niet geloven toen ik dit hoorde en ben het gaan controleren, maar het is echt zo. De één is geboren in 1980 en de ander in 1982. Stiekem had ik haar moeder wel iets ouder ingeschat!

‘Pornstache’ is eigenlijk een knapperd

Natuurlijk weet iedereen wie ‘Pornstache’ is als ik daar over begin. Maar wisten jullie ook dat hij eigenlijk best wel een knapperd is, zonder dat rare kapsel en die lelijke snor. In de serie is hij nu niet meer te zien en stiekem ben ik daar best wel blij om, want ik vond het maar een vies mannetje.

Seizoen 4 van Orange is the New Black staat ondertussen al een aantal weken op Netflix. Zonder iets te verklappen kan ik je alleen maar zeggen: ‘Ga kijken! Echt!’

Dit is een gastblog van Nicky!

Kijk jij Orange is the New Black al?

Liefs,
Simone

7 Reacties

 1. 29/07/2020 / 11:27

  Ik heb een heleboel seizoenen van deze serie gekeken, maar ben op een gegeven moment afgehaakt.

 2. 06/08/2016 / 14:40

  Toen net het nieuwe seizoen op Netflix stond heb ik deze in 2 dagen gekeken haha. Sommige punten wist ik wel al maar ik zie niet dat de moeder en dochter maar 2 jaar verschillen, ik schatte haar veel ouder in.

 3. 06/08/2016 / 11:50

  Wat een leuke weetjes! Ik was een poos gestopt met kijken, maar heb nu echt weer zin om te beginnen!

 4. 06/08/2016 / 10:19

  OITNB heb ik een tijdje geleden pas ontdekt. Wat een grappige weetjes, wist ik dus allemaal niet. Ik had de moeder van Daya ook iets ouder ingeschat. Pornstache ziet er in het dagelijks leven een stuk beter uit. Dat de outfits zijn gekocht van de gevangenis vind ik dan wel weer heel logisch eigenlijk. Grappige weetjes.

  • 08/08/2016 / 10:27

   Dat is inderdaad logisch, maar ze hadden ze misschien ook heel goed kunnen namaken. Ik vind het wel een leuke gedachte, als je je bedenkt dat er ook echte gevangenen in rondgelopen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }