Oudere series die op mijn to-watch list staan!

Oudere seriesBingewatching is my second name

Ondanks dat er altijd veel nieuwe series verschijnen, zijn er veel oude series die ik nog niet gezien heb, maar wel nog altijd wil zien. Deze oudere series staan zeker nog op mijn to-watch list!

Private Practice

Ik ben nog niet helemaal klaar, met Grey’s Anatomy, die wil ik eerst afkijken. Maar daarna wil ik Private Practice zeker een kans geven. In het begin vond ik Addison maar vervelend, maar naarmate ze langer in de serie was, begon ik haar wel steeds leuker te vinden. Ik ben dus erg benieuwd hoe ze het doet in deze serie en of het net zo verslavend als Grey’s is.

Private Practice is een Amerikaanse televisieserie van de zender ABC. De serie ging in première op 26 september 2007.

Private Practice is een spin-off van de Grey’s Anatomy. De serie draait om een privékliniek in Los Angeles, Oceanside – Wellness Group, waar dokter Addison Montgomery aan het werk gaat nadat zij Seattle Grace Hospital heeft verlaten. Private Practice wordt geschreven en geproduceerd door Shonda Rhimes en wordt sinds 26 september 2007 uitgezonden door ABC. De serie is tevens uitgezonden door Seven Network in Australië, op het CTV Television Network in Canada en door het Nederlandse Net 5.

Salem

Een serie over heksen vind ik altijd wel interessant. Ik houd van fantasy. Ondanks dat dit niet zo’n bekende serie is, wil ik deze toch graag zien. Als ik het goed gezien heb, komt er eind dit jaar een derde seizoen, dus slecht kan het niet zijn!

Salem is een Amerikaanse avonturenserie van de zender WGN America. De serie gaat in première in 2014.

Salem bevindt zich in de vluchtige wereld van het 17e eeuwse Massachusetts en onderzoekt wat de echte reden is achter het aanwakkeren van de beruchte heksenprocessen. Het durft de donkere, bovennatuurlijke waarheid achter de sluier van deze beruchte periode in de Amerikaanse geschiedenis te ontdekken. De serie, dat zich centreert rondom een epische romance, moet een nieuwe visie brengen op echte heksen, maar ze zijn niet wie of wat ze lijken.

Penny Dreadful

Deze serie sprak me tot nu toe nog niet echt aan en ik weet niet wat ik er van moet denken, maar… één van mijn beste vriendinnen raadde me toch aan om deze te kijken. Dus ik ga het een kans geven!

Penny Dreadful is een Amerikaanse horrorserie van de zender Showtime. De serie ging in première op 11 mei 2014.

In de serie speelt Josh Hartnett de rol van Ethan Chandler, een man die houdt van actie en uitdagingen en die niet bang is van wat geweld. Toch komt hij charmant en aangenaam voor, maar achter zijn ogen bevinden zich zijn ware demonen. Hij is dan ook een stuk gecompliceerder dan hij eigenlijk wilt toegeven. Eva Green speelt dan weer Vanessa, de heldin van de reeks. Vanessa is een enigmatische vrouw met betoverende ogen die bewijst dat ze een kracht is in de serie waar rekening mee gehouden moet worden.

Nashville

Hier heb ik echt enorm veel goede verhalen over gehoord. Voor mij uit betrouwbare bronnen, dus jaaaa, deze staat zeker op mijn lijstje. Ik vind het alleen enorm moeilijk om te kiezen met welke ik als eerst begin, haha!

Nashville is een Amerikaanse dramaserie van de zender CMT/Hulu (voorheen ABC). De serie ging op 10 oktober 2012 in première

Rayna James is een countrylegende en heeft een carrière die de meeste artiesten zouden benijden. Maar toch. De laatste tijd begint haar populariteit te tanen. Er zijn nog steeds genoeg fans die haar handtekening willen, maar de concertzalen zitten niet meer bomvol zoals in de hoogdagen van haar carrière.

Haar platenmaatschappij komt met een idee om haar populariteit weer op te krikken. Ze organiseren een concerttournee, waarbij ze het podium moet delen met de jonge en sexy belofte Juliette Barnes. Maar de sluwe Juliette wilt natuurlijk alle aandacht naar haar toe trekken. Rayna heeft dan ook weinig zin om met deze respectloze, ongetalenteerde en kleine feeks samen een podium te delen, waardoor er een ware populariteitsstrijd ontstaat. Maar misschien heeft Rayna een geheime troef in handen, wanneer de nog onbekende songschrijfster Scarlett O’Connor haar helpt om haar carrière nieuw leven in te blazen.

Switched at Birth

Deze serie zag ik altijd onderaan in beeld verschijnen tijdens het kijken van Pretty Little Liars en andere Freeform/ABC series. Elke keer denk ik, die moet ik gaan kijken! Het is er nog steeds niet van gekomen, dus ook deze staat nog braaf op me te wachten… Het doet me een beetje aan the Lying Game denken. Kennen jullie die?

Switched at Birth is een Amerikaanse dramaserie van de zender Freeform. De serie ging in première op 6 juni 2011.

Switched at Birth draait om twee tiener meisjes die vlak na hun geboorte per ongeluk van ouders gewisseld zijn.
Bay Kennish (Vanessa Marano) is opgegroeid in een rijk gezin met twee ouders en een broer terwijl de dove Daphne Vasquez (Katie Leclerc) door haar alleenstaande moeder in een arbeiderswijk wordt opgevoed. Als de twee familie’s elkaar ontmoeten, weten de meiden niet goed meer wie ze zijn, omdat ze beide erg aangetrokken zijn tot elkaars ouders.

Grimm

In oktober start het zesde seizoen van deze serie. 6 seizoenen! Dat is tegenwooridg best een presentatie. Want door het vele aantal series zijn er veel die het niet redden en na één of twee seizoenen het loodje leggen. En ik heb deze nog niet gezien? Heel slecht! 6 seizoenen… Dat worden heerlijke bingewatch sessies!

Grimm is een Amerikaanse dramaserie van de zender NBC. De serie ging in première op 21 oktober 2011.

Grimm draait om Nick Burkhardt (David Giuntoli) die met partner Hank Griffin (Russell Hornsby) voor de politie van Portland werkt. Nick woont samen met zijn vriendin Juliette (Bitsie Tulloch) die dierenarts is. Hij is als kind na het overlijden van zijn ouders opgevoed door zijn tante Marie (Kate Burton) die na een aanval op straat uiteindelijk aan de gevolgen hiervan komt te overlijden. Vlak hiervoor vertelt zij hem echter op haar sterfbed hun familiegeheim… Zijn familie stamt af van de familie Grimm en zijn verantwoordelijk voor de balans tussen de mensen en ‘Wesen’ hier op de wereld. Wesen (het Duitse woord voor wezens) zijn mythische figuren waarover de gebroeders Grimm ook in hun verhalen schrijven. Deze zijn echter niet verzonnen maar gebaseerd op deze wezens die tussen ons mensen rondlopen hier op aarde. Alleen Grimm’s kunnen deze Wesen zien voor wat zij echt zijn en met het overlijden van tante Marie moet Nick deze taak van ‘beschermer’ op zich nemen. Een taak waar hij in eerste instantie moeilijk mee om kan gaan. Maar met de hulp van zijn vriend Monroe (Silas Weir Mitchell, bekend van Prison Break), een ‘Blutbad’ die Nick tijdens een van zijn zaken leert kennen, leert Nick gaandeweg wat het precies inhoudt om een Grimm te zijn.

Suits

Nee, ik maak geen geintje, ik ben bloedserieus! Ik heb Suits nog niet gezien… Ik herhaal: nog niet gezien!! Ondanks dat veel vrouwen zwichten voor de charming Harvey Specter, is dat voor mij niet de reden om deze serie te gaan volgen. Ik vind er niet zoveel aan. Maar het verhaal zelf spreekt me wel enorm aan, dus ook deze staat netjes op de lijst. Terwijl ik dit typ realiseer ik me des te meer hoe verslaafd ik aan series ben. Guilty!

Suits is een Amerikaanse dramaserie van de zender USA Network. De serie ging in première op 23 juni 2011.

Mike Ross is een luie maar briljante schoolverlater die zonder een diploma bij een sollicitatie gesprek terecht komt met een van de beste advocaten in New York: Harvey Specter. Harvey heeft het eigenlijk wel gehad met de standaard afgestudeerde rechtenstudent en neemt een gok door Mike aan te nemen na het zien van zijn talenten en zijn fotografisch geheugen.

Homeland

Ook weer zo’n serie waar je alleen maar goede verhalen over hoort! Claire Danes kennen we alleen als filmactrice. Ik ben erg benieuwd hoe ze haar rol in deze serie vertolkt!

Homeland is een Amerikaanse dramaserie van de zender Showtime. Homeland ging in première op 2 oktober 2011.

Homeland gaat over een CIA agente die ervan overtuigd is dat de recent geredde oorlogsgevangene Nicholas Brody in werkelijkheid in contact staat met Al Qaida om een aanslag op Amerikaans grondgebied uit te voeren.


Ik kan nog wel even doorgaan met mijn to watch list, maar ik zal de rest voor een volgende keer bewaren. Vinden jullie het leuk als ik deze blijf delen? Misschien zien jullie dan nog series die jullie zelf nog aan jullie lijst willen toevoegen.

Welke van deze oudere series heb jij al gezien en raad je mij zeker aan?

Liefs,
Simone
Follow

7 Reacties

 1. 25/06/2016 / 20:42

  Suits kan ik je sowieso aanraden..of je nou van mannen in pak houdt of niet (al helpt het wel een beetje mee haha). En of ik Grimm en Penny Dreadful nog wil kijken twijfel ik een beetje over. Er zijn in ieder geval series die hoger op mijn lijstje staan;-)

 2. 25/06/2016 / 18:42

  Jaaa! Wat een leuk rijtje; avan private Practice kan ik je zeggen dat het leuk is maar net niet zo fijn als Grey’s! En wat betreft suits; je bent niet de enige want ik heb toevallig gister de eerste aflevering gezien.. en ja; naast Gossip Girl (waar ik op dit moment ook nog mee bezig ben) is het wel even, euhm, wat anders… haha!

 3. 25/06/2016 / 15:52

  Private Practice vond ik fantastisch. Bij Nashville en Switched At Birth ben ik later afgehaakt, ik had wel gehad met die series. Suits en Salem wil ik ook nog graag kijken.

 4. 25/06/2016 / 13:46

  Private Practice is leuk! Switched at Birth is ook echt heel fijn, en Nashville <3

 5. 25/06/2016 / 09:44

  OMG.. Sim! Dit kan echt NIET, Suits EN Homeland nog nooit gezien? Jij moet vanaf nu voor ‘straf’ heel snel beide series gaan kijken. Ze zijn beide zo goed, love them! Ik ben afgelopen week begonnen met Orange is the new black.

 6. 25/06/2016 / 09:29

  Wat een leuke lijst Simone! Penny Dreadful wil ik ook heel graag nog kijken, zoveel goede verhalen over gehoord. Maar ben momenteel Mad Men aan het kijken, die wilde ik ook al heel lang zien en daarna moet ik nog een nieuw seizoen Orange is the New Black en Orphan Black kijken! (Zó erg, not!) Daarna begin ik denk ik wel aan Penny Dreadful. Salem kende ik nog niet maar daar ben ik nu ook wel heel nieuwsgierig naar geworden! ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }