6x waarom je Stranger Things zéker moet bingewatchen!

Stranger Things

Waarschijnlijk heb je ondertussen wel al eens van dè nieuwe Netflix hitserie ‘Stranger Things’ gehoord! Maar heb jij de serie ook al gekeken? Zo nee, dan geef ik je hier genoeg redenen om je te overtuigen dat je Stranger Things zéker moet bingewatchen!

Ondanks dat ik er al eerder over schreef en deze alleen maar goede recensies via collega’s/vrienden e.d. kreeg, moet ik eerlijk bekennen dat ik ook niet direct begonnen ben. Maar… dat had alleen te maken met het feit dat ik het druk had en nog met andere series bezig was. Zodra ik de eerste aflevering zag, was ik hooked! En niet zo’n beetje!

Helaas voor mij keek ik de serie met Mike en vertrok ik een dag later, zonder hem, op vakantie. Twee weken afkicken dus. Aangezien ik daar wel moeite mee had, kan ik jullie garanderen, dat deze serie het kijken waard is!

In een typisch Amerikaans dorpje, Hawkins, gebeurt nooit iets. De sheriff van het dorp heeft eigenlijk nooit iets te doen, maar als op een dag de kleine jongen Will spoorloos verdwijnt worden alle inwoners van Hawkins in een bovennatuurlijk mysterie gezogen. Vrienden, familie en de politie gaan op zoek naar de jongen. Tijdens de zoektocht komen ze in aanraking met geheime experimenten en bovennatuurlijke krachten. Ook stuiten ze op een wel heel mysterieus meisje. Wat is er met Will gebeurd?

Mega origineel genre

Ik heb nog nooit eerder een serie in dit genre gezien. Waar fantasy met de werkelijkheid gemixt wordt en dit soort bovennatuurlijke krachten bestaan. Normaal gezien vind ik dat al vrij snel ongeloofwaardig en nep overkomen. Bij Stranger Things krijg ik dat gevoel totaal niet. Dikke plus!

De kids zijn hi-la-risch en méga cute!

Mike, Dustin en Lucas zijn slim, grappig, nerdy en gebruiken woorden waar wij volwassenen af en toe nog wat van kunnen leren. Ze zijn dol op Dungeons and Dragons en spelen dit regelmatig samen. De manier waarop ze zich inleven in het spel is gewoon onbeschrijflijk mooi om te zien. Daarnaast zijn ze moedig, weten welke normen en waarden er voor een goede vriendschap nageleefd dienen te worden en zetten ze alles op alles om hun vriend Will te redden. Af en toe dacht ik ook echt: ‘Hoe knap is het dat deze kids deze rollen op deze manier vertolken!’ Genius!

Winona Ryder’s knap staaltje acteerwerk

Deze 44-jarige actrice is terug. En hoe! Ongelofelijk. Meer kan ik er niet over zeggen. De manier waarop ze met de verdwijning van haar zoon omgaat lijkt misschien gestoord. Iedereen denkt dat ze gek is. Maar laten we eerlijk zijn. Zou je zelf anders reageren als er ineens van die mysterieuze dingen gebeuren?

Stranger Things

De nostalgie van de jaren ’80

Alhoewel ik zelf maar 4 jaar in de eighties geleefd heb, kan ik me deze tijd om de een of andere reden toch wel goed herinneren. De muziek, de kleding, de meubels. Zo leuk om dit weer allemaal terug te zien. Een tijd waarin we nog niet in het digitale tijdperk liepen en continu met onze neus aan een beeldscherm geplakt zaten. Soms verlang je terug naar die tijd. Stranger Things neemt je mee naar die tijd!

Eleven

Dit lieve, vreemde en enorm mysterieuze meisje, waar je spontaan verliefd op wordt en die je het liefst in je armen wilt sluiten en nooit meer los wilt laten. De rol wordt vertolkt door Millie Bobby Brown. Dit 12-jarige meisje doet dit zo goed, dat je intens met haar meeleeft en af en toe wel een traantje wegpinkt. 12 jaar… ik ben er van overtuigd dat zij het helemaal gaat maken in Hollywood!

De spanning die om te snijden is

Letterlijk! Ik heb zo vaak op het puntje van de bank gezeten. Ik was echt helemaal verkocht. Ik raad iedereen aan om hier een zondag voor vrij te maken, want als je eenmaal begonnen bent, wil je NIET meer stoppen. En het zou zonde zijn als je ineens weg moet. Het grote mysterie, de zoektocht naar kleine Will en de sensatie rond Eleven. Je wilt gewoon niks meer missen!

Trailer Stranger Things

Heb jij Stranger Things al gezien?

Liefs,
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }