Songtag-st!

Songtag-st

Kennen jullie de Songtag-st al? Deze tag doet sinds kort zijn ronde door blogland. Uiteraard werd ik door niemand minder dan Femke getagd, om deze voor jullie in te vullen. Fem deelt elke dinsdag een tag en ik vind het enorm leuk als ze mij dan vraagt om deze tag ook met jullie te delen!

Wat is nu precies de bedoeling van deze tag? Dat zal ik even kort uitleggen. Femke heeft vijf (ontzettend leuke) muzieknummers uitgekozen. De bedoeling is dat ik uit elk liedje een zin kies die ik het mooist vindt. Aangezien ik enorm van muziek houd, was ik direct enthousiast! So, let’s g0!

Parson James – Stole The Show

Dit nummer is zo lekker! Die kan ik blijven luisteren. Het origineel is van Kygo en ik kende deze versie dus helemaal nog niet. Hij is wat rustiger dan het origineel, maar ik vind hem nog steeds heerlijk om naar te luisteren!

No heroes, villains, one to blame

Dit is dus mijn favoriete zin uit dit liedje. Waarom? Ik denk dat het liedje over een stukgelopen relatie gaat. En in mijn verbeelding zingen ze dus dat er eigenlijk niemand is om de schuld aan toe te kennen. Het is gewoon zo gelopen… Mooi, toch? Beter dan al dat geruzie en dergelijke, wat de meeste exen van elkaar doen.

G-Eazy & Bebe Rexha – Me, Myself & I

Dit is een liedje wat ik zelf nog niet vaak geluisterd heb. Waarom niet? Geen idee, want ik vind het wel een leuk nummer!

I don’t need anything to get me through the night. Except the beat that’s in my heart

Niet echt één zin, maar anders vond ik het niet echt compleet!

Lukas Graham – 7 years

Dit liedje heb ik echt al helemaal grijs gedraaid. Ik vind het een prachtig nummer… en zijn stem… amazing! Alhoewel het ook een beetje aan het feit ligt dat ik de cd in de auto al tijden niet vervangen heb! Haha. Sinds afgelopen week staat zijn nieuwe album trouwens op Spotify. Ik heb het nu twee keer geluisterd en ik vind bijna alle nummers erg goed! Aanrader dus!

I only see my goals, I don’t believe in failure

Dit is echt een zin die wel bij mij past. Ik ben een volhouder! No quitter! Dus… ja… deze spreekt mij het meest aan!

Sia – Cheap Thrills

Ook een liedje dat ik nog niet vaak geluisterd heb, maar wat direct blijft hangen. Zowel Sia als Sean Paul zijn niet vervelend om naar te luisteren, dus ik vind de combi geniaal!

I don’t need no money (u worth more dan diamond more dan gold!)

How cute? Dat moet wel echte liefde zijn, toch? Haha. Ik vond in dit liedje geen zin die ik echt als mooi kan bestempelen, dus deze komt toch wel het dichtst in de buurt!

Beyoncé – Run the world (girls)

Al een iets ouder nummer, maar nog steeds fijn om naar te luisteren. Heerlijk feministisch ook!

My persuasion can build a nation

En ook daar ben ik best goed in. Als ik ergens 100% achter sta en erg enthousiast ben, is het niet moeilijk om anderen daar in mee te nemen! 😉

Dat waren de liedjes die Femke voor mij heeft uitgekozen! Nu ga ik dus een aantal liedjes uitkiezen en een aantal andere bloggers taggen, zodat ze deze tag over kunnen nemen. Als ze willen uiteraard! *Opent Spotify Playlist*

Here we go….

Ruth B – Lost Boy

Dit liedje is gewoon tè leuk. En echt niet omdat ze continu naar Disney’s Peter Pan verwijzen, hoor. Echt niet! 😉

Ed Sheeran – i See Fire

Eén van de mooiste nummers die Ed Sheeran ooit gemaakt heeft. Alhoewel het erg moeilijk is om zijn  nummers niet mooi te vinden. Toch kan ik deze blijven luisteren. Stiekem is dit liedje ook extra magisch door the Hobbit!

Passenger – Let Her Go

Deze heb ik al een tijdje niet meer geluisterd, maar oh, wat is ie fijn!!!

Bruno Mars – When I Was Your Man

Ik heb mijn Spotify lijst niet meer nodig, de suggesties op YouTube zorgen voor flink wat nostalgie. Back in time naar Bruno Mars’ ‘When I was your man’! Nog niet zo lang geleden, maar toch…

Kygo – Fragile

Toch nog maar eentje uit het heden dan… Wat vinden jullie van dit nieuwe nummer? Ik ben fan!

Ik tag:

Uiteraard ben ik ook erg benieuwd naar de zinnen die jou het meest aanspreken, dus kom maar op…

Welke zinnen uit de liedjes van deze Songtag-st vind jij het mooiste?

Liefs,
Simone

Follow

Delen:

5 Reacties

  1. 14/04/2016 / 13:52

    Wat is ”My persuasion can build a nation” een heerlijke zin! 🙂

  2. 14/04/2016 / 08:27

    De zin uit het lied van Luca Graham vind ik het mooist, gewoon omdat het ook echt zo is. Leuke liedjes heb je gekozen voor deze tag. En stiekem vind ik het jammer dat je mij niet getagd hebt haha. Maar wie weet komt die tag nog van iemand anders. Het is in elk geval wel een super leuke tag!

  3. 14/04/2016 / 06:30

    Mooie zinnen heb je uitgekozen Sim. Dat jij Lost Boy zou kiezen kon ik wel weten natuurlijk haha, verder is het ook een mooi lied ;-)! Grappig.. ik wilde eigenlijk ook ‘ I See Fire’ kiezen, maar dan kwam ik op 6 liedjes haha! Ik vind alle vijf de liedjes die je hebt gekozen leuk :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }