5x Waarom je Orphan Black zeker moet bingewatchen!

Orphan Black‘You just broke the first rule of Clone Club’

Sinds vorige week zijn Tasja en ik gestart met het kijken van Orphan Black. Ik was er al eens eerder aan begonnen met een andere vriendin, maar om een of andere reden zijn we nooit verder gegaan met kijken. Maar toen ik van een andere vriendin hoorde, dat ik echt verder moest kijken, kon ik het niet laten om overnieuw te beginnen. Ik had eerder pas 5 afleveringen gezien en niet goed opgelet, dus dat was goed te doen!

Ondertussen hebben we het eerste seizoen in één week tijd helemaal gezien. Dat is niet veel, maar als je je bedenkt dat we enorm weinig tijd hadden, weet je ook dat we iets minder slaap gehad hebben! Maar het was het waard. Om deze redenen moet je Orphan Black zeker bingewatchen!

Tatiana Maslany

Wat een bom van een actrice! Ik ben pas in seizoen twee, dus ik heb waarschijnlijk nog niet al haar verschijningen gezien, maar diegene die ik tot nu toe gezien heb zijn steengoed. Sarah, Beth, Helena, Alyson, Cosima en Rachel… Volgens mij vergeet ik dan niemand… Al deze personages zijn verschillend, maar worden door Tatiana Maslany vertolkt. En hoe! Zoals één van mijn beste vriendinnen zei:

‘Ik vergeet soms gewoon dat het een en dezelfde persoon is!’

Damn, right! Dit acteertalent kun je niet aan je neus voorbij laten gaan! Alleen dit al maakt het de serie meer dan waard om te kijken. De karaktertrekken, de gezichtsuitdrukkingen en de vele accenten die ze spreekt. Ik vind het ongelofelijk.

Felix!

Felix, het pleegbroertje van Sarah Manning en over the top gay! Zijn uitspraken laten je meerdere malen van de bank rollen en gieren van het lachen. Zijn quotes zijn hilarisch en zullen je zeker bij blijven. Er komt een moment in de serie waarbij hij op de kids van Alyson past. Geniale scène… Wanneer Alyson thuiskomt is haar zoon een dochter geworden en haar dochter een zoon. Travo games met Felix. Altijd lachen!

Niet over één kam te scheren

De serie is nooit saai. En dat is mede te danken aan de variatie in genres. Je kunt deze echt niet onder één noemer plaatsen. Het is een politie-, drama-, en actieserie in één. De wetenschap komt aan bod, criminaliteit, homoseksualiteit en als je Alyson ziet, denk je meteen aan een gefrustreerde Desperate Housewive. Geniaal personage trouwens. Die speelt Tatiana echt goed!

Innovatief

Ik heb nooit eerder een serie gezien die hier op lijkt. Althans, niet waarbij het hoofdpersonage zoveel verscheidene rollen speelt. De enige series die ik ken waarbij rollen door eenzelfde personage gespeeld werden was in Ringer en the Lying Game. Maar daar ging het om een tweeling, niet om een mega groep klonen…

Kira

Het lieve, knappe en slimme 7-jarige dochtertje van Sarah Manning. Het hoofdpersonage. Sarah is een weeskind en één van de klonen. We komen er eigenlijk in de eerste aflevering al achter dat zij vrijwel de enige is die kinderen kon krijgen. Dus wat is er anders aan Sarah? En wat maakt Kira zo bijzonder? Ik ben enorm benieuwd wat ons nog te wachten staat!

Zo, ik denk dat ik jullie hiermee wel redelijk heb kunnen overtuigen, zonder te spoileren. Dat is af en toe nog best lastig kan ik zeggen. De rest moeten jullie zelf maar uitvinden. Er zijn al 4 seizoenen met 40 afleveringen, dus je kunt een heerlijke bingewatch sessie inplannen. En ze staan allemaal op Netflix. Beter kunnen we het ons niet wensen! Enjoy!

Liefs,
Simone
Follow

5 Reacties

 1. 18/06/2016 / 20:33

  Hmmm ik heb hem een paar keer aangezet maar heb nog niet een aflevering kunnen kijken.. Maar misschien is het gewoon een kwestie van doorzetten, want zoals ik dit zo lees moet het wel écht een fijne serie zijn!

 2. 18/06/2016 / 11:05

  Echt mijn favoriete serie en eindelijk zijn er weer nieuwe afleveringen. Maarja het duurt niet lang voor ik die ook allemaal weer gezien heb haha.

 3. 18/06/2016 / 10:06

  Ik ben de serie momenteel ook aan het volgen. Weer een keer heel wat anders 🙂

 4. 18/06/2016 / 09:54

  Wat een leuke serie hè? Normaal houd ik helemaal niet van sci-fi! Oh en nog een goede reden om te kijken: Michiel Huisman 😀

 5. 18/06/2016 / 09:05

  Ik ben ook groot Orphan Black fan. Op dit moment ben ik bijna bij het einde van seizoen 4. Tatiana Maslany is echt een geweldige actrice. Zo knap hoe ze al die verschillende typetjes speelt! En geloof me na seizoen 1 wordt het alleen maar beter. Spanning, actie en vaak ook heel veel humor! Vooral met Alison en haar man Dennis ga je nog heel veel grappige momenten beleven! Topserie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }