Strala Yoga – Tara Stiles: Mijn eerste ervaring met yoga!

Posted 10/02/2017 by Sim's Cup Of Tea in Boekrecensies, Entertainment / 0 Comments

Strala Yoga - Tara Stiles
Via Shutterstock

Toen ik werd gevraagd om mee te doen aan de blogtour rondom Strala Yoga van Tara Stiles, was ik direct enthousiast. In mijn achterhoofd speelde de gedachte om aan yoga te beginnen al een tijdje…

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Kosmos Uitgevers in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Strala Yoga – Tara Stiles: Mijn eerste ervaring met yoga!Strala Yoga by Tara Stiles
Gepubliceerd door Kosmos Uitgevers op 15 november 2016
Genres: Spiritualiteit, Filosofie
Pagina's: 336
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Bol.com | Goodreads
dnf

Met 'Strala Yoga' belooft Tara Stiles je niet alleen een geweldige workout, maar het vermindert ook stress, geeft ruimte en laat de creativiteit stromen! 'Strala Yoga' gaat niet om de juiste poses, maar om ieders specifieke lichaam en mogelijkheden, je gevoel is leidend in de uitvoering van de verschillende yogaoefeningen.

De yogastijl Strala Yoga verspreidt zich momenteel als een lopend vuurtje over de wereld - van New York tot Barcelona tot Singapore. Tara Stiles focust op de kracht van een combinatie van beweging en intuïtie en laat je het belang zien van makkelijk bewegen en ruimte creëren in je leven en je hoofd. 'Strala Yoga' heeft veel duidelijke, full color foto's van de verschillende yoga poses.

Mijn motivatie om te starten met Strala Yoga

Via bekenden die al eens yoga beoefend hebben, vernam ik dat yoga je enorm helpt bij het vinden van rust. Aangezien ik een druk jaar, waarin veel gebeurd is, achter de rug heb, vond ik het zelf een uitstekend idee om hier eens aan te beginnen. Daarnaast heb ik tijdens mijn traject bij het Rughuis geleerd, dat mindfulness ook helpt bij ontspannen, wat weer resulteert in minder rugklachten. Nog meer motivatie dus! Mede door bovenstaande motivatie, zei ik direct ja, toen ik werd gevraagd om mee te doen aan deze blogtour.

Strala Yoga – Tara Stiles

Het boek bevat maar liefst 336 pagina’s. In het begin neemt geeft Tara meer inzicht in haar kennismaking met yoga en hoe dit haar leven positief beïnvloed heeft. Een enorm inspirerend verhaal om te lezen.

De drie geheimen van Strala zijn het maken van een connectie tussen ademhaling en je lijf, verbinding maken met je intuïtie door te voelen en in een flow van natuurlijke bewegingen komen – Tara Stiles 

Vervolgens leert Tara je om je te concentreren op je ademhaling en het bewust worden van je eigen lichaam. Wat voel je eigenlijk? Ik vond dit best pittig. Ik was nog redelijk snel afgeleid, maar dat is even wennen. Ik ben er zeker van, dat dit beter gaat, zodra ik het volledige programma ga volgen.

2 dagen Strala Yoga

De opdracht die we meekregen was om twee dagen uit het 7 dagen programma van Tara te volgen. De dagen zijn onderverdeeld in ochtend, middag, avond en bedtijd. Ik moet toegeven dat dit voor mij nog lastig is om te volgen. Ik ken de oefeningen nog niet heel goed en zodra je dit met het boek erbij moet doen, wordt dit in de ochtend toch al iets lastiger. Deze heb ik dus nog even overgeslagen. Ik zal eerst alle oefeningen een paar keer moeten herhalen, voordat ik dit in de ochtend uit mezelf kan oppakken. Een video zou daarbij makkelijker geweest zijn.

Vervolgens komen we bij de middag. Ook deze heb ik moeten overslaan, want op kantoor vind ik geen plek waar ik even rustig kan gaan oefenen. Dat zou er ook een beetje gek uitzien.

In de avond en voor bedtijd heb ik wel een aantal ‘ makkelijkere’ oefeningen, zoals ‘Stress afbouwen’ geprobeerd. Toch merk ik dat dit nog niet effectief is voor mij, doordat ik dus steeds in het boek moet kijken, om te weten wat ik moet doen. Op dit moment kan ik nog niet zeggen dat het heel rustgevend is, omdat ik er nog teveel bij moet nadenken. Tijd om de oefeningen van buiten te leren dus!

Vormgeving

Het boek is prachtig vormgegeven. Er staan ook hele duidelijke foto’s van de oefeningen in. Stap voor stap laat Tara je zien hoe je moet bewegen. De lappen tekst bij een oefening vind ik wel een minpunt. Hierdoor moest ik meer lezen dan dat ik met de oefening bezig was. Het was voor mijn fijner geweest als dit in de vorm van een opsomming geschreven zou zijn. Maar dat is echt mijn persoonlijke mening. Wellicht dat dit boek ook meer een aanvulling is voor mensen die al bekend zijn met yoga.

Conclusie

Ik merk dat ik niet voldoende informatie heb om een goed eindoordeel te vellen. Vandaar dat ik het boek nog geen sterren geef, maar een DNF (Did not finish) status. Aangezien ik beloofd had om de recensie vandaag online te plaatsen, wilde ik wel mijn eerste ervaringen, als leek zijnde, met jullie delen. Ik wil er wel echt voor gaan, dus ik zal het boek nogmaals rustig doorlezen en verder gaan met oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Want ik ben er van overtuigd dat dit voor veel rust in mijn hoofd en lijf kan zorgen. En wie wilt dat nu niet? 😉

Links naar de andere recensies uit de blogtour:

Ben je benieuwd hoe de andere bloggers Strala Yoga ervaren hebben? Neem dan zeker eens een kijkje bij:

Zij zijn wel al ervaren met het beoefenen van yoga, dus het is erg leuk om de verschillen in belevingen te zien.

De overige recensies zullen worden gedeeld op de Facebookpagina van Kosmos Persoonlijke Groei & Spiritualiteit.

Heb jij al eens aan yoga gedaan?

Liefs,
Simone

dnf

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.