Struggles die alleen échte boekenfans begrijpen!

Struggles boekenfansZal ik al gaan slapen? Of toch nog even dat ene hoofdstuk lezen? Hoeveel uur moet ik nog wachten totdat ik weer mag lezen? Dit zijn struggles die alleen échte boekenfans zullen begrijpen!

1. Too many books, too little time
Er zijn gewoon tè veel boeken om in één mensenleven te kunnen lezen. Onze to-read lijst wordt elke dag groter en groter. En het enige wat we kunnen denken is: ‘Waar haal ik de tijd vandaan?’

2. Onze boekenkasten puilen uit
Naarmate de to-read lijst groeit, des te minder plaats we in onze boekenkast hebben. Het liefst hebben we allemaal een eigen bibliotheek in huis!

3. Indien één van onze favoriete personages sterft…
…zijn we even helemaal van de wereld. Dit kan toch zeker niet waar zijn? Waarom? Hadden ze geen slechterik uit het verhaal kunnen schrijven?

4. Het rare gevoel wanneer een boek uit is
Aan het einde van een goed boek zijn we altijd een beetje van slag. Het is alsof we vaarwel zeggen tegen al onze favoriete personages. En nu?

5. Een nieuw boek kiezen
Dat brengt ons direct bij het volgende probleem. Welk boek moeten we nu gaan lezen? Onze to-read lijst is zo lang, dat het bijna onmogelijk is om een beslissing te maken. Iene miene mutte dan maar?

6. Spoilers
Hier kunnen échte boekenfans absoluut niet tegen. Dus durf ons maar niet te vertellen hoe het afloopt, want dat nemen we je niet in dank af!

Ook interessant: 18 tekenen die er op wijzen dat je verslaafd aan boeken lezen bent!

7. Een uitgeleend boek beschadigd terug krijgen
Serieus? Je bent enorm zuinig op je boeken en dan gaat iemand er zo mee om? Dat kan toch zeker niet? Hier worden we al helemaal niet vrolijk van. Dus ga er gewoon netjes mee om!

8. Huisdieren
Vanaf het moment dat je besluit om lekker te gaan lezen, eisen ze ineens alle aandacht op. We houden ontzettend veel van ze, maar op sommige momenten wil je niets anders dan lekker in je boekenwereld verdwijnen. En juist dan, besluiten ze om even lekker op je boek te gaan zitten!

9. Mensen die jouw favroiete genre bekritiseren
Uiterst vervelend! Je kiest toch zeker zelf wat je leest? Smaken verschillen en dat is maar goed ook!

10. De tijd dat je moet wachten op een vervolg uit een serie
Hoeveel maanden? We willen weten hoe het verder gaat. Al die maanden wachten zijn een ware marteling! Gelukkig hebben we nog een lange to-read lijst, waar we ons mee bezig kunnen houden!

11. Wanneer onze boeken per ongeluk verkreukelen
Je bent heerlijk aan het lezen op de bank of in bed, maakt een beweging en BAM, je vouwt per ongeluk een bladzijde. Dit komt gewoon nooit meer goed! Dat ziet er toch niet uit?

12. Of dat moment wanneer je vergeet een boekenlegger te gebruiken

Nu ben je de draad helemaal kwijt. Je hebt een aantal uren niet kunnen lezen door andere verplichtingen en bent dus helemaal kwijt waar je nu ook alweer gebleven was. The struggle is real!

13. Wanneer je moet kiezen welke boeken er mee op vakantie gaan
Er liggen nog honderden nieuwe verhalen op je te wachten. Maar nu moet je dus kiezen welke boeken er de komende twee of drie weken mee op vakantie gaan. Dit wordt een zware opgave!

14. Het geld is op
In het midden van de maand kom je er achter dat je weer veel te veel geld aan boeken uitgegeven hebt. Dat wordt rustig aan doen de komende tijd! Boekwinkels worden dan ook vermelden, want anders gaat het gegarandeerd mis.

15. Een opbergsysteem bedenken is geen pretje
Je hebt zoveel boeken, dat je geen idee hebt hoe je ze het beste kunt organiseren! Op alfabet? Op kleur? Op genre? En na een paar weken ben je er weer op uitgekeken. Daar gaan we weer…

Herken jij deze struggles die alleen échte boekenfans begrijpen?

Follow

Delen:

14 Reacties

 1. 25/01/2016 / 12:10

  Ik herken mezelf volkomen in deze punten . Niet alleen met boeken maar ook met blogs en tijdschriften.
  Soms lees ik daardoor 2 boeken tegelijk xd

  • 30/01/2016 / 09:14

   Wauw, twee tegelijk, haha. Knap hoor. Dat doe ik met boeken meestal niet. Wel met series.

 2. 24/01/2016 / 16:15

  Wat een geweldig herkenbaar artikel! Ik herken gewoon ieder punt haha. Superleuk geschreven!

 3. 24/01/2016 / 13:15

  Tsja, ik ben opgegroeid met een moeder die een hele bibliotheek had. Daarom heb ik altijd iets met boeken, ik moet ik elke boekenkast snuffelen. Helaas heb ik te weinig ruimte voor het bewaren van boeken, dus ben ik op de e-books overgestapt. Is wel fijn, maar ik mis het door een boek heen bladeren wel…

  • 30/01/2016 / 09:17

   Ohhh heerlijk. Dan is het je inderdaad met de paplepel ingegoten. Ik kan me voorstellen dat je echte boeken mist. Op een gegeven moment weet je inderdaad niet meer waar je ze allemaal moet opslaan.

 4. 24/01/2016 / 12:22

  Heel herkenbaar allemaal.
  Boeken leen ik, net als al mijn andere spullen, niet meer uit. Heb te vaak meegemaakt dat ik het of beschadigd terug kreeg of helemaal niet meer terug kreeg.

  • 30/01/2016 / 09:17

   Ah bah, dat is echt niet leuk. Ik snap dat nooit goed. Dat mensen zo onvoorzichtig met de spullen van anderen omgaan hoor.

 5. 24/01/2016 / 11:06

  Ja, dit is echt heel herkenbaar. Vooral het gevoel als het boek uit is…ik mis het dan echt even en moet dan niet meteen aan een nieuw boek beginnen. Ik moet eerst het boek verwerken haha

  • 30/01/2016 / 09:18

   Ja, dat heb ik ook. En dan bedenken aan welke je gaat beginnen vind ik nog veel erger.

 6. 24/01/2016 / 10:01

  Er zitten wel een aantal herkenbare tussen! Inderdaad, spoilers zijn heel vervelend. En wat betreft de boekenlegger, het is ook heel irritant als je jongste zoon het leuk vindt om die uit het boek te trekken. 🙁

  Wat betreft het kiezen van boeken voor de vakantie, dan gebruik ik mijn ereader. Dat scheelt een hoop bagage en frustratie. Want het is heel vervelend als je boeken al uit zijn, maar de vakantie nog niet voorbij is!

  • 30/01/2016 / 09:18

   Haha ohjee, kids! Op vakantie is een e-reader wel fijn inderdaad. Ik kies daar voor echte boeken, omdat mijn iPad niet echt leesbaar is in de felle zon.

 7. 24/01/2016 / 09:16

  Oké, oké.. ik ben geen megaboekenfan.. Maar te weinig tijd is altijd een ‘goed’ excuus haha! Als mijn favoriete personage dood gaat in een boek vind ik dat echt NIET leuk!

  • 30/01/2016 / 09:19

   Nee, ik ook niet. En dat geen tijd hebben vind ik echt vreselijk. Ik vind dat er ervoor moeten gaan dat dagen 48 uur lang worden en dat we minder slaap nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }