4 X De leukste series uit de jaren 90 die ik nog wel eens zou willen kijken!

series uit de jaren 90
Via Shutterstock

Ik dacht altijd dat mijn serieverslaving pas in het begin van de jaren 2000 begon. Toen ik iets beter ging nadenken, kwam ik er achter dat ik eigenlijk al veel langer series kijk. Alleen konden we toen nog niet bingewatchen en wachtte ik braaf tot er weer een nieuwe aflevering op televisie uitgezonden werd. Dit zijn de leukste series uit de jaren 90 die ik graag nog eens bingewatch!

Ik ben bang dat niet al deze series uit de jaren 90  via Netflix of Ziggo Movies & Series XL te vinden zijn. Mochten ze online te vinden zijn, dan zal ik dit erbij vermelden, zodat jullie ze ook nog eens kunnen bekijken als jullie dat willen.

Leukste series uit de jaren 90!

Series uit de jaren 90Titel: Beverly Hills 90210
Premièredatum: 4 oktober 1990 tot 17 mei 2000
Zender: FOX Network
Genre: Drama/ High school
Cast: Shannen Doherty / Jason Priestley / Jennie Garth / Ian Ziering / Tori Spelling / Luke Perry / Brian Austin Green / Gabrielle Carteris

Beverly Hills, 90210 is een Amerikaanse tienersoap die van 1990 tot 2000 op de televisiezender Fox Network uitgezonden werd. De soap speelde rond een groep tieners in de chique wijk Beverly Hills op de West Beverly Hills High School. 90210 verwijst naar de postcode van Beverly Hills. (Bron: Wikipedia.)

Kunnen jullie je voorstellen dat ze deze serie na één seizoen van de buis wilden halen? De serie liep totaal niet. Uiteindelijk besloten ze toch om het tweede seizoen uit te zenden. De rest is geschiedenis. In 2008 ontstond er nog een spin-off: 90210. Deze spin-off heb ik volledig gezien. De oude serie liep van 1990 tot 2000. In 1990 was ik 4 jaar oud, dus ik keek het niet vanaf het begin. Maar er zijn later vaak genoeg herhalingen op televisie uitgezonden. Het lijkt me leuk om de 10 seizoenen te bingewatchen! Hopelijk wordt dit ooit nog op Netflix geplaatst!

Divider

series uit de jaren 90Titel: Sex and the City
Premièredatum: 6 juni 1998 tot 22 februari 2004
Zender: HBO
Genre: Romantiek
Uitvoerend producent: Darren Star
Cast: Sarah Jessica Parker / Kristin Davis / Cynthia Nixon / Kim Cattrall

Sex and the City is gebaseerd op de spannende bestseller van Candace Bushnell. Sarah Jessica Parker speelt Carrie Bradshaw, een zelf-beschreven “seksuele antropoloog,” die ‘Sex and the City’ schrijft, een kolom in de krant die de stand van zaken van seksuele Manhattanites verhalen publiceert. Haar vriendengroep, inclusief lief meisje Charlotte (Kristin Davis), scherpe Miranda (Cynthia Nixon) en partyanimal Samantha (Kim Cattrall), geeft Carrie genoeg informatie om verhalen te schrijven. In de loop van het eerste seizoen van 12 afleveringen, gaat de dramatische Carrie van feest naar en feest tot het hebben van ‘sex als een man’ tot het behoren tot de ‘monogamisten’ groep, samen met de ongrijpbare Mr. Big (Chris Noth). Ondertussen hebben Miranda, Cynthia en Samantha ieder hun eigen dating-ellende.

Excuus voor de slechte kwaliteit, maar er is geen betere trailer meer te vinden. Het is dan ook alweer 20 jaar (!) geleden dat het eerste seizoen uitgezonden werd. Ik ben al enige tijd van plan om de 6 seizoenen te bingen, maar het komt er maar niet van. Ze staan overigens wel op Ziggo Movies & Series. Dus nu is de uitgelezen kans. Op een of andere manier kom ik nooit echt door het eerste seizoen heen. Die vond ik nooit heel leuk. Ik ga het toch nog maar eens proberen. De afleveringen duren maar 25 minuten, dus dat moet makkelijk lukken!

Ik keek vroeger vaak een losse aflevering als deze op televisie uitgezonden werd, maar heb het nooit goed achter elkaar gevolgd. En volgens mij heb ik ook maar één van de twee films gezien. Ik denk dat ik beide films op mijn Blindspot Challenge lijstje zet aankomend jaar!

Een andere goede reden waarom ik deze serie nogmaals wil bingen: New York! Nu ik er zelf geweest ben, kijk ik zo anders naar films en series. Love it!


Divider

series uit de jaren 90Titel: Dawson’s Creek
Uitgezonden: 20 januari 1998 tot 14 mei 2003
Zender: The WB
Genre: Drama
Cast: Katie Holmes / Michelle Williams / James van der Beek / Joshua Jackson

In het kustdorp Capeside groeien 5 tieners op. De tieners hebben moeite met de overgang van het leven als tiener naar een leven als adolescent.

Ik was vroeger dol op deze serie. Ik kom er net achter dat deze wel op Ziggo Movies & Series XL gestaan heeft. Maar op dit moment is deze helaas niet meer te kijken. Gelukkig hebben we altijd nog bol.com! De volledige serie koop je al voor € 35,99. Top!

Divider

series uit de jaren 90Titel: Charmed
Premièredatum: 7 oktober 1998
Zender: ABC
Genre: Drama / Fantasy / Mystery
Cast: Holly Marie Combs / Alyssa Milano / Rose McGowan / Shannen Doherty / Brian Krause / Julian McMahon 

Maak kennis met de knappe en behekste Halliwel zussen – de kwetsbare Prue, zij kan op magische wijze objecten verplaatsen; de verlegen Piper, zij kan de tijd stoppen; en de ongeremde Phoebe, zij kan ik de toekomst kijken. Deze hedendaagse heksen zijn onafhankelijk, maar wanneer ze al hun problemen aan de kant zetten en samen komen als de Charmed Ones kunnen zijn hun krachten bundelen en de “Power of Three” oproepen om al het kwaad te overwinnen en de onschuldigen te beschermen. Beleef hoe de zussen hun magische halfzus Paige vinden, plus alle avonturen en aangrijpende spanning als ze de strijd aangaan met demonen en tovenaars –en soms zelf elkaar. Charmed betovert je op een reis naar een mysterieuze wereld met tijdreizen, fantasie en paranormale actie. Ieder seizoen heeft een fantastische cliffhanger waarin de Charmed Ones voor hun grootste uitdagingen ooit staan in liefde, leven en dood….en de laatste aflevering, die ontneemt iedereen de adem!

Wat kon ik genieten van deze serie! Ook deze heb ik nooit volledig gezien, maar altijd in losse delen op televisie. Hoogste tijd om deze dus achter elkaar te bingewatchen. Helaas op dit moment niet te volgen via Movies & Series of Netflix.


Divider

 

Welke series uit de jaren 90 waren jouw favoriet?

Liefs,
Simone

2 Reacties

  1. 01/01/2018 / 17:36

    Van Dawson Creek en Charmed heb ik nog nooit gehoord! Ik leefde nog helemaal niet in de jaren ’90, maar Beverly Hills 90210 heb ik weleens gezien en ik vond dat echt geweldig! Stiekem ben ik nu ook wel benieuwd naar de andere series! Malou x

  2. 30/12/2017 / 15:06

    Heartbreak High! Een Australische highschoolserie. Fantastisch vond ik die, en zo jammer dat het nergens terug te zien is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }