5x waarom je Quantico zeker moet bingewatchen!

waarom je Quantico zeker moet bingewatchen“Let’s see who you are when it’s do or die. Will you freeze or will you fire?”

Het is tijd om jullie weer te overtuigen om te kijken naar één van onze favoriete series, die jullie absoluut niet mogen missen! Vandaag geef ik jullie 5 redenen waarom je Quantico zeker moet bingewatchen.

1. Quantico

Quantico is vast geen onbekende naam voor velen onder ons. Quantico is bekend vanwege de FBI. In Quantico worden alle toekomstige FBI-agenten opgeleid en het is het hart van deze organisatie. De FBI kennen wij uit Amerikaanse series en de Amerikanen zijn er uiteraard ontzettend goed in om hun paradepaardjes in de spotlights te zetten. Ook in de serie is Quantico het belangrijkste element, daar speelt het zich allemaal af. Weetje: de makers van de serie zijn een aantal weken op Quantico geweest en hebben close samengewerkt met leden van de FBI, zodat het allemaal zo echt mogelijk lijkt en de kijkers het echte Quantico gevoel mogen ervaren!

2. Het verhaal

Korte samenvatting: spanning, drama, terrorisme, nog meer spanning! Wanneer je dus van cliffhangers houdt en op zoek bent naar een serie waarin je je speurneus kunt opzetten, dan moet je Quantico ab-so-luut kijken. Elke aflevering opnieuw ervaar je die spanning en wil je weten wie, wat, waar en vooral: waarom?! Simone schreef er vorig jaar in juni al over! Het verhaal van Quantico is misschien niet origineel: terrorisme en misdaad in Amerika. Maar de manier waarop de serie opgebouwd is, dat maakt Quantico speciaal. Het verhaal speelt zich af in het ‘verleden’, de tijd dat de toekomstige FBI-agenten hun opleiding voltooien en 9 maanden later. Het wisselt gedurende een aflevering geregeld van verleden naar toekomst. Elke keer kom je wat meer te weten en kom je dichterbij de wie, wat, waar en vooral: waarom?!

3. Alex Parrish

It’s all about Alex! Alex Parrish is één van de rekruten die deelneemt aan de opleiding tot FBI-agent. Ze heeft een verleden en is op zoek naar antwoorden. In de toekomst wordt zij beschuldigd van een terroristische daad in New York.

Kort maar krachtig: Alex is een bad ass! Ze staat haar mannetje, is niet op haar mondje gevallen en hoeft niet onder te doen voor de mannelijke rekruten. Ze heeft een harde kant, maar laat met momenten ook zien dat ze een klein hartje heeft. Ik heb regelmatig medelijden met haar gehad, maar dan laat ze toch maar zien dat ze er weer bovenop komt!

In Quantico staat ze bekend als een van de beste rekruten uit haar klas en lijkt het alsof ze alles heel makkelijk aan kan. Wanneer we in de toekomst gaan, zien we dat het allemaal niet zo makkelijk is en alles met een reden gebeurd is.

4. Veel personages, 1 doel

Ondanks dat er veel nevenpersonages zijn, krijgen ze allemaal hun rol en hebben ze allemaal een doel. In het begin is dat misschien nog niet erg duidelijk (waarvan achteraf gezien ik denk: opzettelijk?), maar naarmate je meer informatie krijgt wordt alles duidelijk.

De personages die de rode draad in het verhaal mee helpen opbouwen zijn: Ryan Booth, Miranda Shaw, Simon Asher, Shelby Wyatt, Nimah & Raina Amin, Caleb Haas en Liam O’Connor.

Veel personages, 1 doel

Stuk voor stuk zijn ze geweldig in hun rol. Het is leuk om te zien hoe goed ze zijn als je van verleden naar toekomst springt.

5. Nog een seizoen!

Dit is een hele goede reden! Na het eerste seizoen was het al duidelijk dat Quantico een hit was. Met elke aflevering weer through-the-roof kijkersaantallen, mag ABC zich gelukkig prijzen met deze serie. En niet voor niets, het is echt de moeite waard! Wij zitten in ieder geval elke aflevering in spanning en willen liefst fast-forwarden naar de volgende aflevering.

Helaas is seizoen 1 klaar en moeten we nu verplicht wachten tot september! Voor diegene die Quantico nog niet gezien hebben, lucky you! Want jullie kunnen nu alle afleveringen achter elkaar gaan bingewatchen! Laten jullie ons weten wat je ervan vond? 😉

Ga jij Quantico kijken?

Liefs,
Tasja

Follow

6 Reacties

 1. 09/07/2016 / 12:39

  Ja, deze heb ik ook echt elke week trouw gekeken!
  Behoort zeker tot een favoriet nu bij mij en ben heel erg benieuwd naar seizoen twee!

  • 09/07/2016 / 13:40

   Wat goed! Ik kan ook echt niet wachten op het tweede seizoen. Ik ben zo benieuwd wat ze nog allemaal te wachten staat!

 2. 09/07/2016 / 09:07

  Hmmmm sounds good. Nu nog bedenken waar ik deze serie kan vinden en dan wordt het misschien wel mijn nieuwe bingewatch verslaving :-)!

  • 09/07/2016 / 13:41

   Ik weet wel een manier… en als je kijkt, weet ik zeker dat je niet meer kunt stoppen! 🙂

 3. 09/07/2016 / 08:58

  Ik keek Quantico ook, maar ongeveer halverwege begon ik me zo te ergeren aan die hese stem van haar. Dus ben er maar mee gestopt. Jammer want het was verder wel een leuke serie. Maar als ik me eenmaal ergens aan erger is het moeilijk me nog op iets anders te concentreren, haha.

  • 09/07/2016 / 13:41

   Haha, echt? Dat is wel heel jammer, want het zit steengoed in elkaar. Ik kan me daar wel makkelijk overheen zetten eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }