Series die je ook met mannen kunt kijken

Tv-series #11
Het is weer tijd voor een nieuw artikel vol met pareltjes van series. Dit keer geen series die je op een gezellige meidenavond kijkt, maar een aantal die je ook met je (beste) vriend of man kunt kijken.

Ik had bijna geen tijd gehad om een artikel met series klaar te zetten voor deze week, maar gelukkig had ik toch ineens meer tijd over als ik dacht. Vier van de vijf series die ik ga noemen, lopen nog. Alleen niet op dit moment en daar baal ik echt van. Want dit zijn stuk voor stuk toppers. Eén van deze series is helaas al ten einde. En daar baal ik nog veel meer van! Ik haat het altijd als een serie stopt. Maar aan de andere kant is het wel een goed excuus om aan een nieuwe te beginnen.

The Last Ship

The Last Ship vertelt het verhaal van de U.S. Nathan James. Een schip van de marine, onder leiding van kapitein Tom Chandler. Op het schip bevinden zich ook nog 217 bemanningsleden en de microbioloog dr. Rachel Scott. Tijdens een missie  komen ze er via dr. Rachel Scott achter dat 80% van de wereldwijde populatie omgekomen is door een dodelijk virus. Het virus is zo besmettelijk als een verkoudheid, dus de terugkeer naar huis is onmogelijk, tenzij ze het geneesmiddel vinden. Vanaf dat moment start de U.S. Nathan James aan een groot en gevaarlijk avontuur. Kapitein Tom Chandler wordt trouwens gespeeld door Eric Dane. Klinkt bekend? Ik denk dat de dames hem beter kennen als Dr. McSteamy in Grey’s Anatomy! 😉

Strike Back

Dit is dus de serie die al afgelopen is! Balen, balen en nog eens balen! Ik heb ontzettend genoten van alle vijf de seizoenen. Strike Back gaat over twee (hele knappe!!) soldaten, die lid zijn van Section 20. Een geheime afdeling van het Britse leger. Samen strijden ze elke seizoen tegen terreuraanslagen die wereldwijde gevolgen kunnen hebben. Nu klinkt dat misschien saai voor de dames, maar geloof me. Deze serie is alles behalve saai. Het is spannend, emotioneel en grappig tegelijk. De twee acteurs die de hoofdrollen vertolken zijn een match made in heaven! Ik zat vaak op het puntje van de bank door alle spannende momenten.

Game Of Thrones

Eén van de beste, mooiste en meest spannende series die ooit gemaakt is. Het enige waar ik ontzettend van baal is dat ik altijd een heel jaar moet wachten, voordat er een nieuw seizoen begint. De cliffhanger van seizoen vier was gewoon verschrikkelijk. Ik snap niet dat ze mensen dit kunnen aandoen, haha. Ik denk dat iedereen de serie wel kent, maar voor diegene die de serie niet kennen, aanschouw de trailer. Want een beeld zegt meer dan duizend woorden! Big love! Dus geef het een kans! <3

Daredevil

Van deze serie had ik niet direct gedacht dat ik deze leuk zou gaan vinden. Maar niets is minder waar. De serie is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Marvel. En wellicht kennen jullie de film Daredevil met Ben Affleck wel? Hetzelfde verhaal dus, maar dan in een nieuw jasje en in de vorm van een serie. Door een noodlottig ongeluk tijdens zijn jeugd, is Matt Murdock blind geraakt. Toch laat hij zich daardoor niet weerhouden om overdag advocaat te spelen en er in de nacht op uit te trekken om alle slechteriken te verslaan.

Banshee

And last nut not least, Banshee! Deze serie speelt al drie seizoenen en ik weet nog steeds de naam van de hoofdrolspeler niet. In de serie wordt deze namelijk nooit genoemd. Vijftien jaar geleden heeft hij samen met zij toenmalige vriendin, een grote fout gemaakt, waardoor hij in de gevangenis terecht gekomen is. Zij is hem echter nooit meer komen opzoeken. Na zijn vrijlating wilt hij maar één ding. Zijn grote liefde terug vinden. Daardoor komt hij terecht in het dorpje Banshee. Als er voor zijn ogen een sheriff vermoord wordt, grijpt hij de kans om diens identiteit over te nemen en te infiltreren in dit stadje vol misdaad, verraad en Amish mensen. Te spannend dit. In januari begint seizoen vier en ik kan niet wachten! Je moet wel een beetje een sterke maag hebben af en toe. En van een beetje naakt zijn ze ook niet schuw in deze serie. In ieder geval een dikke aanrader!

Kennen jullie één van bovenstaande series al? 

Liefs,

Simone

Follow

8 Reacties

 1. 27/09/2015 / 19:18

  Als man die meegekeken heeft naar Gilmore girls en Sex and the City kan ik Orphan Black van harte aanraden!

  • Simscupoftea
   Auteur
   28/09/2015 / 10:11

   Wat leuk, Willem! vond je de series ook echt leuk om te kijken? Ik heb een paar afleveringen van Orphan Black met een vriendin gekeken en die bevielen goed. Echter vond zij het minder leuk, dus ik heb mezelf voorgenomen om deze nog eens overnieuw te kijken. Kan ik meteen verder kijken.

 2. 26/09/2015 / 18:43

  Game of Thrones, check! Daredevil, check! De rest ken ik nog niet. Daar ben ik wel benieuwd naar. Weer wat nieuwe series om samen met het vriendje te kijken. Leuk!

  • Simscupoftea
   Auteur
   28/09/2015 / 10:31

   Fijn dat je zo nieuwe series hebt kunnen ontdekken. Ik ben ook altijd zo gelukkig als ik nieuwe ontdek. En leuk dat je met je vriendje samen kijkt. Gezellig!

 3. 26/09/2015 / 15:32

  Leuk zo’n artikel over series die je samen met mannen kunt kijken Simone 🙂
  Ik heb in de afgelopen 33 jaar vrijwel alleen maar mee mogen kijken met mannen! Nu kan ik eindelijk door Netflix kijken wat ik zelf wil en dat ervaar ik als een ontzettende rijkdom 😉

  • Simscupoftea
   Auteur
   28/09/2015 / 10:30

   Hihi, dan ben je wel wat gewend, dus! Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat je nu zelf series kunt kijken!

 4. 26/09/2015 / 07:09

  Game of Thrones wil mijn vriend héél graag met mij kijken, maar ik vind dit echt géén leuke serie gewoon. De rest ken ik eigenlijk niet maar mijn vriend en ik kijken wel veel series sasmen, denk aan: Breaking Bad, The Walking Dead en nog véél meer :-)!

  • Simscupoftea
   Auteur
   26/09/2015 / 15:14

   Ahhh, die moet je echt proberen, Fem. Is echt zo’n mooie serie. De eerste afleveringen zijn een beetje moeilijk te snappen, omdat je nog niet alle huizen en families kent. Maar als je er eenmaal in zit, kun je echt niet meer stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }