Scharlakenrode magie – Cassandra Clare (The Eldest Curses #1)

Scharlakenrode magie is het eerste deel van een nieuwe trilogie van niemand minder dan onze Shadowhunter heldin Cassandra Clare. En dit keer een heel bijzondere trilogie, volledig gewijd aan mijn favoriete Shadowhunters koppel: #MALEC! Oftewel, Magnus Bane en Alec Lightwood. Je snapt dat ik dit boek MOEST lezen zodra het in het Nederlands verscheen!

Ondertussen heb ik al bijna alle Shadowhunter boeken die uitgebracht zijn gelezen. Alle boeken, inclusief de extra’s (zoals bv. the Shadowhunters Codex) hebben een ereplaatsje in mijn boekenkast. Lees: een volledige plank! De enige die ik nog mis is: ‘Schimmen van de Schaduwmarkt‘. En begin deze maand is het eerste deel van ‘the Last Hours’ trilogie uitgekomen. Can’t wait!

Was het boek over #MALEC wat ik ervan verwachtte? Dat lees je in mijn review, dus klik snel verder!

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Moon Young Adult in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Scharlakenrode magie – Cassandra Clare (The Eldest Curses #1)Scharlakenrode magie (Vloeken uit het verleden #1) by Cassandra Clare, Wesley Chu
op 1 Oktober 2019
Genres: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 352
Uitgever: Moon Young Adult
Bol.com | Goodreads
five-stars

In deze nieuwe serie van Cassandra Clare (i.s.m. Wesley Chu) volgen we Magnus Bane en Alec Lightwood op hun reis rond de wereld. Maar als het stelletje in Parijs is beland, wordt hun vakantie verstoord door een ontmoeting met een vriend uit het verleden. Een sekte blijkt chaos te veroorzaken over de hele wereld. Een sekte die Magnus ooit heeft opgericht. Blijkbaar. Een keer. Als grap. Het is aan Magnus en Alec om ervoor te zorgen dat hier een einde aan komt, en ze zullen elkaar compleet moeten vertrouwen om dat voor elkaar te krijgen.

Scharlakenrode Magie

Zoals je al grotendeels in de synopsis kunt lezen, gaat dit eerste deel over de allereerste vakantie van Magnus en Alec. Ze zijn nog maar net samen en nog niet volledig aan elkaar gewend. Magnus, onze romanticus eerste klas, ziet het al helemaal voor zich. Dit wordt de beste vakantie ooit! Echter is zo’n vakantie bij benedenlingen en schaduwjagers natuurlijk gedoemd om te mislukken. Wanneer Magnus een romantisch uitje gepland heeft, wordt deze bruut verstoord… #epicfail.

Niet veel later krijgen Magnus en Alec bezoek van een van de alleroudste vriendinnen van Magnus. Ik zal niet verklappen wie, maar ik vind het helemaal fantastisch dat zij ook een kleine rol in dit boek heeft gekregen. Ze vertelt Magnus dat er een sekte is, die chaos over de wereld verspreid. En het allermooiste… Het blijkt dat hij deze ooit opgericht heeft. Voor de grap! Magnus kan zich er niets meer van herinneren en gaat samen met Alec op zoek naar antwoorden. Samen kunnen ze deze sekte aan!

#MALEC

Enorm gaaf om te zien hoe deze personages uitgediept zijn in dit verhaal. De onzekerheid en groei van Alec en de kracht en wijsheid van Magnus is een fenomenale combinatie. These two are made for each other! Ondanks de kleine strubbelingen, zoals elk koppel die wel ervaart in het begin, zijn zij het gewoon helemaal!

Terugkerende personages

De alleroudste vriendin van Magnus is niet de enige bekende die we gaan tegenkomen in dit verhaal. In dit verhaal komen we een aantal van onze andere schaduwjagervrienden tegen. Zo zien we nog een koppel dat in dezelfde tijd verliefd op elkaar werd. Super gaaf dat we nu ook weten hoe deze twee bij elkaar gekomen zijn. Love it!

Het verhaal

Het verhaal zelf zit echt super in elkaar. Net zoals we van Cassandra Clare gewend zijn. Met enkele verrassingen en plotwendingen hier en daar is het weer een topper, waarbij je niet kunt wachten tot het tweede deel verschijnt. Ik kan in ieder geval niet wachten om meer van dit droompaar te lezen. In september zal het tweede deel verschijnen. Nog eventjes geduld dus!

Wil jij Scharlakenrode magie lezen?

five-stars

11 Reacties

 1. 05/04/2020 / 11:58

  duidelijk omschreven alleen ik pas even want ik lees geen boeken 😉

 2. 01/04/2020 / 14:39

  Ik lees bijna geen boeken meer. En ik moet ook zeggen dat dit boek mij totaal niet aanspreekt helaas.

 3. 31/03/2020 / 09:55

  Klinkt leuk, zal ik ook aan mijn (intussen veel te lang geworden) leeslijst toevoegen

 4. 30/03/2020 / 23:17

  Was ook één van mijn favoriete koppels in de serie :-). Ik wil de komende periode ook graag terug gaan lezen, misschien moet ik die maar op mijn lijstje plaatsen :-).

 5. 30/03/2020 / 09:06

  Nu met de lockdown is het extra handig om je boekentips te lezen!

 6. Tania
  29/03/2020 / 16:24

  Het verhaal klinkt wel leuk om te lezen. Ben benieuwd geraakt door je review

 7. 29/03/2020 / 16:11

  Wat leuk om je enthousiasme over de Shadowhunters te zien. Ik ken de boeken niet.

 8. 29/03/2020 / 15:46

  Bedankt voor de tip! Deze ga ik komende zomer zeker lezen! Dan kan ik in september gelijk met het tweede deel starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }